Niffler

Γενικές πληροφορίες:

Τα Νίφλερ είναι μαγικά πλάσματα με μακριά μουσούδα και μαύρο, χνουδωτό τρίχωμα. Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι τα ελκύει οτιδήποτε γυαλιστερό κάτι που τα κάνει αυθεντίες στο κυνήγι θησαυρού. Ωστόσο δεν είναι και ότι καλύτερο να τα κρατάμε έγκλειστα σε κλειστούς χώρους καθώς οποιαδήποτε στιγμή δουν έξω κάτι να γυαλίζει θα τρέξουν να το κυνηγήσουν.  Φυσικά όμως τα Νίφλερ δεν είναι καθόλου επικίνδυνα πλάσματα αλλά αντιθέτως είναι πολύ φιλικά και στοργικά. Αλλά όλοι πρέπει να θυμόμαστε πως δεν κάνουν για κατοικίδια.

fantastic beasts fantastic beasts and where to find them

Περιγραφή:

Τα Νίφλερ μοιάζουν με τρωκτικά και όπως είπαμε έχουν μακριά και πλατιά μουσούδα καθώς και μαύρο, χνουδωτό τρίχωμα. Επιπλέον έχουν μια θήκη στην κοιλιά τους στην οποία κρύβουν ότι κλέβουν. Το θαυμαστό σε αυτή την θήκη είναι ότι είναι μεγάλη; Χωρητικότητας. Ακόμη τα Νίφλερ είναι ευγενικά από την φύση τους και μπορούν ακόμη να θεωρηθούν στοργικά απέναντι στον ιδιοκτήτη τους αλλά καλό θα ήταν να μην τα πάρουμε για κατοικίδια μιας και μπορούν να καταστρέψουν αντικείμενα πολλά μέσα στο σπίτι προσπαθώντας να αναζητήσουν γυαλιστερά αντικείμενα. Τέλος τα Νίφλερ είναι από την Αγγλία και ζουν σε λαγούμια τόσο βαθιά όσο είκοσι πόδια κάτω από την γη και τα θηλυκά γενούν έξι ως οκτώ μικρά σε μια μόνο γέννα.

0 1V8M 40qVXpv1QA

Ιστορία:

Τα Νίφλερ χρησιμοποιούνται συχνά από τους καλικάτζαρους ως ανιχνευτές υπόγειων θησαυρών. Επίσης πολλές είναι οι φορές που συναντήσαμε ένα τέτοιο πλάσμα τόσο στο Χάρι Πότερ όσο και στα Φανταστικά Ζώα. Πρώτα από όλα όλοι θυμόμαστε το Νίφλερ του Νιουτ Σκαμάντερ, τον Τέντι, που χωρίς αυτόν δεν θα είχε ποτέ συναντηθεί ο Νιουτ με τον Τζέικομπ μιας και ήταν εκείνο που προκάλεσε όλη αυτή την φασαρία στην τράπεζα για να κλέψει λίγο χρυσό. Επίσης λίγο αργότερα έκλεψε και από ένα κοσμηματοπωλείο. Επιπλέον στο Χάρι Πότερ, ο Χάγκριντ χρησιμοποίησε ως μέρος του μαθήματος του αυτά τα πλάσματα στο τέταρτο έτος του Χάρι. Έτσι έδωσε σε κάθε μαθητή ένα Νίφλερ και τους είπε πως όποιος κατάφερνε να βρει τον περισσότερο χρυσό από καλικάτζαρους θα κέρδιζε ένα βραβείο. Η Πάνσι Πάρκινσον πριν ακόμη αρχίσει παραλίγο να χάσει το ρολόι της. Τέλος κατά τη διάρκεια της θητείας της Ντολόρες Άμπριτζ ως Διευθύντρια της Σχολής Μαγείας και Μαγείας του Χόγκουαρτς , ο Λι Τζόρνταν χρησιμοποίησε ένα ξόρκι για να ανυψώσει ένα νίφλερ μέσα από το παράθυρο του γραφείου της για να καταστρέψει το γραφείο. Δυστυχώς όμως η Άμπριτζ μετά κατηγόρησε τον Χάγκριντ γι’ αυτό, κάτι που δεν τον βοήθησε στο ελάχιστο κατά τις επιθεωρήσεις της κατά την διάρκεια του μαθήματος του.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων