Happy Birthday Bill Weasley!

Σαν σήμερα έχει γενέθλια ο μεγαλύτερος γιος του Άρθουρ και της Μόλι Γουέσλι, ο Μπιλ! Ο Μπιλ παρακολούθησε την σχολή Χόγκουαρτς από το 1982-1989 και κατατάχθηκε στον κοιτώνα του Γκρίφιντορ όπως και όλα τα μέλη της οικογένειας. Επίσης ήταν Επιμελητής και Αρχιεπιμελητής.  Μετά την αποφοίτηση του δούλεψε στην τράπεζα Γκρίνγκοτς όπου στην αρχή μάλιστα είχε ταξιδέψει στην Αίγυπτο για λόγους δουλειάς. Το 1995 επέστρεψε στην Αγγλία όπου και έγινε μέλος του Τάγματος του Φοίνικα. Ακόμη εκείνη την περίοδο γνώρισε και την Φλερ Ντελακούρ η οποία είχε ταξιδέψει στην Αγγλία για να βελτιώσει τα αγγλικά της. Επιπλέον κατά τη Μάχη του Πύργου της Αστρονομίας , ο Μπιλ τραυματίστηκε σοβαρά από τον λυκάνθρωπο Φένριρ Γκρέιμπακ . Παρόλο που δεν μετατράπηκε σε λυκάνθρωπο, ανέπτυξε κάποιες τάσεις λύκων, όπως η συμπάθεια για πολύ άψιτεςμπριζόλες. Ο ίδιος παντρεύτηκε την Φλερ την 1η Αυγούστου 1997, αν και το γάμο τους διατάραξε η άφιξη των Θανατοφάγων μετά την πτώση του Υπουργείου Μαγείας . Επίσης ο Μπιλ και ο Φλερ μετακόμισαν στη συνέχεια στο Shell Cottage , όπου βοήθησαν τον Χάρι , τον Ρον και την Ερμιόνη μετά την απόδρασή τους από το Μαλφόι Μανόρ .Τέλος ο  Μπιλ πολέμησε στη μάχη του Χόγκουαρτς μαζί με το υπόλοιπο Τάγμα και κατάφερε να επιζήσει.

a1968b3ab9544576c6823e3bbf078e05

Harry Potter: Reunion

Όλοι μας ανυπομονούμε για το reunion των αγαπημένων μας ηθοποιών από το Χάρι Πότερ στη 1η Ιανουαρίου του νέου έτους. Οι τρεις πρωταγωνιστές αλλά και πολλοί  άλλοι ηθοποιοί από τον αγαπημένο μας μαγικό κόσμο θα επιστρέψουν στο Χόγκουαρτς και θα μοιραστούν μαζί μας τις αναμνήσεις τους από τα γυρίσματα της σειράς των φανταστικών ταινιών του Χάρι Πότερ.

reunion

Εάν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα πράγματα για το reunion των ηθοποιών μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της J.k Rowling ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.wizardingworld.com/news/cast-members-feature-in-retrospective-for-harry-potter-twentieth-anniversary-return-to-hogwarts

Για να ανοίξετε τον σύνδεσμο…

  1. Κάντε δεξί κλικ στον σύνδεσμο και πατήστε αντιγραφή
  2. Ανοίξτε έναν browser windows π.χ. chrom, mozilla
  3. Πατήστε πάνω στο πλαίσιο αναζήτησης και κάντε δεξί κλικ και επικόλληση
  4.  Τέλος πατήστε enter

Guess the character from the description

Νομίζετε πως γνωρίζετε πολύ καλά τους χαρακτήρες του Χάρι Πότερ και μπορείτε να τους αναγνωρίστε από μια μικρή περιγραφή πολύ γρήγορα; Εάν ναι τότε μπορείτε να το αποδείξετε δοκιμάζοντας αυτό το κουίζ και να ανακαλύψετε ποιος μαγικός χαρακτήρας κρύβεται πίσω από κάθε περιγραφή.

https://docs.google.com/forms/d/13kGNEBr7Dy97GlyjFLOUUf3DSUeAFIN5b8qidIZ-Jpw/edit

Για να ανοίξετε τον σύνδεσμο…

  1. Κάντε δεξί κλικ στον σύνδεσμο και πατήστε αντιγραφή
  2. Ανοίξτε έναν browser windows π.χ. chrom, mozilla
  3. Πατήστε πάνω στο πλαίσιο αναζήτησης και κάντε δεξί κλικ και επικόλληση
  4.  Τέλος πατήστε enter

unnamed

Sir Cadogan

Όλοι θυμόμαστε το εκνευριστικό πορτρέτο του Σερ Κάντογαν το οποίο οδήγησε τον Ρον και τον Χάρι στο πρώτο τους μάθημα Μαντικής, όταν εκείνοι είχαν χαθεί στους διαδρόμους καθώς ήταν και αυτός που αντικατέστησε το πορτρέτο της χοντρής κυρίας. Ο Σερ Κάντογκαν είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιπποτική ζωή που αξίζει να ανακαλύψουμε.

Πρώτα χρόνια:

Ο Κάντογκαν  γεννήθηκε κάποια στιγμή στον Μεσαίωνα και καταγόταν από οικογένεια μάγων. Όταν έγινε 11 χρονών παρακολούθησε την σχολή Χόγκουαρτς για Μαγείες και Ξόρκια όπου ταξινομήθηκε στον κοιτώνα του Γκίφοντορ. Επίσης είναι πιθανό να διδάχτηκε από τον ίδιο τον Γκόντρικ Γκρίφιντορ καθώς συμπίπτουν οι περίοδοι που έζησαν και οι δυο τους.  Ακόμη παρόλο που τότε δεν είχε γεννηθεί ο Ολιβάντερ, ο Κάντογαν είχε και εκείνος ένα ραβδί που ο πυρήνας του ήταν από μουστάκι τρολ. Τέλος κάποια στιγμή στην ζωή του απέκτησε και μια φιλία με τον διάσημο μάγο Μέρλιν η οποία του εξασφάλισε μια θέση στους Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης.

Προσωπική ζωή:

Ο Σερ Κάντογκαν είχε παντρευτεί τρεις φορές και απέκτησε συνολικά πολύ λίγα παιδιά, μόνο δεκαεπτά!!!

Πολεμώντας τον Wyvern of Wye:

Ο γενναίος ιππότης αποφάσισε να αντιμετωπίσει ένα τέρας το οποίο τρομοκρατούσε την Δυτική Αγγλία, το Wyvern of Wye. Ο ιππότης και το πλάσμα συγκρούστηκαν δύο φορές και η πρώτη τελείωσε όταν το τέρας έφαγε το άλογο του Σερ Κάντογκαν και έσπασε το ραβδί και το σπαθί του ιππότη. Παρόλο που την πρώτη φορά μετά βίας επέζησε, ήθελε τουλάχιστον να πεθάνει με γενναίο τρόπο και έτσι αντιμετώπισε ξανά αυτό τον δράκο. Για αυτό τον λόγο άρπαξε ένα πόνυ που βρήκε σε ένα κοντινό λιβάδι και κρατώντας το σπασμένο ραβδί του πήγε να συναντήσει το τέρας. Ωστόσο ο Σερ Κάντογκαν σκοτώθηκε από το Wyvern of Wye αφού τον έφαγε αλλά το ραβδί του ιππότη τρύπησε την γλώσσα του τέρατος κάτι που προκάλεσε μια ανάφλεξη και στο τέλος ο δράκος ανατινάχτηκε. Έτσι ο Σερ Κάντογαν όχι μόνο εκτέλεσε το καθήκον του αλλά  και πέθανε με πολύ γενναίο τρόπο.

ddvtilx 4ea18ebf 6445 41a3 a5bc d49d32aca762

Μετά τον θάνατο του:

Μπορεί στις ιστορίες του βασιλιά Αρθούρου στα βιβλία των μαγκλ να μην περιλαμβάνεται ο Σερ Κάντογαν αλλά τον συναντάμε στις εκδοχές των μάγων. Επιπλέον μεταξύ των μάγων είναι γνωστή η φράση ‘’Θα πάρω το πόνι του Κάντογκαν’’ που το χρησιμοποιούν για να πουν ότι θα σώσω ότι καλύτερο μπορώ από μια κακή κατάσταση. Ακόμη στο Χόγκουαρτς, στον έβδομο όροφο κοντά στον διάδρομο για την τάξη της μαντικής υπάρχει το πορτρέτο του, που απεικονίζει τον ίδιο μαζί με το πόνι του και το σπαθί του.

SirCadogan PM B3C6M1 SirCadoganRunningBetweenPaintings Moment

The Knight Bus

Το λεωφορείο των ιπποτών είναι ένα τριώροφο, μωβ λεωφορείο το οποίο βοηθούσε τους μάγους που είχαν ανάγκη για ένα μεταφορικό μέσο. Για να καλέσει ένας μάγος το λεωφορείο αρκεί να σηκώσει το χέρι του με το ραβδί του.

Ιστορία:         

Το λεωφορείο των ιπποτών είναι μια σχετικά σύγχρονη εφεύρεση των μάγων και πιθανότατα εμπνεύστηκε από τα λεωφορεία των μαγκλ. Τελικά το λεωφορείο των Ιπποτών τέθηκε σε λειτουργία για πρώτη φορά το 1865 κάτι που ήταν ιδέα του τότε υπουργού   Dugald McPhail. Παρόλο που στην αρχή πολλοί μάγοι ήθελαν να το μποϊκοτάρουν  στην εφημερίδα του Ημερήσιου Προφήτη. Ωστόσο, τελικά το λεωφορείο στέφθηκε με τεράστια επιτυχία και ήταν μια τεράστια ανακούφιση για τους μάγους που δεν ήθελαν να διακτινίζονται ή να πετούν με σκοπόξυλο ή Θρέσταλ. Εμείς το λεωφορείο των Ιπποτών το γνωρίσαμε στο τρίτο βιβλίο του Χάρι Πότερ δηλαδή γύρω στις αρχές του 1990 όπου οδηγοί του ήταν ο  Stan Shunpike και ο Ernie Prang.

Harry Potter Knight Bus featured

Περιγραφή του λεωφορείου:

Το εσωτερικό του λεωφορείου άλλαζε κατά την διάρκεια της ημέρας καθώς την μέρα υπήρχαν απλώς καθίσματα ενώ το βράδυ μετατρέπονταν σε κρεβάτια. Πιθανότατα το λεωφορείο δεν είχε καθίσματα με ζώνες ή κάτι για να στερεώνονται οι αποσκευές μιας και όπως είχαμε δει σε κάθε στροφή έπεφταν οι αποσκευές και οι επιβάτες μόνο στην θέση τους δεν έμεναν. Έτσι παρόλο που εάν τύχει ποτέ να αποβιβαστείτε στο λεωφορείο και σας προσφέρουν κάποιο ρόφημα καλύτερα είναι να μην το δεχτείτε γιατί πιθανότερο είναι να σας χυθεί πάνω σας σε κάποια στροφή.  Επίσης προτιμότερο είναι να κάτσετε σε μια γωνίτσα για να μην πηγαίνετε από εδώ και από εκεί όταν το λεωφορείο στρίβει ή συρρικνώνεται ή περνάει πάνω από εμπόδια. Τέλος η τιμή για μια βόλτα με το λεωφορείο είναι 11 δρεπάνια ανεξαρτήτως της απόστασης της διαδρομής.

maxresdefault

Ετυμολογία:

Το όνομα του λεωφορείου προφανώς οφείλεται στα νυχτερινά δρομολόγια του σε όλη την Μεγάλη Βρετανία καθώς και ότι σώζει σαν ιππότης τους μάγους που έχουν ανάγκη μεταφορικού μέσου.

Fantastic Beasts 3: The Secrets of Dumbledore

Fantastic Beasts — The Secrets of Dumbledore official logo

  • https://www.wizardingworld.com/news/fantastic-beasts-secrets-of-dumbledore-to-be-released-globally-april-2022
  • https://www.wizardingworld.com/news/the-third-fantastic-beasts-film-confirms-new-details-including-cast-members-and-location

Ακολουθήστε αυτούς τους δύο συνδέσμους που θα σας οδηγήσουν στην επίσημη ιστοσελίδα της J.k Rowling για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την ταινία που όλοι οι Potterfans περιμένουμε!

Marauders Map

Ο χάρτης των Marauders ήταν ένας μαγικός χάρτης που έφτιαξαν κατά την διάρκεια φοίτηση τους στο Χόγκουαρτς, ο Τζέιμς Πότερ, ο Σείριος Μπλακ, ο Ρέμους Λούπιν και ο Πίτερ Πέτιγκρου. Οι τέσσερεις φίλοι αποφάσισαν να φτιάξουν αυτό τον μαγικό χάρτη ώστε να ξέρουν όλες τις κρυφές εξόδους του κάστρου καθώς και που βρίσκεται ο καθένας διότι ήθελαν να συντροφεύουν τον φίλο τους Ρέμους στην καλύβα που ουρλιάζει, τα βράδια που μεταμορφωνόταν σε λυκάνθρωπος. Αυτό έδειχνε την πραγματική αγάπη των τεσσάρων φίλων και εκτός από αυτό, για να βοηθήσουν τον Ρέμους, βρήκαν και τρόπο να γίνουν Animagus χωρίς να το ξέρει κανείς άλλος.

Όμως, εκτός από την ιστορία του μαγικού χάρτη αξίζει να σημειωθεί και το πόσο δύσκολο ήταν να κατασκευαστεί ένας τέτοιος χάρτης, αφού απαιτούσε προηγμένη μαγεία. Όλοι θυμόμαστε πως ο Σείριος και Τζέιμς ήταν άριστοι μαθητές με πολλές ικανότητες και πιθανότατα ήταν αυτοί που βρήκαν τρόπο για την κατασκευή του χάρτη. Πρώτα από όλα απαιτούσε το Homonculous Charm το οποίο σου επέτρεπε να βλέπεις τα βήματα όλων όσων ήταν στο κάστρο. Ακόμη ήταν μαγεμένο έτσι ώστε να απωθεί για πάντα τους αδιάκριτους ανεπιθύμητους, όπως τον Σνέιπ, απευθύνοντας τους υβριστικά λόγια. Τέλος για έξτρα ασφάλεια, οι δημιουργοί του χάρτη έλεγαν μια συγκεκριμένη φραση (‘I solemnly swear that I am up to no good’) για να μπορεί ο χάρτης να τους φανερώνει την πραγματική του όψη. Αντίθετα σε όλους τους άλλους, είτε φαινόταν σαν μια άδεια περγαμηνή είτε σαν περγαμηνή με υβριστικά λόγια. Η φράση που χρησιμοποιούσαν οι Marauders δεν σήμαινε πως χρησιμοποιούσαν τον χάρτη για σκοτεινή μαγεία αλλά για να κάνουν φάρσες και γενικά σκανταλιές.

wp2448634

Αφού οι Marauders τελείωσαν το Χόγκουαρτς μάλλον άφησαν τον χάρτη στην σχολή και από τύχη το βρήκαν ο Φρεντ και ο Τζωρτζ που τον χρησιμοποιήσουν για τις φάρσες τους. Μετά από κάποια χρόνια και πιο συγκεκριμένα στο τρίτο έτος του Χάρι, οι δίδυμοι Γουέσλι έδωσαν τον μαγικό χάρτη στον Χάρι για να μπορεί να πηγαίνει στο Χόγκσμιντ κρυφά. Ο Χάρι χρησιμοποίησε πολλές φορές τον χάρτη που κατασκεύασε ο πατέρας του και ο νονός του και ιδιαίτερα κατά την αναζήτηση των Πεμπτουσιωτών όπου έβλεπε κάθε βράδυ τι κάνει η Τζίνι.

68747470733a2f2f73332e616d617a6f6e6177732e636f6d2f776174747061642d6d656469612d736572766963652f53746f7279496d6167652f577352556f587a475659706647673d3d2d3638313737363735312e31363465663230366236356262663233

 

Happy Birthday Sirius Black!!!!!

Ο αγαπημένος μου χαρακτήρας, φαντάζομαι και σε πολλούς άλλους, έχει σήμερα γενέθλια! Ο Σείριος ή Αλαφροπάτητος ή Σναφλς ήταν καθαρόαιμος μάγος και ο μεγαλύτερος γιος του Ωρίων και της Γουαλμπούργκα Μπλακ, καθώς και ο αδελφός του Ρέγκελους Μπλακ. Καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του δεν είχε καθόλου καλές σχέσεις με την οικογένεια του μιας και διαφωνούσε κάθετα με τις αντιλήψεις περί καθαρότητας του αίματος. Αφορμή για να τον αντιπαθήσουν περισσότερο οι συγγενείς του ήταν το ότι κατατάχθηκε στον κοιτώνα του Γκρίφιντορ σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας που ήταν Σλίθεριν.  Ωστόσο όταν πια πήγε στο Χόγκουαρτς δεν τον ένοιαζε τόσο πολύ η οικογένεια του αφού απέκτησε τρεις πολύ καλούς φίλους, τον Τζέιμς Πότερ, τον Ρέμους Λούπιν και τον Πίτερ Πέτιγκρου. Έτσι όταν έγινε δεκαέξι χρονών πήγε και έμεινε στο σπίτι του κολλητού του Τζέιμς, με τον οποίο έκαναν και τις περισσότερες σκανδαλιές στο Χόγκουαρτς. Όταν τελείωσαν το Χόγκουαρτς οι τέσσερεις φίλοι εντάχθηκαν στο πρώτο τάγμα του Φοίνικα κατά του Βόλντεμορτ (ωστόσο ο Πέτιγκρου ήταν προδότης). Μάλιστα ο Σείριος ανέπτυξε στενότερες σχέσεις με τον Τζέιμς και την Λίλη και έτσι έγινε νονός του γιου τους Χάρι. Αλλά μέσα σε μια μέρα η ζωή του άλλαξε… Όταν ο λόρδος Βόλντεμορτ σκότωσε τον Τζέιμς και την Λίλη, εκείνος κατάλαβε πως πίσω από αυτό κρυβόταν ο Πέτιγκρου και έτσι επιχείρησε να τον κυνηγήσει και να τον σκοτώσει. Παρ’όλα αυτά, ο Πέτιγκριου ήταν ικανός να ενοχοποιήσει τον Σείριο για την προδοσία των Πότερ, τον θάνατο δώδεκα Μαγκλ, και τον σκηνοθετημένο θάνατο του Πέτιγκριου, πριν προλάβει ο Σείριος να τον σκοτώσει. Έτσι για τα επόμενα 12 χρόνια ο Σείριος ήταν στο Άζκαμπαν μέχρι το 19993 όπου κατάφερε μόνος του χάρης στην ικανότητα του να γίνεται ζωομάγος  να αποδράσει. Εξηγώντας την αλήθεια στον Ρέμους και στον Χάρι έπειτα από πολλές περιπέτειες κατάφερε να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη τους και μετά από δύο  χρόνια εντάχθηκε και πάλι στο δεύτερο τάγμα του Φοίνικα. Δυστυχώς όμως στην μάχη του Τμήματος Μυστηρίου, ο Σείριος δολοφονείται από την πολύ αγαπημένη του ξαδέλφη, Μπέλατριξ.  Τέλος  η τεράστια αγάπη του Χάρι για τον νονό του φαίνεται από το γεγονός ότι ονόμασε τον πρώτο του γιο, Τζέιμς- Σείρο Πότερ.

wq40Xuca 400x400

Quidditch test

To Quidditch είναι ένα από τα καλύτερα αθλήματα που έχουμε δει και το ξέρω πως είναι δύσκολο να το παίξουμε αλλά και ποιος δεν θα ήθελε να έχει το δικό του σκουπόξυλο και να πετάει ψηλά κυνηγώντας την χρυσή Σνιτς; Ε λοιπόν σε αυτό το κουίζ θα αρκεστούμε σε ορισμένες ερωτήσεις για αυτό το άθλημα που εάν τις απαντήσετε σωστά τότε σίγουρα πρέπει να σας επιλέξουν για την ομάδα Κουίντιτς του κοιτώνα σας!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfOR2jILsQs8pc2k5aBn3slsLjQrnsXvMOWIxN7fWu1wAOQiQ/viewform

Για να ανοίξετε τον σύνδεσμο…

  1. Κάντε δεξί κλικ στον σύνδεσμο και πατήστε αντιγραφή
  2. Ανοίξτε έναν browser windows π.χ. chrom, mozilla
  3. Πατήστε πάνω στο πλαίσιο αναζήτησης και κάντε δεξί κλικ και επικόλληση
  4.  Τέλος πατήστε enter

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις ομάδες Κουίντιτς, πατήστε το παρακάτω λινκ.

Οι πιο γνωστές ομάδες Κουίντιτς στην Βρετανία και στην Ιρλανδία!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων