5 πληροφορίες που πιθανότατα δεν γνωρίζατε για το καπέλο της επιλογής

Το καπέλο της επιλογής είναι ένα από τα σημαντικότερα και πιο ενδιαφέροντα αντικείμενα στον κόσμο του Χάρι Πότερ. Αυτό το σπουδαίο καπέλο όχι τόσο στην εμφάνιση αλλά στην σοφία του καθώς δημιουργήθηκε από τους τέσσερις ιδρυτές του Χόγκουαρτς, ήταν αυτό που κατέτασσε τους μαθητές της σχολής στους κοιτώνες τους.  Το καπέλο είναι πάνω από 1000 χρονών και ακόμα και σήμερα κάνει την ίδια δουλειά. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για αυτό που θα ήταν χρήσιμες να τις μάθουμε.

blake johnson sorting hat 1

  •  H J.k Rowling δοκίμασε τουλάχιστον δυο ιδέες ταξινόμησης των μαθητών του Χόγκουαρτς στους κοιτώνες τους μέχρι να καταλήξει στο καπέλο της επιλογής. Πιο συγκεκριμένα η πρώτη ιδέα της ήταν οι μαθητές να ταξινομούνται με βάση ένα ειδικό μαγικό μηχάνημα ενώ η δεύτερη ήταν με τέσσερα αγάλματα των ιδρυτών της σχολής που θα βρισκόντουσαν στην είσοδο του κάστρου και για λίγο θα ζωντάνευαν και θα κατέτασσαν τους μαθητές στους κοιτώνες τους.
  •  Ακόμη μια ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι ένας σκωτσέζος squib ονόματι Angus Buchanan ο οποίος κατάφερε να μπει κρυφά στο Hogwarts με τη βοήθεια των αδερφών του, που ήταν ήδη εγγεγραμμένοι εκεί. Μόλις μπήκε μέσα, ο νεαρός Άνγκους άρπαξε το Καπέλο και το χτύπησε στο κεφάλι του! Αυτό που ακολούθησε ήταν τόσο αποκαρδιωτικό όσο αναμενόταν. Το Καπέλο επιλογής, ενώ αναγνώριζε ότι το αγόρι είχε καλή καρδιά, αρνήθηκε να ταξινομήσει τον Άνγκους, λόγω της προφανούς έλλειψης μαγικής του ικανότητας.
  •  Επιπλέον σε αρκετές περιπτώσεις το καπέλο έκανε πολλή ώρα μέχρι να αποφασίσει σε ποιον κοιτώνα να κατατάξει έναν μαθητή όπως ήταν στην περίπτωση της Μινέρβα ΜακΓκόναγκαλ και του Πίτερ Πέτιγκρου όπου το καπέλο έκανε πέντε λεπτά για να αποφασίσει.
  •  Επίσης μια τεράστια διαφορά ή λάθος των ταινιών είναι πως στα βιβλία οι δίδυμες Πάτιλ ταξινομήθηκαν σε διαφορετικούς κοιτώνες: η Παρβάτι στο Γκρίφιντορ ενώ η Πάντμα στο Ράβενκλοου. Αντίθετα στις ταινίες και οι δύο αδελφές φαίνεται πως ανήκουν και οι δύο στον κοιτώνα του Γκρίφιντορ. Με την ταξινόμηση των διδύμων σε διαφορετικό κοιτώνα η συγγραφέας ήθελε να τονίσει πως παρόλο τις εξωτερικές ομοιότητες δύο άνθρωποι μπορεί να είναι τελείως διαφορετικοί στον χαρακτήρα.
  •  Τέλος το καπέλο της επιλογής έχει ικανότητες διεισδυτικής όπως ο Ντάμπντορ, ο Βόλντεμορτ και ο Σνέιπ.
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων