Ilvermorny School of Witchcraft and Wizardry

Μέσα από τις ταινίες << Φανταστικά Ζώα>> γνωρίζουμε μία ακόμη σχολή την οποία δεν είχαμε συναντήσει στο Χάρι Πότερ. Σε αυτή την σχολή είχαν φοιτήσει οι δύο πρωταγωνίστριες της σειράς Φανταστικά Ζώα: Η Properntina και η Queenie Goldstein. Και φυσικά δεν λέμε για άλλη από το  Ilvermony School of Witchcraft and Wizardry ή αλλιώς το Χόγκουαρτς της Βόρειας Αμερικής .  Το συγκεκριμένο σχολείο έχει τεράστια ιστορία…

Η ιστορία της σχολής:

Η ιστορία του σχολείου ξεκινάει τον 17ο αιώνα. Το Ilvermorny ιδρύθηκε από την Ιζόλδη Σέιρ και τον James Steward. Η Ιζόλδη γεννήθηκε το 1603 στην Ιρλανδία και μεγάλωσε με την καταπιεστική θεία της, Γκόλμρειθ Γκάουντ, που ήταν συγγενής της μητέρας του Βόλντεμορτ. Η Γκόλμρεϊθ δεν άφηνε την Ιζόλδη να φοιτήσει στο Χόγκουαρτς, καθώς πίστευε ότι οι μάγοι έπρεπε να συναναστρέφονται αποκλειστικά με καθαρόαιμους. Στα 17 της, η Ιζόλδη κατόρθωσε να κλέψει το ραβδί της θείας της, το οποίο ανήκε στον Σαλαζάρ Σλίθεριν και, αφού μεταμφιέστηκε σε άντρα, ταξίδεψε στην Βόρεια Αμερική, μαζί με τους πρώτους Ευρωπαίους αποίκους. Στην προσπάθειά της να μην αποκαλυφθεί η πραγματική της ταυτότητα, αποκόπηκε από τους υπόλοιπους συνταξιδιώτες της και εξαφανίστηκε μέσα σε ένα δάσος. Εκεί έσωσε τη ζωή ενός Pukwudgie, ενός ιθαγενούς μαγικού πλάσματος της Βόρειας Αμερικής, που συγγενεύει με τα Γκόπλινς. Σταδιακά έγινε φίλη με το Pukwudgie, το οποίο αποκαλούσε Ουίλλιαμ. Μετά από καιρό απομόνωσης, η Ιζόλδη συνάντησε ξανά ανθρώπους. Με τη βοήθεια του Ουίλλιαμ, έσωσε τη ζωή δυο αγοριών, του Τσάντγουικ και του Ουέμπστερ Μπουτ, των οποίων οι γονείς τραυματίστηκαν θανάσιμα στο δάσος όπου έμενε η Ιζόλδη. Τα αγόρια ήταν μάγοι και, μόλις ο Ουίλλιαμ εγκατέλειψε την Isolt, η ίδια αφοσιώθηκε στο να τους μεταφέρει όση μαγική γνώση είχε αποκτήσει μόνη της. Μετά από λίγες μέρες συναντήθηκε τυχαία με τον James Steward, έναν Βρετανό άποικο, ο οποίος περιπλανιόταν στο δάσος. Ο ίδιος δεν ήταν μάγος και αρχικά υπήρξε αρκετά επιφυλακτικός απέναντι στην Iζόλδη και τα αγόρια. Χάρη στις κατασκευαστικές του γνώσεις, έφτιαξε ένα μικρό σπίτι για την Ιζόλδη, το οποίο η ίδια ονόμασε Ilvermorny, προς τιμήν της φάρμας στην οποία είχε γεννηθεί.

Οι κοιτώνες του Ilvermorny:

Σταδιακά ο James συνήθισε τον μικρό μαγικό κόσμο όπου είχε βρεθεί κατά τύχη και, μαζί με την Ιζόλδη, άρχισαν να μεγαλώνουν τα δυο αγόρια σαν να είναι δικά τους παιδιά. Όταν αυτά έγιναν έντεκα ετών, η Ιζόλδη κατόρθωσε να τους φτιάξει δικά τους μαγικά ραβδιά, με τη βοήθεια ενός μαγικού πλάσματος, του Χόρντ Σέρπεντ που ζούσε σε ένα ποτάμι στο δάσος. Με βάση τον χαρακτήρα κάθε μέλους της οικογένειας της Ιζόλδη, καθώς και το αγαπημένο τους μαγικό πλάσμα, η ίδια και ο James διαμόρφωσαν τους τέσσερις Κοιτώνες του Ilvermorny. Η Ιζόλδη διάλεξε το Χόρντ Σέρπεντ, για να τιμήσει την οικογένειά της, ο James το Pukwudgie, καθώς είχε ακούσει πολλές ιστορίες για τον Ουίλλιαμ, ο Τσάντγουικ τον Αστραπόφτερο, επειδή ήταν ένα έξυπνο, αλλά και παρορμητικό αγόρι και ο δυναμικός Ουέμπστερ το Wampus, ένα εξαιρετικά γρήγορο είδος πάνθηρα. Ο κοιτώνας Horned Serpent έδινε σημασία στο μυαλό, ο Wampus το σώμα, ο Thunderbird την ψυχή και ο Pukwudgie στην καρδιά.

 

Διαδικασία κατάταξης:

Η διαδικασία κατάταξης των μαθητών στους Κοιτώνες πραγματοποιείται με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι στο Χόγκουαρτς. Κάθε χρόνο, οι νέοι μαθητές συγκεντρώνονται στην αυλή του σχολείου. Σε ένα συγκεκριμένο σημείο υπάρχει το σήμα του Γόρδιου Δεσμού, το οποίο είναι εμπνευσμένο από μια καρφίτσα που ανήκε στη μητέρα της Ιζόλδης. Κάθε μαθητής στέκεται πάνω του και παρατηρεί γύρω του τις μαγικές επιγραφές που αντιστοιχούν στους τέσσερις Κοιτώνες. Ανάλογα με το ποια μαγική επιγραφή θα ενεργοποιηθεί, ο μαθητής κατατάσσεται στον αντίστοιχο Κοιτώνα.

Οι μανδύες των μαθητών:

Οι μανδύες των μαθητών του Ilvermorny έχουν δυο χρώματα, μπλε και cranberry. Το μπλε ήταν το αγαπημένο χρώμα της Ιζόλδης, ενώ η πίτα cranberry ήταν το αγαπημένο γλυκό του James.

Μαθήματα:

  1. Άμυνα εναντίων των σκοτεινών τεχνών
  2. Ξόρκια
  3. Μεταμορφώσεις
  4. Φίλτρα
  5. Ξυλομανία: Ένα είδος μαντικής που βασιζόταν σε κλαδιά
  6. Αριθμολογία
  7. Αρχαίοι Ρούνοι
  8. Φροντίδα μαγικών πλασμάτων

Γνωστοί μαθητές της σχολής από τα Φανταστικά Ζώα:

  • Porpentina Goldstein
  • Seraphina Picquery
  • Queenie Goldstein

2 σκέψεις σχετικά με το “Ilvermorny School of Witchcraft and Wizardry

  • Μπράβο Κατερίνα έκανες φανταστική δουλειά! Όλα είναι τέλεια!!! Τα κουίζ ήταν πολύ ωραία και διασκεδαστικά ! Μου αρέσει πάρα πολύ ο Χάρι Πότερ αλλά πολλά από τα πράγματα που έχεις γράψει δεν τα γνώριζα! Συγχαρητήρια για την υπέροχη προσπάθεια σου!!!

    • Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου σχόλια! Θα προσπαθώ κάθε φορά να φτιάχνω όλο και πιο ενδιαφέροντα άρθρα για την αγαπημένη μας σειρά!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων