Maledictus Nagini

Βλέποντας την ταινία << Φανταστικά Ζώα: Τα εγκλήματα του Γκρίντεβαλντ>> ανακαλύψαμε πολλά στοιχεία για την ζωή της Ναγκίνι, του φιδιού του Βόλντεμορτ. Όπως αποκαλύπτεται η Ναγκίνι ήταν κάποτε μια καλή και γλυκιά κοπέλα η οποία δυστυχώς είχε μια κατάρα του αίματα που την ανάγκαζε να μεταμορφώνεται σε φίδι. Για αυτό τον λόγο η κοπέλα χαρακτηρίζεται και ως Μαλέντικτους το οποίο προκύπτει από το male που σημαίνει άρρωστος, κακός και το dictus που σημαίνει ειπωμένος. Οι Μαλέντικτους ήταν μάγισσες που είχαν προσβληθεί από μια κατάρα στο αίματος που τις μετέτρεπε σταδιακά σε τέρατα. Μάλιστα πολλές φορές η κατάρα περνούσε από μητέρα σε κόρη. Οι Μαλέντικτους μπορούσαν να μεταπηδούν από την ανθρώπινη μορφή σε εκείνη του τέρατος, με τη μεταμόρφωση να γίνεται όλο και λιγότερο ελεγχόμενη μέχρι που γίνονταν οριστικά τέρατα. Στην περίπτωση της Ναγκίνι η μορφή που έπαιρνε είναι αυτή του φιδιού. Η ίδια χρησιμοποιούσε την ασθένεια της ως «ταλέντο» σε ένα μαγικό τσίρκο όπου μεταμορφωνόταν σε φίδι για χάρη του θεάματος.

Η κατάσταση του Μαλέντικτους μπορεί να μην οδηγεί σε οριστικό θάνατο πρακτικά όμως «σκοτώνει» τον άνθρωπο που είναι η φορέας. Η Ναγκίνι είναι ως τώρα η πρώτη γνωστή Μαλέντικτους του φανταστικού κόσμου για εμάς. Ακόμη η Αστόρια, γυναίκα του Ντράκο Μαλφόι και μητέρα του Σκόρπιους, έπασχε επίσης από μια σπάνια, σοβαρή κατάρα του αίματος που είχε κληρονομήσει από τους προγόνους της. Η κατάρα την έκανε ευάλωτη και αδύναμη γεγονός που καθιστούσε επικίνδυνο για την υγεία της τη γέννα ενός παιδιού. Εκείνη, όμως, γέννησε τον Σκόρπιους και κατέληξε τελικά το 2019.

Το όνομα της Ναγκίνι δεν είναι καθόλου τυχαίο αφού η προέλευση του ονόματος της παραπέμπει στη σανσκριτική λέξη Νάγκα για τα αρσενικά και Ναγκίνι για τα θηλυκά. Σύμφωνα με την ινδική μυθολογία οι Ναγκα ή Ναγκίνι αποτελούσαν όντα ανθρώπινης μορφής που έπαιρναν τη μορφή γιγαντιαίου φιδιού και συγκεκριμένα του Βασιλιά Κόμπρα όπως δηλώνει και η μετάφραση του ονόματος τους.

Μέσα από το Χάρι Πότερ γνωρίσαμε την Ναγκίνι σαν το φίδι του Βόλντεμορτ και όλοι αναρωτιόμαστε πως η αυτή η καλή κοπέλα έγινε το κατοικίδιο του σατανικότερου μάγου όλων των εποχών. Το φίδι που συνάντησε ο Βόλντεμορτ στα Αλβανικά δάση ίσως να μη θυμόταν την παλιά του ζωή και να βρήκε παρηγοριά στον Σκοτεινό Άρχοντα που την εκτιμούσε ως κάτι σπάνιο και ιδιαίτερο κι όχι ως τέρας. Η Ναγκίνι, λοιπόν, στην ανθρώπινη μορφή της ίσως να δικαιώσει με το χαρακτήρα της μάγους και Μαγκλς που χαρακτηρίστηκαν ως τέρατα λόγω ιδιαιτεροτήτων της εμφάνισης τους και ασθενειών. Δυστυχώς όμως η Ναγκίνι σκοτώθηκε στη μάχη του Χόγκουαρτς όταν την σκότωσε ο Νέβιλ Λόνγκμπότομ με το σπαθί του Γκρίφιντορ.

Μιας και η Ναγκίνι είναι μια από τους βασικούς χαρακτήρες των ταινιών << Φανταστικά Ζώα>> το σίγουρο είναι πως θα μάθουμε περισσότερα πράγματα για το παρελθόν της καθώς και σίγουρα θα παίξει σημαντικό ρόλο στον πόλεμο κατά του Γκρίντεβαλντ. Για να δούμε θα καταφέρει να πείσει τον φίλο της Κρέντενς να εγκαταλείψει την σκοτεινή πλευρά ή θα πάει και εκείνη με το μέρος του Γρίντεβαλντ;

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων