Τα σημαντικότερα καταστήματα της Διαγώνιου Αλέα!

Η Διαγώνιος Αλέα είναι ένας δρόμος στον Λονδίνο, πίσω από την παμπ Leaky Cauldron, στον οποίο υπάρχουν τα περισσότερα μαγαζιά των μάγων. Μέσα από την σειρά του Χάρι Πότερ έχουμε γνωρίσει τα περισσότερα από αυτά τα καταστήματα από τα οποία  μάγοι μπορούν να προμηθευτούν όλα όσα χρειάζονται, τόσο για τις σπουδές τους στο Hogwarts, όσο και για την καθημερινότητά τους. Ωστόσο τα πιο σημαντικά από αυτά είναι τα παρακάτω:

  • Florean Fortescue’s Ice Cream Parlour:

Ο Florean Fortescue ίδρυσε στο βόρειο τμήμα της Διαγωνίου Αλέας το διάσημο στον μαγικό κόσμο παγωτατζίδικό του, από όπου ο Hagrid αγόρασε για πρώτη φορά στον Harry ένα μεγάλο παγωτό σοκολάτα και σμέουρο με ξηρούς καρπούς, κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης του Harry στον μαγικό δρόμο. Άλλη γνωστή γεύση που σέρβιρε το παγωτατζίδικο ήταν φράουλα και φιστικοβούτυρο, την οποία είχε δοκιμάσει ολόκληρη η παρέα του Harry κατά την επίσκεψή τους στη Διαγώνιο Αλέα το καλοκαίρι του 1992. Ο κ. Fortescue, πριν την 3η χρονιά του Harry στο Hogwarts, όταν εκείνος διέμενε προσωρινά στο Ραγισμένο Τσουκάλι, κερνούσε τον Harry παγωτό κάθε μισή ώρα, ενώ τον βοηθούσε και με μια εργασία του για τη μαγεία τον Μεσαίωνα. Ο κ. Fortescue απήχθη από Θανατοφάγους το 1996 και αργότερα, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε η δολοφονία του.

Florean Fortescues Ice Cream Parlour

  • Flourish and Blotts Bookseller:

Το δημοφιλές βιβλιοπωλείο στη μέση περίπου της Διαγώνιου Αλέας ιδρύθηκε το 1454 και αποτελεί τον βασικό προμηθευτή σχολικών βιβλίων των μαθητών του Hogwarts. Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος έχουν αντιμετωπίσει κατά καιρούς διάφορα προβλήματα με ορισμένα από τα βιβλία τους, όπως το Αόρατο Βιβλίο της Αορατότητας, καθώς ποτέ δεν μπορούν να το βρουν, ενώ αντίτυπα του Τερατώδους Βιβλίου των Τεράτων έχουν φαγωθεί πολλές φορές μεταξύ τους. Συχνά διοργανώνονται εκδηλώσεις παρουσιάσεων βιβλίων, όπως το 1992 με τον Gilderoy Lockhart.

Exterior 01

 

  • Gringotts Wizarding Bank:

Πρόκειται για τη μοναδική γνωστή τράπεζα στον μαγικό κόσμο. Ιδρύθηκε από τον καλικάντζαρο Gringott και μέχρι σήμερα διοικείται και λειτουργεί από καλικάντζαρους. Διαθέτει ένα πολύπλοκο δίκτυο χρηματοκιβωτίων, τα οποία μπορεί κανείς να επισκεφτεί με ένα ειδικό βαγόνι και πάντα συνοδευόμενος από κάποιον καλικάντζαρο, καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

  • The Leaky Cauldron:

To Ραγισμένο Τσουκάλι είναι μια δημοφιλής παμπ, πάνω από την οποία λειτουργεί και πανδοχείο. Χτίστηκε το 1500 μ.Χ. και αποτελεί την είσοδο στη Διαγώνιο Αλέα.

unnamed

  • Ollivanders:

Το μοναδικό ραβδοποιείο της Διαγωνίου Αλέας είναι μικροσκοπικό και στα ράφια του βρίσκονται παραχωμένα χιλιάδες στενά κουτιά που περιέχουν ραβδιά τα οποία έχει κατασκευάσει ο Garrick Ollivander, ο συμπαθής μάγος που προέρχεται από οικογένεια ραβδοποιών με ιστορία στην τέχνη αυτή από το 382 π.Χ.

  • Scribbulus Writing Implements:

Στις 31 Ιουλίου 1991, ο Harry Potter επισκέφτηκε για πρώτη φορά τη Διαγώνιο Αλέα μαζί με τον Rubeus Hagrid. Μετά την πρώτη δυσάρεστη συνάντησή του με τον Draco Malfoy στο κατάστημα της Madam Malkin, ο Hagrid προσπάθησε να του φτιάξει το κέφι, με την επίσκεψη στο κατάστημα Scribbulus Writing Implements. Πράγματι, ο Hagrid τα κατάφερε, καθώς του Harry του έφτιαξε το κέφι το μελάνι που αλλάζει χρώμα, αλλά και τα υπόλοιπα χαρτικά είδη που αγόρασε από το κατάστημα για την πρώτη χρονιά του στο Hogwarts. Το κατάστημα αυτό βρίσκεται δίπλα σε μια αψιδωτή είσοδο που οδηγεί στην Αδιέξοδο Αλέα. Την επόμενη χρονιά, ο Harry, o Ron και η Hermione πήγαν μαζί στο κατάστημα για να ψωνίσουν χαρτικά για τη σχολική χρονιά. Τον Αύγουστο του 1996 το κατάστημα είχε εγκαταλειφθεί εξαιτίας των απανωτών επιθέσεων Θανατοφάγων στη Διαγώνιο Αλέα.

  • Madam Malkin’s Robes for All Occasions:

Η νούμερο 1 μοδίστρα της Διαγώνιου Αλέας είναι η Madam Malkin, καθώς ράβει τους μανδύες για όλους τους μάγους και τις μάγισσες που φοιτούν στο Hogwarts. Το 1991 ο Harry επισκέφτηκε το κατάστημα για να αγοράσει τον μανδύα του για την πρώτη χρονιά στο Hogwarts και εκεί ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τον Draco Malfoy, πράγμα που δεν του άρεσε καθόλου.

Madam Malkins

  • Quality Quidditch Supplies:

Το κατάστημα αυτό βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Διαγωνίου Αλέας και εμπορεύεται κάθε απαραίτητο εξάρτημα για τους παίκτες του Quidditch. Εκεί αντίκρισε για πρώτη φορά ο Harry Potter το μοντέλο σκουπόξυλου Nimbus 2000 και, αργότερα, τα Nimbus 2001 και Firebolt.

quality quidditch supplies jim thompson

  • The Daily Prophet:

To κεντρικό γραφείο της δημοφιλούς μαγικής εφημερίδας Ο Ημερήσιος Προφήτης βρίσκεται στη Νότια πλευρά της Διαγώνιου Αλέας.

  • Weasleys’ Wizard Wheezes:

Το κατάστημα Μαγικά Τρικ Weasley άνοιξε ο Fred και ο George τη χρονιά που εγκατέλειψαν το Hogwarts, με χρηματοδότηση 1000 γαλερών που είχε κερδίσει ο Harry Potter στο Τρίαθλο Μαγείας. Το κατάστημα διαθέτει αντικείμενα για φάρσες, όπως πονηρά ζαχαρωτά, μάγια ονειροπολήσεων, ζαβολιάρικα αυτιά και στιγμιαία σκόνη σκοταδιού.

Exterior of Weasleys Wizards Wheezes shop.JPG

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων