Τα φαντάσματα του Χόγκουαρτς!

Μα φυσικά στο Χόγκουαρτς δεν κατοικούν μόνο οι μαθητές και οι καθηγητές αλλά και τα φαντάσματα της σχολής που και εκείνα κάποτε είχαν την δική τους ζωή. Έτσι σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε περισσότερα για αυτά όταν ζούσαν. Τα φαντάσματα του Χόγκουαρτς ήταν πέντε: Η κυρία με τα Γκρίζα, ο Ματωμένος Βαρόνος, ο Χοντρός Καλόγερος, ο Σχεδόν Ακέφαλος Νικ και η Μυρτιά που κλαίει.

  1. Η κυρία με τα Γκρίζα( Έλενα Ράβενκλοου):

Η κυρία με τα Γκρίζα ήταν η κόρη της Ρουβένα Ράβενκλοου οι οποίες είχαν ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους. Η Έλενα ζήλευε την μητέρα της καθώς ζούσε συνεχώς κάτω από την σκιά της επιτυχημένης μητέρας της και πίστευε πως το μαγικό διάδημα της Ρουβένα ήταν αυτό που έκανε την διαφορά. Έτσι αποφάσισε να το κλέψει και να φύγει από την Σκωτία. Η μητέρα της, φανερά ντροπιασμένη από τη συμπεριφορά της κόρης της, δεν μίλησε σε κανέναν για την πράξη της. Ωστόσο λίγο πριν πεθάνει η Ρουβένα ζήτησε από τον Ματωμένο Βαρόνο που ήταν ερωτευμένος με την Έλενα να την αναζητήσει και να την παρακαλέσει να γυρίσει στη Σκοτία. Ο Ματωμένος Βαρόνος τη βρήκε σε ένα δάσος στην Αλβανία. Μόλις εκείνη αντιλήφθηκε την παρουσία του Βαρόνου, έκρυψε το διάδημα σε έναν κορμό δέντρου. Ο Βαρόνος της ζήτησε να τον ακολουθήσει, αλλά η Έλενα αρνήθηκε σθεναρά. Ο Βαρόνος, ερωτευμένος καθώς ήταν, αισθάνθηκε βαθιά πληγωμένος σε βαθμό που τρελάθηκε και άρχισε να τη μαχαιρώνει. Μόλις κατάλαβε τι έκανε, τότε αυτοκτόνησε. Η Έλενα είναι το φάντασμα του κοιτώνα του Ράβενκλοου.

  1. Ο Ματωμένος Βαρόνος:

Ο Βαρόνος γεννήθηκε στα τέλη του 10ου αιώνα και γνώρισε την Έλενα Ράβενκλοου στο Χόγκουαρτς. Ήταν πάντα ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη διαρκώς τον απέρριπτε. Όταν αρνήθηκε να τον ακολουθήσει πίσω στη Σκοτία, ώστε να δει και τη μητέρα της για μια τελευταία φορά πριν πεθάνει, τότε τον έπνιξε η ζήλια και έτσι τη σκότωσε, πριν αυτοκτονήσει και ο ίδιος. Ως φάντασμα είναι καταδικασμένος να κυκλοφορεί διαρκώς με τα αίματα της Έλενα πάνω του. Ο Ματωμένος Βαρόνος είναι το φάντασμα του κοιτώνα Σλίθεριν.

  1. Ο Χοντρός Καλόγερος:

Λίγα πράγματα είναι γνωστά για τον Χοντρό Καλόγερο, πέραν των προφανών πληροφοριών που μας δίνει το όνομά του. Γεννήθηκε μάλλον γύρω στον 10ο αιώνα και ήταν μέλος του Κοιτώνα Χάφλπαφ. Μετά το πέρας των σπουδών του, έγινε καλόγερος και αφοσιώθηκε στη φιλανθρωπία. Εκτελέστηκε όταν κάποιος κληρικός ή άλλος καλόγερος υποψιάστηκε πως ο Χοντρός Καλόγερος ήταν διαφορετικός από τους άλλους, καθώς με έναν μυστηριώδη τρόπο κατάφερνε να σώζει ασθενείς από σοβαρές αρρώστιες όπως η πανώλη. Ο Χοντρός Καλόγερος είναι το φάντασμα του κοιτώνα Χάφλπαφ.

  1. Σχεδόν Ακέφαλος Νικ:

O Σερ Νίκολας ντε Μίμσι Πορπινιόν γεννήθηκε τον 15ο αιώνα και καταγόταν από οικογένεια ευγενών. Όταν ήταν 11 ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στο Χόγκουαρτς. Όταν κατατάχθηκε στον κοιτώνα Γκρίφιντορ μάλλον δεν είχε ιδέα ότι σε μερικές εκατοντάδες χρόνια θα βρισκόταν ακόμα εκεί ως το επίσημο φάντασμά του. Ο Σχεδόν Ακέφαλος Νικ υπηρέτησε στην βασιλική αυλή για πολλά χρόνια. Είχε χριστεί ιππότης και ήταν φιλικός με τους Μαγκλς. Μια μέρα γνώρισε μια Κυρία των Τιμών, την Λαίδη Γκριβ και καθώς ο ίδιος ήθελε να βοηθάει τους συνανθρώπους του και  τους Μαγκλς, προσφέρθηκε να της ισιώσει τα δόντια με τη χρήση μαγείας. Το ξόρκι όμως απέτυχε και της φύτρωσαν χαυλιόδοντες. Τότε ο Νικ συνελήφθη και καταδικάστηκε σε θάνατο δια καρατόμησης. Το τσεκούρι, όμως, δεν ήταν καλά ακονισμένο και χρειάστηκαν 45 χτυπήματα για να τον σκοτώσει. Και πάλι, ο δήμιος δεν κατόρθωσε να αποκόψει το κεφάλι του από το σώμα του και έτσι ο Σχεδόν Ακέφαλος Νικ κατάφερε να το κρατήσει,  κατά κάποιο τρόπο.

  1. Η Μυρτιά που κλαίει:

Παρόλο που η Μυρτιά ορισμένες φορές μας εκνευρίζει, εκείνη αποτελεί μια από τις πιο στενάχωρες περιπτώσεις φαντασμάτων. Η Μυρτιά γεννήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1920 σε οικογένεια Μαγκλ. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο Χόγκουαρτς τη δεκαετία του 1940 και κατατάχθηκε στον Κοιτώνα Ravenclaw. Δεν είχε φίλους και οι συμμαθητές της την κορόιδευαν διαρκώς για τα γυαλιά και τα σπυράκια της. Μια μέρα που η Μυρτιά ήταν πολύ στενοχωρημένη από τα πειράγματα της συμμαθήτριάς της Όλιβ Χόρμπνι, κλείστηκε μέσα στις γυναικείες τουαλέτες του πρώτου ορόφου και ξεκίνησε να κλαίει δυνατά. Εκεί συνάντησε τον Τομ Ριντλ ο οποίος μιλούσε Ερπετικά για να ανοίξει την Κάμαρα με τα Μυστικά, η οποία ήταν κρυμμένη πίσω από τους νεροχύτες. Στην προσπάθειά της να φωνάξει στον Ριντλ επειδή είχε μπει στις γυναικείες τουαλέτες, ήρθε αντιμέτωπη με τον βασιλίσκο της Κάμαρας. Τον κοίταξε στα μάτια και έτσι σκοτώθηκε ακαριαία. Το νεκρό της σώμα βρέθηκε από την Χόρμπνι, η οποία μετάνιωσε οικτρά για τις πράξεις της, καθώς το φάντασμα της Μυρτιάς δεν την άφησε σε χλωρό κλαρί. Μετά από σχετικό παράπονο που υποβλήθηκε στο Υπουργείο Μαγείας, η Μυρτιά περιορίστηκε με σχετική απόφαση για πάντα στις κοριτσίστικες τουαλέτες του δευτέρου ορόφου, όπου σκοτώθηκε.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων