Happy Birthday Lily Potter!

Η Λίλι Πότερ γεννήθηκε στις 30 Ιανουαρίου του 1960 από οικογένεια Μαγκλ και η αδελφή της είναι η γνωστή σε όλους μας Πετούνια Ντάρσλι, θεία του Χάρι. Οι γονείς της ήταν πολύ περήφανοι που η Λίλι πήρε το γράμμα της για τη σχολή Χογκουαρτς κάτι που έκανε την αδελφή της να την ζηλεύει πολύ. Επίσης σε παιδική ηλικία έγινε και φίλη με τον Σέβερους Σνέιπ ο οποίος ήταν πάντα ερωτευμένος μαζί της και ήταν αυτός που της είπε τα πάντα για τον κόσμο των μάγων. Ωστόσο όταν πήγαν στο Χόγκουαρτς χωρίστηκαν διότι η Λίλι κατατάχθηκε στο Γκρίφιντορ ενώ ο Σέβερους στο Σλίθεριν. Η Λίλι ήταν φυσικό ταλέντο στα Φίλτρα και έγινε αμέσως μέλος στο κλαμπ του καθηγητή Σλάγκχορν. Επιπλέον στο έβδομο έτος έγινε Αρχιεπιμελήτρια. Όσον αφορά τη σχέση της με τον Σέβερους, στο πέμπτο έτος σταμάτησαν να είναι φίλοι διότι εκείνος την αποκάλεσε λασποαίματη. Δύο έτη αργότερα άρχισε να βγαίνει και με τον Τζέιμς Πότερ με τον οποίο τελικά παντρεύτηκε και έκαναν έναν γιο τον Χάρι. Επιπλέον και οι δύο τους όταν τελείωσαν το Χόγκουαρτς έγιναν Χρυσοούχοι. Ακόμη ήταν θανάσιμοι εχθροί του Βόλτεμορτ και τον είχαν αψηφήσει το λιγότερο τρεις φορές. Φυσικά ήταν και μέλη του Τάγματος του Φοίνικα. Ωστόσο στις 31 Οκτωβρίου του 1981 έπειτα από προδοσία του Πίτερ Πέτιγκρου, ο Βόλντεμορτ τους δολοφόνησε.

Es qWLPXIAMvWMV

Happy Birthday Gilderoy Lockhart

Ο καθηγητής Gilderoy Lockhart γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου του 1964 και αργότερα έγινε διάσημος για τα πολλά βιβλία που έγραψε σχετικά με τις υποτιθέμενες συναντήσεις του με μαγικά πλάσματα. Όταν πήγε στο Χόγκουαρτς κατατάχθηκε στο Ράβενκλοου κάτι που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση αφού δεν ήταν καθόλου έξυπνος. Πριν την θητεία του ως καθηγητής Άμυνας Εναντίων των Σκοτεινών Τεχνών στο Χόγκουαρτς έλαβε πολλά βραβεία όπως το Τάγμα του Μέρλιν Τρίτης Τάξης και το βραβείο γοητευτικότερου χαμόγελου. Επιπλέον ο Λόκχαρτ ισχυρίστηκε πως έκανε πολλές ηρωικές πράξεις, όμως διαπιστώθηκε ότι δεν τα έκανε στην πραγματικότητα, αλλά χρησιμοποιούσε το αξιοσημείωτο ταλέντο του  στο Memory Charms για να αναγκάσει τους πραγματικούς ανθρώπους που όντως τα είχαν κάνει να τα ξεχάσουν. Έτσι έπαιρνε ο ίδιος τα εύσημα. Ωστόσο το ειρωνικό είναι ότι και εκείνος έχασε την μνήμη του μετά από ένα αποτυχημένο ξόρκι του Ρον με το σπασμένο ραβδί του. Για αυτό τον λόγο έγινε μόνιμος κάτοικος του Νοσοκομείου St Mungo για μαγικές ασθένειες και τραυματισμούς. Επίσης νοσηλευόταν στην ίδια πτέρυγα με τους γονείς του Νέβιλ Λονγκμπότομ. Τέλος μην ξεχνάτε πως το αγαπημένο του χρώμα είναι το λιλά.

GilderoyLockhart WB F2 GilderoyLockhartWithHandOnWaist Still 080615 Land

Firebolt

Πόσο θα θέλαμε όλοι μας να έχουμε το σκουπόξυλο  του Χάρι, την αστραπή; Το συγκεκριμένο σκουπόξυλο το απέκτησε ο Χάρι στο τρίτο έτος του στο Χόγκουαρτς όταν του το πήρε ο Σείριος δώρο. Ο Χάρι ήταν από τους πρώτους που απέκτησε αυτό το σκουπόξυλο καθώς πολλά παιδιά το ήθελαν αλλά λίγα το είχαν. Η ιστορία αυτού του σκουπόξυλου και τα χαρακτηριστικά του είναι πολύ ενδιαφέροντα.

harry opens the firebolt

Η Αστραπή κυκλοφόρησε το 1993 και με τον καιρό χρησιμοποιήθηκε από τις  διεθνείς ομάδες Κουίντιτς της Βουγαρίας και της Ιρλανδίας. Η Αστραπή αναπτύχθηκε για πρώτη φορά από τον Randolph Spudmore γύρω στο 1993 , σε μια εποχή που οι σκούπες που κατασκευάζονταν από την Nimbus Racing Broom Company και κυριαρχούσαν στην αγορά. Δώδεκα μήνες μετά την κυκλοφορία του, η Αστραπή ήταν η σκούπα με τις υψηλότερες πωλήσεις εκείνης της εποχής, ξεπερνώντας το Σύννεφο2000 και 2001 .

Η Αστραπή μπορεί να φτάσει από το μηδέν στα εκατόν πενήντα μίλια την ώρα σε δέκα δευτερόλεπτα. Αυτό το σκουπόξυλο διαθέτει επίσης εξαιρετική ισορροπία και ακρίβεια και αιωρείται σε λογικό ύψος όταν το αφήνετε. Μέχρι το 1994 , η Αστραπή ήταν το πιο γρήγορο σκουπόξυλο σε ολόκληρο τον κόσμο. Παρόλο που ο ανταγωνιστής Thunderbolt VII μπορεί να πετύχει ταχύτητες που ανταγωνίζονται αυτές της Αστραπής, πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι έχει θυσιάσει την ασφάλεια για την ταχύτητα. Πράγματι, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Quidditch 2014 , παρόλο που τα επαγγελματικά σκουπόξυλα υποτίθεται ότι αντέχουν σε όλα τα Bludger χτυπήματα, η ουρά του Νιγηριανού αναζητητή Samuel EquianoΤο Thunderbolt καταρρίφθηκε από μια βολή της Bludger από τον Ιάπωνα Beater Hongo .

Η λαβή του σκουπόξυλου είναι κατασκευασμένη από γυαλισμένο έβενο και τα κλαδιά μπορούν να κατασκευαστούν είτε από σημύδα είτε από φουντουκιά ανάλογα με τις προτιμήσεις του πελάτη. Τα κλαδιά σημύδας προσφέρουν περισσότερη σταθερότητα όταν ανεβαίνουν, ενώ η φουντουκιά παρέχει μεγαλύτερη ακρίβεια στη στροφή. Τα μεταλλικά μέρη της σκούπας είναι σιδερένια κατασκευασμένα από καλικάντζαρους , πρώτη φορά για ένα σκουπόξυλο, το οποίο αυξάνει τη σταθερότητα και τη δύναμη σε αντίξοες συνθήκες και αποτρέπει την ολίσθηση στις λαβές των ποδιών.

Firebolt

Happy Birthday Severus Snape!

Ο Σέβερους Σνέιπ γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου του 1960, πατέρας του ήταν ο Μαγκλ Τόμπιας Σνέιπ και μητέρα του η Άιλιν Πρινς μια μάγισσα, δηλαδή είναι ημίαιμος. Πέρασε πολύ δύσκολη παιδική ηλικία καθώς ο πατέρας του κακομεταχειριζόταν την μητέρα του και αυτόν επειδή ήτανε μάγοι. Κοντά στην κατοικία των Σνέιπ ήταν και το σπίτι των Έβανς. Οι Έβανς ήτανε ένα ζευγάρι Μαγκλ με δύο κόρες, την Λίλη και την Πετούνια. Η Λίλη είχε κλήση προς την μαγεία και αυτό φάνηκε από πολύ νωρίς καθώς εμφάνιζε μαγικές ιδιότητες. Οι γονείς της ήταν εντυπωσιασμένοι που η κόρη τους ήταν μια μικρή μάγισσα, η αδερφή της όμως ζήλεβε. Μια μέρα όταν ο Σέβερους και οι δύο κόρες των Έβανς ήτανε 9 ετών ο Σέβερους τις συνάντησε, η Λίλη εκείνη την στιγμή έκανε ένα μαγικό, η Πετούνια την αποκαλούσε φρικιό, όταν ο Σέβερους πλησίασε η Πετούνια τρόμαξε, αλλά η Λίλη μόλις τον είδε τον συμπάθησε, καθώς την εντυπωσίασε και εκείνος με ένα μαγικό. Εκείνη την στιγμή ο Σέβερους την ερωτεύτηκε βαθύτατα, και έμεινε ερωτευμένος μαζί της μέχρι και τον θάνατό του. Η Λίλη απολάμβανε την παρέα του, ο Σνέιπ της μίλησε για τον Κόσμο της Μαγείας και για τη Σχολή Χόγκουαρτς για Μαγείες και Ξόρκια, πράγμα που για εκείνη ήταν ένα ταξίδι σε έναν άλλο κόσμο, ενώ από την πλευρά του ο Σέβερους απολάμβανε την παρέα της επειδή ήταν μια διέξοδος από την  οικογένειά του. Ωστόσο όταν τελικά πήγαν στο Χόγκουαρτς οι δυο φίλοι χωρίστηκαν καθώς κατατάχθηκαν σε διαφορετικούς κοιτώνες, ο Σνέιπ στο Σλίθεριν και η Λίλι στο Γκρίφιντορ. Επίσης έπειτα από έναν τσακωμό τους σταμάτησαν να κάνουν παρέα και τελικά η Λίλι παντρεύτηκε τον Τζέιμς Πότερ τον οποίο ο Σνέιπ μισούσε πολύ.  Μετά το θάνατο της Λίλι, ο Σνέιπ άλλαξε τελείως και μέχρι το έβδομο έτος του Χάρι φαινόταν πως ήταν κακός, στριμμένος, ξινός και γενικά όλα τα καλά. Τελικά όμως λίγο πριν πεθάνει εμπιστεύεται στον Χάρι τις αναμνήσεις του και μαθαίνουμε όλοι πως είναι καλός.

VGfk

Ένα μάθημα Φροντίδας Μαγικών Πλασμάτων από τον Νιουτ Σκαμάντερ

Στο τέταρτο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ και συγκεκριμένα στον πρώτο άθλο του Τριάθλου Μαγείας συναντάμε τρία διαφορετικά και εξίσου εντυπωσιακά είδη δράκων. Αυτά τα τέσσερα είδη που αντιμετώπισαν οι πρωταθλητές μας είναι ο Ουγγρικός  Κερκόκερος, ο Κοινός Πράσινος Ουαλικός, ο Σουηδικός Πλατύρρυγχος και ο Φλογοβόλος  Κινεζικός.

  • Ουγγρικός Κερκόκερος: Ο δράκος που αντιμετώπισε ο Χάρι

Ο Ουγγρικός Κερκόκερος θεωρείται η πιο επικίνδυνη ράτσα δράκου, ενώ στην εμφάνιση θυμίζει μεγάλη σαύρα. Με λίγα λόγια τον πιο δύσκολο δράκο πήρε ο Χάρι. Εγώ αυτό το λέω αθέμιτο ανταγωνισμό. Τέλος πάντων, ο συγκεκριμένος δράκος έχει κίτρινα μάτια καθώς και τα κέρατα του και οι σουβλερές προεξοχές της ουράς του έχουν το χρώμα του μπρούτζου. Επίσης το σώμα του καλύπτεται από κατάμαυρες φολίδες και η δύναμη με την οποία εκτοξεύει τις φλόγες του μπορεί να φτάσει τα 5 μέτρα. Επιπλέον τα αυγά του ουγγρικού κερκόερου μοιάζουν με μπάλες τσιμέντου τόσο στο χρώμα όσο και στην σκληρότητα.  Τέλος αυτός ο δράκος τρέφεται με κατσίκες και πρόβατα αλλά μερικές φορές μπορεί να φάει ευχαρίστως και κάποιον άνθρωπο.

Dragon attack Gringotts

  • Κοινός Πράσινος Ουαλικός: Ο δράκος που αντιμετώπισε η Φλερ

Το χρώμα αυτού του δράκου ταιριάζει απόλυτα με το πλούσιο γρασίδι της πατρίδας του. Εκεί κατοικεί στις ψηλές βουνοκορφές όπου έχει διαμορφωθεί ειδικό καταφύγιο για την προστασία του. Ο συγκεκριμένος δράκος θεωρείται ο πιο ήμερος από όλα τα άλλα είδη και κυνηγάει μόνο πρόβατα και ποτέ ανθρώπους. Αντιθέτως αποφεύγει τους ανθρώπους. Επίσης ο βρυχηθμός του είναι ιδιαίτερα μελωδικός και για αυτό είναι εύκολα αναγνωρίσιμος. Επιπλέον η φλόγα του εκτοξεύεται σε μικρούς πίδακες. Τέλος τα αυγά του έχουν ένα γήινο, καφετί χρώμα με πρασινωπές κηλίδες.

common welsh green dragon homepage cropped v2

  • Σουηδικός Πλαττύρυγχος: Ο δράκος που αντιμετώπισε ο Σέντρικ

Ο Πλαττύρυγχος είναι ένα από τα ομορφότερα και πιο εντυπωσιακά είδη δράκου. Το δέρμα του είναι ασημί με μπλε ανταύγειες και είναι πολύτιμο τρόπαιο για τους κατασκευαστές μαγικών προστατευτικών αντικειμένων όπως γάντια ή ασπίδες. Επίσης η φωτιά που εκτοξεύει έχει λαμπερό μπλε χρώμα. Τέλος αυτό το είδος δράκου ζει απάτητες και ακατοίκητες ορεινές περιοχές και για αυτό έχουν καταγραφεί λιγότερες θανατηφόρες συναντήσεις με ανθρώπους.

dragon3

  • Φλογοβόλος ο Κινεζικός: Ο δράκος που αντιμετώπισε ο Βίκτορ

Ο Φλογοβόλος Κινεζικός είναι ο μόνος δράκος της Ανατολής και διαθέτει και αυτός πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση. Το δέρμα του είναι πορφυρό με λείες φολίδες, έχει πλακουτσωτή μύτη και πολύ εξογκωμένα μάτια. Επιπλέον στο λαιμό του έχει ένα στεφάνι από χρυσαφένια, αγκαθωτά κέρατα που πλαισιώνουν το κεφάλι του. Όταν αγριεύει, εκτοξεύει μια θεαματική φλόγα σαν μανιτάρι, στην οποία οφείλει και το όνομα του. Ακόμη το βάρος του κυμαίνεται  από δύο έως τέσσερις τόνους. Επίσης τα αυγά του είναι πανέμορφα, κόκκινα με χρυσαφένιες κηλίδες. Τέλος ο Φλογοβόλος Κινεζικός τρέφεται με σχεδόν όλα τα θηλαστικά αλλά έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση στα γουρουνάκια αλλά και στους ανθρώπους. Οπότε εάν τύχει ποτέ να ταξιδέψετε στην Ανατολή και δείτε αυτόν τον δράκο, αρχίστε να τρέχετε μακριά πριν είναι πολύ αργά.

mqdefault

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων