Borgin and Burkes

Γενικές πληροφορίες:

Το Borgin and Burkes ήταν ένα μαγαζί στην Αδιέξοδο Αλέα υπό την ιδιοκτησία του κυρίου Borgin και του κυρίου Burkes όπως φανερώνει και η ονομασία του καταστήματος. Αυτοί οι δύο μάγοι ήταν γνωστό ότι ασχολούνταν με ασυνήθιστα και αρχαία μάγια καθώς και υπήρχε η φήμη ότι στο μαγαζί αυτό σύχναζαν μάγοι με απαίσιες προθέσεις. Επίσης το μαγαζί χρησιμοποιήθηκε για πωλήσεις αντικειμένων σκοτεινής μαγείας και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το Χέρι της Δόξας, ένα σχοινί δήμιου και ένα καταραμένο περιδέραιο.

b4feea00e0f3ef938b425fa126856a31

Περιγραφή μαγαζιού:

Το μαγαζί ήταν αρκετά μεγάλο, σκονισμένο και ελάχιστα φωτισμένο με ένα πέτρινο τζάκι. Επιπλέον ήταν γνωστό ότι εκεί σύχναζαν μάγοι όπως η οικογένεια Μαλφόι. Οι ιδιοκτήτες του αγόραζαν μαγικά αντικείμενα πολύ λιγότερο από την πραγματική τους αξία και τα πουλούσαν σε πολύ μεγαλύτερη τιμή. Ακόμη λόγο της σκοτεινής όψης του μαγαζιού πολλοί γονείς απαγορεύουν στα παιδιά τους να πηγαίνουν σε αυτό το μαγαζί και γενικότερα σε αυτή την περιοχή όπως κάνει και  η Μόλι Γουέσλι με τους διδύμους.

BorginAndBurkes PM B2C4M2 BorginAndBurkesShop Moment

Ιστορία:

Το μαγαζί ιδρύθηκε το 1863 από τους δύο μάγους που αναφέραμε. Το 1926 ο Burkes αγόρασε από την μητέρα του Βόλντεμορτ το περιδέραιο του Σαλαζάρ Σλίθεριν το οποίο έπειτα το πούλησε στην Hepzibah Smith. Το 1945 προσλήφθηκε στο μαγαζί ο Τομ Ρίντλ ο οποίος έκανε πολύ καλή δουλεία χάρης στην εξυπνάδα και πονηριά του. Έτσι μεταξύ του 1955-1961 ο Τομ Ριντλ κατάφερε να κλέψει από την Hepzibah Smith το περιδέραιο του Σλίθεριν και το κύπελλο της Χέλγκα Χάφλπαφλ αφού σκότωσε την ιδιοκτήτρια τους και το σπιτικό ξωτικό της.  Ωστόσο μετά από όλα αυτά ο Βόλντεμορτ εξαφανίστηκε τελείως. Έπειτα το 1992-1997 βλέπουμε ξανά το συγκεκριμένο κατάστημα όταν ο Λούσιους Μαλφόι πήγε να πουλήσει ορισμένα αντικείμενα καθώς και όταν ο Ντράκο επισκέφτηκε το μαγαζί για να επισκευάσει μια μαγική ντουλάπα. Τότε ήταν που αγόρασε το Περιδέραιο από Οπάλιο και το Χέρι της Δόξας.

WB HP F6 half blood prince draco borgin and burkes

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων