Δεσμός Αίματος

Στην ταινία τα ΄’ Φανταστικά Ζώα: Τα εγκλήματα του Γκρίντεβαλντ’’ βλέπουμε πως ο Ντάμπλντορ λέει χαρακτηριστικά στον Νιουτ Σκαμάντερ “Δεν μπορώ να κινηθώ ενάντια στον Γκρίντελβαλντ. Πρέπει να το κάνεις εσύ“. Αυτό συμβαίνει διότι ο ο Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ και ο Άλμπους Ντάμπλντορ, κατά την εφηβική τους ηλικία ή, έστω, τα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής τους, πραγματοποίησαν μαζί έναν δεσμό αίματος, ο οποίος τους αποτρέπει από το να επιτεθεί ανοιχτά ο ένας απέναντι στον άλλο.

Τη διαδικασία δημιουργίας του δεσμού παρακολουθούμε σε μια χαρακτηριστική σκηνή της ταινίας όταν ο Ντάμπλντορ κοιτάει μέσα στον Καθρέφτη του Έριζεντ, όπου οι δυο μάγοι, κόβοντας τις παλάμες τους και ακουμπώντας τις μεταξύ τους, διαμέσου προφανώς και κάποιων ξορκιών, επισφράγισαν την τότε συμμαχία τους να αλλάξουν μαζί τον κόσμο “για το κοινό καλό”.

tumblr pfmp0v UClu1wqun49o2 1280

Βέβαια, αναρωτιόμαστε αμέσως πώς αυτό έγινε εφικτό, με δεδομένο ότι οι δυο τους μονομάχησαν (με τη συμμετοχή και του Άμπερφορθ) σε εκείνο το τραγικό περιστατικό  από την οποία βγήκε νεκρή η Αριάνα Ντάμπλντορ. Aν ο δεσμός αίματος είχε πραγματοποιηθεί πριν το γεγονός αυτό, πώς ήταν εφικτή μια τέτοια μονομαχία, και αν όχι, πώς συμφωνήθηκε κάτι τέτοιο μετά από ένα τόσο τραγικό γεγονός; Η λογική εξήγηση είναι, μάλλον, ότι ο δεσμός αίματος είχε πραγματοποιηθεί πριν και με την παραβίασή του προκλήθηκε ο θάνατος της Αριάνα. Βέβαια, ενδέχεται ο δεσμός αίματος να σημαίνει πως ο ένας μάγος δεν μπορεί να κινηθεί ενάντια στον άλλο με βάση κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο και όχι π.χ. σε περίπτωση άμυνας.

The Blood Pact Between Dumbledore And Grindelwald

Η ένωση του αίματος των δυο μάγων δημιούργησε κατά πάσα πιθανότητα ένα νέο δεσμευτικό ξόρκι, το οποίο πήρε και υλική μορφή και, έτσι, έχει πάρει τη μορφή του φιαλιδίου που φορούσε στο πέτο του ο Γκρίντελβαλντ στη σκηνή του Μαυσωλείου, όπου και του το έκλεψε το Νίφλερ. Ο Ντάμπλντορ ήθελε να έχει στην κατοχή του αυτό το φιαλίδιο, το οποίο του παρέδωσε ο Νιουτ Σκαμάντερ, ώστε να προσπαθήσει να το καταστρέψει – άσχετα αν ακόμα δεν γνωρίζει το πώς. Συνεπώς, ο δεσμός αίματος και ο τρόπος με τον οποίο θα αναμένεται να το δούμε σε κάποια από τις επόμενες ταινίες των Φανταστικών Ζώων.

tumblr pkh5ovGbne1sars6fo1 250

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων