Τα μυστήρια του Τμήματος Μυστηρίων

Το Υπουργείο Μαγείας έχει ως κύριο του σκοπό την εφαρμογή και την διατήρηση των μαγικών νόμων όπως πολλές φορές είδαμε στο Χάρι Πότερ. Ωστόσο κατά την γνώμη μου στο πέμπτο βιβλίο που γνωρίσαμε το Τμήμα Μυστηρίων με την περιβόητη προφητεία μας άφησε με αρκετά ερωτήματα. Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να λύσουμε μερικά από αυτά και ίσως να δημιουργήσουμε και καινούριες απορίες που ποτέ μας δεν είχαμε σκεφτεί.

Πρώτα από όλα εκτός από το Τάγμα του Φοίνικα που φύλαγε την προφητεία δεν είδαμε ποιος δουλεύει εκεί και με τι ακριβώς ασχολείται. Λοιπόν οι μάγοι που δουλεύουν σε αυτό το τμήμα λέγονται Unspeakables και το όνομα τους οφείλεται στο γεγονός ότι τους απαγορεύεται να μιλήσουν για την δουλεία τους και το αντικείμενο που ασχολούνται. . Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι οι Unspeakables ασχολούνται με τη μελέτη του έρωτα, του θανάτου, του χρόνου και των προφητειών.

Ακόμη έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι συμβαίνει με όλες αυτές τις προφητείες που φυλάσσονται στο Τμήμα Μυστηρίων; Πιθανότατα τις μελετούν οι Unspeakables, όσο τις κρατάνε μακριά από τα αδιάκριτα μάτια και αυτιά όσων δεν πρέπει να μάθουν το περιεχόμενό τους.

Επιπλέον όλοι θυμόμαστε την δραματική εμπειρία του Ρον με τους εγκεφάλους. Το να μελετάς έναν εγκέφαλο είναι απολύτως λογικό, ωστόσο πρέπει να μας λυθούν κάποτε οι απορίες σχετικά με την ταυτότητα των ανθρώπων στους οποίους ανήκαν και το αποτέλεσμα των πειραμάτων.

Ένα ακόμα ερώτημα που σίγουρα θα απασχολούσε και την Ερμιόνη είναι το πώς φτιάχνουμε μια χρονομηχανή. Το Δωμάτιο του Χρόνου είναι γεμάτο με ρολόγια συνδεδεμένα με χρονομηχανές, οι οποίες υποθέτουμε ότι εφευρέθηκαν ή τουλάχιστον βελτιώθηκαν στον αρχικό τους σχεδιασμό από τους Unspeakables που ερευνούν τον χρόνο. Το συγκεκριμένο τμήμα έκανε πειράματα με τον χρόνο κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα.

Πλησιάζοντας προς το τέλος ένα ακόμα ερώτημα είναι τι ψάχνουν να βρουν στο Τμήμα του Έρωτα. Αυτό το Δωμάτιο είναι πάντα κλειδωμένο, σύμφωνα με τον Ντάμπλντορ, καθώς μέσα του υπάρχει μια δύναμη που είναι, όπως είχε πει ο ίδιος “πιο τρομερή από τον θάνατο, πιο φανταστική από την ανθρώπινη εξυπνάδα και τις δυνάμεις της φύσης”. Η ίδια δύναμη είναι και η πιο μυστηριώδης από όλα τα αντικείμενα μελέτης του Τμήματος. Φυσικά μιλάμε για τον έρωτα και την αγάπη. Κάποιοι λένε ότι μέσα στο δωμάτιο αυτό υπάρχει μια πηγή με Αμορτένσια, το πιο δυνατό ξόρκι αγάπης στον κόσμο, το οποίο φημολογείται ότι εφευρέθηκε ακριβώς σε αυτό το δωμάτιο.

Τέλος το τελευταίο ερώτημα είναι τι είναι στα αλήθεια το Πέπλο που κόστισε την ζωή του αγαπημένου μας Σείριου. Το Δωμάτιο του Θανάτου είναι, φυσικά, το μεγαλύτερο μυστήριο στο Τμήμα Μυστηρίων. Οι μάγοι, βέβαια, κάτι ξέρουν παραπάνω για τον Θάνατο, αν λάβουμε υπόψη μας στοιχεία από τον κόσμο τους όπως η πέτρα της ανάστασης. Πίσω από το Πέπλο του Θανάτου ακούγονται οι ψίθυροι των νεκρών. Τι είναι, όμως, το ίδιο το πέπλο; Μπορούν οι νεκροί να επιστρέψουν υπό συγκεκριμένους όρους, από τη στιγμή που θα περάσουν μέσα από το πέπλο;

Ελπίζουμε όλα αυτά τα ερωτήματα μας να λυθούν στις επόμενες ταινίες από την σειρά Φανταστικά Ζώα.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων