Ο καθρέφτης του Erised

Ένα από τα πιο πολυπόθητα αντικείμενα στο Χάρι Πότερ είναι ο καθρέφτης του Έριζεντ, ένας μαγικός καθρέφτης που μέσα του βλέπεις την μεγαλύτερη σου επιθυμία. Στο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος ο Χάρι ανακαλύπτει τυχαία τον καθρέφτη και έπειτα από αυτή την ανακάλυψη, τα βράδια πήγαινε και τον κοίταζε γιατί μέσα του έβλεπε κάτι που ποθούσε πολύ, τους γονείς του. Επίσης φαίνεται πως και ο Ντάμπλντορ γνώριζε την ύπαρξη αυτού του καθρέφτη και αστειευόμενος στον Χάρι είπε πως εκείνος βλέπει στον καθρέφτη ένα ζευγάρι κάλτσες κάτι που κανείς δεν του χάρισε εκείνα τα Χριστούγεννα. Όμως κανείς δεν ξέρει ποιος δημιούργησε τον καθρέφτη του Έριζεντ ούτε πως κατέληξε στο Χόγκουαρτς.

Ωστόσο μέσα από την ταινία Τα Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντεβαλντ, βλέπουμε πως ο καθρέφτης υπήρχε από τότε που ο Ντάμπλνορ ήταν νέος και δίδασκε στον σχολή Άμυνα εναντίον των σκοτεινών τεχνών. Μέσα από τον καθρέφτη ο Άλμπους Ντάμπλνορ είδε τον εαυτό του με τον Γκρίντεβαλντ, τον παλιό του φίλο. Ωστόσο κάποτε ο διευθυντής του Χόγκουαρτς κατάλαβε πως ο καθρέφτης ήταν επικίνδυνος για πολλούς και έτσι συμβούλεψε τον Χάρι να μην ζει στα όνειρα και να ξεχνάει να ζει στην πραγματικότητα.

Αυτό όμως που έχει σημασία για εμάς δεν είναι τόσο η ιστορία του καθρέφτη αλλά το τι θα έβλεπαν κάποιοι χαρακτήρες από το Χάρι Πότερ μέσα του. Έτσι σε αυτή την σειρά που θα ακολουθήσει θα δούμε κάποιους από τους αγαπημένους μας  χαρακτήρες να κοιτούν μέσα στον καθρέφτη του Έριζεντ και για αρχή θα ξεκινήσουμε με το τι θα έβλεπε ο Χάρι σε διάφορες περιόδους της ζωής του.

Για το πρώτο έτος είπαμε πως έβλεπε τον εαυτό του περιτριγυρισμένο με τους τους γονείς του, Τζέιμς και Λίλι. Πιστεύω πως στο δεύτερο έτος πριν το άνοιγμα της Κάμαρας των Μυστικών η βαθύτερη του επιθυμία θα παρέμενε η ίδια με του πρώτου έτους. Μετά όμως το άνοιγμα της Κάμαρας θα έβλεπε στον καθρέφτη εκείνον και τους φίλους του στο σχολείο του το οποίο θα ήταν ασφαλές και ανοικτό!

Στο τρίτο έτος; Νομίζω πως θα ήθελε να είναι ασφαλής και χωρίς τους Παράφρονες να τριγυρίζουν το σχολείο και να του προκαλούν αυτές τις απαίσιες λιποθυμίες που έδιναν πάτημα στον Μαλφόι και τους φίλους του να τον κοροϊδεύουν.

Την τέταρτη του χρονιά στο Χόγκουαρτς δεν θα μπορούσε να μην θέλει να δικαιωθεί ο νονός του, να μην ανακτήσει τις δυνάμεις του ο Ακατανόμαστος και φυσικά να επιζήσει στο Τρίαθλο Μαγείας. Νομίζω στην θέση του όλοι τα ίδια θα θέλαμε.

Μετά την «Ανάσταση» του Βόλντεμορτ η βαθύτερη του επιθυμία δεν  θα μπορούσε να είναι άλλη από την εξόντωση του πιο δυνατού μάγου όλων των εποχών. Παράλληλα στο πέμπτο έτος θα έβλεπε ένα σχολείο χωρίς την Άμπριτζ και τον εαυτό του μαζί με την Τσο ενώ στο έκτο τον ίδιο και την Τζίνι να έχουν δημιουργήσει μία χαρούμενη οικογένεια.

Στο έβδομο έτος όλα ξεχνιούνται μπροστά στον μεγαλύτερο πόθο των περισσότερων, των θάνατο του Βόλντεμορτ μετά την καταστροφή των Πεμπτουσιωτών του. Είμαι σίγουρη πως τα παιδιά όλων των κοιτώνων εκτός του Σλίθεριν θα έβλεπαν την εικόνα ενός νεκρού Βόλντεμορτ με τους ίδιους και τις οικογένειες τους ζωντανούς και ευτυχισμένους. Γιατί να αποτελεί ο Χάρι εξαίρεση;

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων