7+10 things you didn’t know about J.k Rowling

Σήμερα έχει γενέθλια ο Χάρι Πότερ όμως για να απαριθμήσουμε τα κατορθώματα του χρειαζόμαστε τουλάχιστον 5 ολόκληρες σελίδες. Για αυτό τον λόγο κάθισα και σκέφτηκα και συνειδητοποίησα πως δεν ξέρουμε πολλά πράγματα για την αγαπημένη μας συγγραφέα J.k Rowling. Και τι σχέση έχει με την σημερινή μέρα; Σήμερα δεν γιορτάζει μόνο ο Χάρι Πότερ αλλά και η J.k Rowling. Έτσι σας ετοίμασα ένα άρθρο με 17 φακτς για την δημιουργό του φανταστικού κόσμου του Χάρι Πότερ! Ελπίζω να τα βρείτε ενδιαφέροντα!

  • Η αγαπημένη Βρετανίδα συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου 1965.
  • Πάντα ήθελε να γίνει συγγραφέας. “Ήθελα να γίνω συγγραφέας μόλις έμαθα τι κάνουν οι συγγραφείς. Έχω την ιδανική ιδιοσυγκρασία για συγγραφέα: είμαι πανευτυχής μόνη μέσα σε ένα δωμάτιο, δημιουργώντας ιστορίες“.
  • Όταν ήταν πολύ νέα, αντέγραφε λέξεις από βιβλία χωρίς να γνωρίζει τι σήμαιναν.
  • Έγραψε την πρώτη της ιστορία με τίτλο Rabbit όταν ήταν έξι ετών και το πρώτο της μυθιστόρημα σε ηλικία έντεκα ετών. Ήταν μια ιστορία για “επτά καταραμένα διαμάντια και τους ανθρώπους που τα κατείχαν”.
  • Στο γυμνάσιο ήταν head girl (κάτι ανάμεσα σε επικεφαλής επιμελήτρια και σημαιοφόρος), αλλά ποτέ δεν το θεώρησε σημαντικό επίτευγμα για την ίδια.
  • Η αίτησή της να σπουδάσει στην Οξφόρδη απορρίφθηκε και έτσι σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Exeter, ωστόσο σύμφωνα με την ίδια δε διάβασε καθόλου όσο ήταν στο Πανεπιστήμιο.
  • Επέλεξε να δώσει στη μεγάλη κόρη της το όνομα Jessica με έμπνευση τη Jessica Mitford, συγγραφέα, δημοσιογράφο και ακτιβίστρια.
  • Χρειάστηκε πέντε χρόνια για να σχεδιάσει το περιεχόμενο και να προγραμματίσει τα επτά βιβλία Χάρι Πότερ.
  • Έγραψε τον επίλογο του τελευταίου βιβλίου το 1990, πριν αποφασίσει ότι θα πρόκειται για επταλογία και πριν ακόμα βρει εκδότη.
  • Το 2000 είπε ότι θα ήλπιζε να καταταγεί στον Κοιτώνα Γκρίφιντορ, όμως μάλλον θα κατατασσόταν στον Ράβενκλοου. Αργότερα, το επίσημο κουίζ του Pottermore την κατέταξε στον Κοιτώνα Γκρίφιντορ.
  • Κάποτε περιέγραψε την Ερμιόνη ως έναν συνδυασμό της προσωπικότητάς της και αυτής της νεότερης αδερφής της Dianne, “αυτό το ενοχλητικό άτομο που κάτω από την επιφάνειά του είναι πολύ ανασφαλές”.
  • Η μοναδική φορά που προσέθεσε στην ιστορία του Χάρι Πότερ έναν χαρακτήρα που πράγματι υπήρξε έτσι στην πραγματική ζωή ήταν όταν δημιουργούσε τον χαρακτήρα του Γκίλντροϊ Λόκχαρτ.
  • Σκεφτόταν να ονομάσει το 7ο βιβλίο της σειράς Ο Χάρι Πότερ και το Ραβδί Κουφοξυλιάς ή Ο Χάρι Πότερ και η Αναζήτηση των Πέβερελ, αλλά γρήγορα απέρριψε τις δυο αυτές ιδέες γιατί η λέξη “αναζήτηση” (quest) της φαινόταν ιδιαίτερα μελό.
  • Το αγαπημένο της κεφάλαιο από όλη τη σειρά Χάρι Πότερ είναι το κεφάλαιο 34 στους Κλήρους του Θανάτου, με τίτλο “Στο Δάσος Ξανά”. Το αγαπημένο της από το πρώτο βιβλίο έχει τίτλο “Ο Καθρέφτης του Έριζεντ”.
  • O μεγαλύτερος φόβος της είναι να πεθάνει κάποιο αγαπημένο της πρόσωπο, ένα στοιχείο χαρακτήρα που μοιράζεται με την Μόλι Ουέσλι. Για τον λόγο αυτό μπορούσε να κατανοήσει τους λόγους για τους οποίους ο Βόλντεμορτ είχε εμμονή με τον έλεγχο του θανάτου.
  • Το 2013 δώρισε 10 εκ. λίρες για το άνοιγμα και τη λειτουργία της νευρολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου που φέρει το όνομα της μητέρας της: Anne Rowling Regenerative Neurology Clinic.
  • Το 2006 αποκάλυψε ότι είχε γράψει ένα ακόμα βιβλίο, αυτή τη φορά για πολύ μικρά παιδιά, ένα παραμύθι με πολιτικά μηνύματα με πρωταγωνιστή ένα τέρας.

 

Happy Birthday Neville Longbottom!

Σαν σήμερα έχει γενέθλια ο Νέβιλ Λόνγκμπότομ, ο παραλίγο εκλεκτός. Ο Νέβιλ μεγάλωσε με την γιαγιά του (με το όχι και τόσο ωραίο γούστο στα ρούχα) αφού οι γονείς του βασανίστηκαν μέχρι τρέλας από την Μπέλατριξ και άλλους θανατοφάγους. Ο Νέβιλ επισκεπτόταν συχνά τους γονείς του, Άλις και Φρανκ,  στο νοσοκομείο του Αγίου Μάνγκου όμως δεν είχε πει σε κανέναν για την κατάσταση των γονιών του. Μέχρι το πέμπτο βιβλίο δεν του είχαμε δώσει και ιδιαίτερη σημασία καθώς τον θεωρούσαμε το ατσούμπαλο και ντροπαλό παιδί του έτους. Ωστόσο έπειτα από την μάχη του τμήματος του μυστηρίου άρχισε να εμφανίζει την γενναία πλευρά του χαρακτήρα του και να γίνεται ένας άξιος φίλος του Χάρι και ο αρχηγός του στρατού του Ντάμπλντορ όταν ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη έψαχναν τους Πεμπτουσιωτές. Ακόμη στην μάχη του Χόγκουαρτς όχι μόνο αρνήθηκε να γίνει Θανατοφάγος αλλά και κατάφερε να σκοτώσει την Ναγκίνι, τον τελευταίο Πεμπτουσιωτή και έτσι ο Βόλντεμορτ νικήθηκε. Έπειτα από την μάχη παντρεύτηκε την Χάνα Άμποτ και έγινε καθηγητής Βοτανολογίας στο Χόγκουαρτς. Τέλος έγινε και νονός του δεύτερου γιου της Τζίνι και του Χάρι, τους Άλμπους Σέβερους Πότερ.

Complete the quotes!

Στο Χάρι Πότερ έχουμε διαβάσει ή δει πολλές φιλοσοφημένες κουβέντες ή ατάκες που μας έχουν στιγματίσει. Ωστόσο κατά την γνώμη μου  κάποια από αυτά πρέπει οπωσδήποτε να τα θυμόμαστε και όταν είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση να τα ανακαλούμε στην μνήμη μας ώστε να μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα. Αφού διαβάσετε πρώτα το άρθρο με τα top 15 Quotes της σειράς, δοκιμάστε το παρακάτω κουίζ για να δούμε εάν όντως τα εμπεδώσατε!

Καλή διασκέδαση!!!

Ο σύνδεσμος για το άρθρο:

Top 15 Harry Potter Quotes

Ο σύνδεσμος για το κουίζ:

https://docs.google.com/forms/d/1ZBU4ce_LnJPtKFRE7VsODOEe8xo7LJGLmOhnO_fJ6ng/edit

Οικογένεια Gaunt

Γενικές πληροφορίες:

Ο οίκος των Gaunt ήταν μια πανάρχαια οικογένεια, απόγονοι του Σαλαζάρ Σλίθεριν. Όπως και οι περισσότερες οικογένειες από τον κοιτώνα του Σλίθεριν έδιναν ιδιαίτερη βαρύτητα στην καθαρότητα του αίματος, στο σημείο που παντρεύονταν μέχρι και τα ξαδέλφια τους. Οι Gaunt ζούσαν λίγο πιο έξω από το Little Hangleton και ήταν αρκετά πλούσια οικογένεια καθώς δεν ήταν πρόγονοι μόνο του Σαλαζάρ Σλίθεριν αλλά και του Κάδμους Πέβερελ, του ενός από τους τρεις αδελφούς με τους κλήρους του θανάτου.

Το επιμελητήριο των μυστικών:

Οι Gaunt γνώριζαν φυσικά για το επιμελητήριο των μυστικών στο Χόγκουαρτς μιας και ήταν απόγονοι του Σλίθεριν. Μάλιστα αρκετά ήταν τα μέλη της τα οποία πρόσθεταν παγίδες στο συγκεκριμένο μέρος έτσι ώστε μόνο οι απόγονοι του Σλίθεριν να γνωρίζουν την κρυφή τοποθεσία της κάμαρας. Ένας από αυτά τα μέλη ήταν ο Corvinus Gaunt ο οποίος εγκατέστησε ένα περίπλοκο υδραυλικό σύστημα στις τουαλέτες των κοριτσιών το οποίο οδηγούσε στο Επιμελητήριο των μυστικών.

 

Η οικογένεια των Gaunt τον 20ο αιώνα:

Στις αρχές του 20ου αιώνα ο οίκος αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα έχοντας μόνο στην κατοχή του ορισμένα παλαιά κειμήλια των προγόνων τους. Έτσι ζούσαν σε μια μικρή, ερειπωμένη καλύβα. Σε εκείνη την καλύβα ζούσαν ο Marvolo Gaunt μαζί με τα δύο παιδιά του την Μερόπη και τον ΜόρφΙν. Η κεφαλή της οικογένειας συμπεριφερόταν με πολύ άσχημο τρόπο στην Μερόπη κάνοντας την να μην εμφανίζει μαγικές ικανότητες. Από την άλλη πλευρά ο Μόρφιν επειδή τρόμαζε τους muggle με τα μαγικά του καταδικάστηκε σε φυλάκιση στο Άζκαμπαν. Η Μερόπη ήταν τρελά ερωτευμένη με έναν muggle τον Τομ Ριντλ τον οποίο μάγεψε ώστε να την ερωτευτεί. Έτσι απέκτησαν ένα παιδί των Λόρδο Βόλντεμορτ ο οποίος μεγάλωσε  σε ορφανοτροφείο αφού η μητέρα του πέθανε λίγες ώρες μετά την γέννα ενώ ο πατέρας του εγκατέλειψε την μητέρα του μιας και δεν ήθελε να έχει σχέσεις με μάγους. Όταν ο Λόρδος Βόλντεμορτ έφυγε από το ορφανοτροφείο επισκέφθηκε το σπίτι του παππού του όμως εκεί είδε μόνο τον Μόρφιν αφού ο Μάρβολο είχε πεθάνει στο Άζκαμπαν. Ο νεαρός Τομ Ριντλ σκότωσε τον θείο του και έκλεψε το οικογενειακό κειμήλιο, το δακτυλίδι του παππού, το οποίο αργότερα έγινε και ένας από τους επτά Πέμπτουσιωτές.

Τα χαρακτηριστικά της οικογένειας:

Κάθε μέλος της οικογένειας Gaunt είχε καθαρό αίμα μέχρι και την αρχή του 20ου αιώνα. Επίσης είχαν την ιδιαίτερη ικανότητα να μιλάνε στα ερπετικά μιας και ήταν γνήσιοι απόγονοι του Σαλαζάρ Σλίθεριν.

Κειμήλια των Gaunt:

Η οικογένεια είχε στην κατοχή της αρκετά κειμήλια και χρυσό όμως με την πάροδο των χρόνων και όσο φτώχαιναν  αναγκάστηκαν να πουλήσουν αρκετά από αυτά. Ωστόσο μερικά δεν αποχωρίστηκαν την οικογένεια. Κάποια από αυτά είναι το δαχτυλίδι του Marvolo Gaunt και το περιδέραιο του Σαλαζάρι Σλίθεριν. Το δαχτυλίδι του Gaunt άνηκε στους προγόνους τους, τους Peverell. Αυτό το δαχτυλίδι μετατράπηκε σε έναν από τους επτά πεμπτουσιωτές όπως και το μενταγιόν του Σαλαζάρ Σλίθεριν άλλωστε. Επίσης πάνω του υπήρχε η Πέτρα της Ανάστασης ένας από τους τρεις κλήρους του θανάτου. Τέλος το συγκεκριμένο κειμήλιο καταστράφηκε από τον Άλμπους Ντάμπλντορ.

 

Όσον αφορά το μενταγιόν, εκείνο πουλήθηκε από την Μερόπη στο Borgin and Burkes ώστε να καταφέρει επιζήσει. Έπειτα το μενταγιόν άλλαξε πολλά χέρια καθώς άνηκε για κάποιο καιρό στον Βόλντεμορτ, ύστερα το έκλεψε ο Ρέγκιουλους Μπλακ και τέλος το κατέστρεψε ο Ρον Γουέσλι.

Ετυμολογία:

Το όνομα της οικογενείας μπορεί να προέρχεται από μια αρχαία κελτική θεά την Gontia η οποία σχετίζεται με την ουαλική λέξη canda δηλαδή λαμπερό λευκό. Αυτό συσχετίζεται μιας και η θεά συχνά απεικονίζεται με ένα λευκό άλογο καθώς και ήταν η προστάτιδα των αλόγων, του φεγγαριού, του νερού και του πεπρωμένου. Έτσι βλέπουμε πως στο Χάρι Πότερ η Μερόπη ερωτεύεται τον Τομ Ριντλ και τον παρακολουθεί καθώς εκείνος ιππεύει. Επίσης δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Τζίνι την οποία είχε απαγάγει ο Βόλντεμορτ, απόγονος των Gaunt αργότερα απέκτησε ένα προστάτη στην μορφή αλόγου.

Οι ανακρίβειες της ταινίας «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου»

  • Ο Σνέιπ πήγε μαζί με τον Γιάξλεϊ στο Μέγαρο Μαλφόι και όχι μόνος του.
  • Ο Πίο Θίκνες δεν ήταν Θανατοφάγος, αλλά τον ήλεγχαν μέσω της Εξουσιαστικής Κατάρας.
  • Επιτέλους, θυμήθηκαν τον Μπιλ, ο οποίος γνωριζόταν με τον Χάρι ήδη τρία χρόνια. Για τον Τσάρλι, όμως, ούτε λόγος!
  • Ο Χάρι έδωσε από μόνος του τρίχες από τα μαλλιά του για το πολυχημικό φίλτρο.
  • Ο Χάγκριντ και ο Χάρι δεν είχαν κατεβεί στο δρόμο στη μάχη των 7 Πότερ, αλλά παρέμειναν στον ουρανό. Μετά τη μάχη πήγαν πρώτα στο σπίτι των γονιών της Τονκς και έπειτα, μέσω μιας πύλης, στο Μπάροου.
  • Οι Θανατοφάγοι αναγνώρισαν τον πραγματικό Χάρι, επειδή χρησιμοποίησε το ξόρκι Αφοπλίσιους!
  • Ο Χάρι δεν πήγε να το σκάσει μέσα στη νύχτα. Πάντως, ο Ρον είχε δίκιο. Χωρίς την Ερμιόνη δε θα είχαν βγάλει ούτε το 1ο έτος!
  • Ο Χάρι φίλησε την Τζίνη στο δωμάτιό της και όχι στην κουζίνα. Δεν τους διέκοψε ο Τζορτζ, αλλά ο Ρον.
  • Ο Σκρίμτζεουρ είχε πάει στο Μπάροου, για να ανακοινώσει στη χρυσή τριάδα την διαθήκη του Ντάμπλντορ, στα γενέθλια του Χάρι και όχι πριν το γάμο του Μπιλ και της Φλερ. Αφού έφυγε ο Υπουργός Μαγείας έβαλε ο Χάρι τη Χρυσή Μπάλα στο στόμα του και όχι μερικούς μήνες αργότερα, όπως είδαμε στην ταινία.
  • O Χάρι στο γάμο είχε πιει πολυχημικό φίλτρο.
  • Στο γάμο ήταν καλεσμένος και ο Κραμ.
  • Τα γενέθλια του Χάρι είχαν προηγηθεί του γάμου και δεν είχαν ετοιμάσει την τούρτα η Ερμιόνη και η Τζίνη, αλλά η Μόλυ.
  • Η επίδραση του πολυχημικού φίλτρου λύθηκε αφότου έφυγαν από το Υπουργείο.
  • Την ιδέα ότι το σπαθί του Γκρίφιντορ μπορεί να καταστρέψει τους Πεμπτουσιωτές την πήραν από το πορτρέτο του Φινέα Νίγκελους και όχι από κάποιο βιβλίο.
  • Η Ερμιόνη είχε υψώσει μια προστατευτική ασπίδα ανάμεσα σ’ εκείνη και το Χάρι, από τη μία πλευρά και τον Ρον από την άλλη και μετά από αυτό έφυγε ο Ρον.
  • Όταν ο Χάρι και η Ερμιόνη πήγαν στο Γκόντρικς Χόλοου είχαν πιει πολυχημικό φίλτρο, για να μην τους αναγνωρίσουν. Δεν ήξεραν ότι ήταν Χριστούγεννα. Το κατάλαβαν από τις καμπάνες
  • Ήταν κρίμα που στην ταινία δεν είδαμε την επιγραφή έξω από το σπίτι των Πότερ με τα μηνύματα συμπαράστασης προς τον Χάρι. Αντίθετα, είδαμε μια σκηνή με τον Χάρι και την Ερμιόνη να χορεύουν, κάτι που δεν υπάρχει στο βιβλίο. Ωστόσο, είναι ωραία προσθήκη και λογικά ο Χάρι θα είχε προσπαθήσει να φτιάξει τη διάθεση της φίλης του.
  • Τα δύο παιδιά φορούσαν τον αόρατο μανδύα όταν συνάντησαν τη Μπατίλντα/ Ναγκίνι και όταν έφευγαν από το σπίτι της εμφανίστηκε ο Βόλντεμορτ!
  • Η Ναγκίνι δεν είχε πάρει τη μορφή της Μπατίλντα, αλλά είχε μπει μέσα της και βγήκε μετά από το λαιμό της.
  • Ο Χάρι λιποθύμησε στην παγωμένη λίμνη και τον ξύπνησε ο Ρον.
  • Ο Χάρι δοκίμασε το νέο ραβδί σε μια αράχνη και όχι στη λάμπα.
  • Το σπίτι των Λάβγκουντ δεν το κατέστρεψαν οι Θανατοφάγοι, αλλά ανατινάχτηκε όταν ο Ξενοφίλιος χτύπησε ένα κέρατο εκρηγνυτήρα μ΄ ένα ξόρκι. Οι Θανατοφάγοι είδαν τον Χάρι και την Ερμιόνη (ο Ρον ήταν αόρατος) πριν φύγουν.
  • Οι Κεφαλοκυνηγοί έπιασαν την τριάδα, επειδή είχαν κάνει ταμπού το όνομα του Βόλντεμορτ. Έτσι μόλις το είπαν λύθηκαν τα μάγια τους και τους έπιασαν.
  • Ο Βόλντεμορτ σκότωσε τον Γκρίντελβαλντ, αφού του είπε ότι το ραβδί από κουφοξυλιά το είχε πάρει ο Ντάμπλντορ.
  • Ο Χάρι και ο Ρον ήταν δεμένοι στο κελάρι και εκτός από τη Λούνα, τον Ολιβάντερ και τον Γκρίπχουκ είναι εκεί και ο Ντιν.
  • Καθώς η Μπέλατριξ βασάνιζε την Ερμιόνη ο Ρον φώναζε τ’ όνομά της.
  • Δεν αναισθητοποίησαν τον Ποντικοουρά, αλλά τους βοήθησε και τον σκότωσε το χέρι που του είχε χαρίσει ο Βόλντεμορτ.

Οι ανακρίβειες της ταινίας «Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ»

  • Η Ναρκίσσα πρότεινε στον Σνέιπ τον Απαραβίαστο Όρκο και όχι η Μπέλατριξ.
  • Ο Χάρι δε φλέρταρε με καμία σερβιτόρα και δε συνάντησε τον Ντάμπλντορ στο μετρό. Για την ακρίβεια συναντήθηκαν στο σπίτι των Ντάρσλι, όπου και τον ενημέρωσε για τη διαθήκη του Σείριου.
  • Αυτό που πρόδωσε τον Σλάγκχορν ήταν η απουσία του Σκοτεινού Σήματος και όχι το αίμα δράκου.
  • Στη Διαγώνιο Αλέα ήταν και ο Χάγκριντ και ο Μαλφόι πήγε χωρίς τη μητέρα του στο Μπόργκιν και Μπαρκς.
  • Η Τονκς βρήκε τον Χάρι πετρωμένο στο τρένο και όχι η Λούνα. Αργότερα ο Σνέιπ αφαιρεί βαθμούς από τον Χάρι εξαιτίας της μαγκλ ενδυμασίας του. Αυτό πέρασε αδιάφορο από τους υπεύθυνους της ταινίας, καθώς εξακολουθούμε να βλέπουμε τους μαθητές χωρίς μανδύες!
  • Για την Ερμιόνη η τρίτη μυρωδιά του ερωτικού φίλτρου Αμορτενσία είναι τα μαλλιά του Ρον. Στο βιβλίο δεν το λέει, αλλά το αποκάλυψε αργότερα η Ρόουλινγκ.
  • Ο Νέβιλ δεν ήταν σερβιτόρος στο πάρτι του Σλάγκχορν.
  • Οι Θανατοφάγοι ΔΕΝ επιτέθηκαν στο Μπάροου και ΔΕΝ το έκαψαν! Το Μπάροου προστατευόταν από μάγια του Υπουργείου Μαγείας. Μεγάλη ανοησία η προσθήκη αυτής της σκηνής, ενώ λείπουν άλλα σημαντικότερα, όπως οι υπόλοιπες αναμνήσεις για τον Τομ Ριντλ!
  • Στην παραποιημένη του ανάμνηση, ο Σλάγκχορν είχε αφήσει την ερώτηση του Τομ Ριντλ για τους Πεμπτουσιωτές, αλλά είχε αλλάξει την απάντησή του.
  • Στη μονομαχία του Χάρι και του Μαλφόι στις τουαλέτες ήταν παρούσα η Μυρτιά Που Κλαίει.
  • Ο Χάρι έκρυψε μόνος του το βιβλίο του Ημίαιμου Πρίγκιπα στο Δωμάτιο των Ευχών. Φιλήθηκε για πρώτη φορά με την Τζίνη μετά τον τελικό αγώνα Κουίντιτς, όπου ο Χάρι δε συμμετείχε. Τον είχε βάλει τιμωρία ο Σνέιπ, γιατί τραυμάτισε τον Μαλφόι.
  • Ο Σλάγκχορν δεν έκοβε τα φύλλα κρυφά από το θερμοκήπιο, αλλά πήρε κρυφά από τον Χάγκριντ το δηλητήριο του Άραγκογκ.
  • Το δαχτυλίδι που ο Βόλντεμορτ είχε χρησιμοποιήσει ως Πεμπτουσιωτή ήταν του παππού του και όχι της μητέρας του.
  • ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΚΤΙΝΙΣΤΕΙΣ ΠΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΓΚΟΥΑΡΤΣ, ακόμα κι αν είσαι ο Άλμπους Ντάμπλντορ! Από το 1ο βιβλίο έχει μαλλιάσει η γλώσσα της Ερμιόνης να το λέει και οι σεναριογράφοι της ταινίας δεν το έχουν μάθει! Συγκεκριμένα, διακτινίστηκαν στο Χόγκσμιντ.
  • Το φίλτρο που ήπιε ο Ντάμπλντορ ήταν πράσινο και έλαμπε.
  • Ο Χάρι δεν έπεσε στη λίμνη με τους Κολασμένους.
  • Όταν ο Άλμπους και ο Χάρι επέστρεψαν στο Χόγκουαρτς πήγαν στον πύργο της αστρονομίας και όχι στο γραφείο του διευθυντή.
  • Καθώς ο Χάρι κυνηγάει τον Σνέιπ και τον Μαλφόι γίνεται μάχη μεταξύ των υπόλοιπων Θανατοφάγων και των μελών του Τάγματος του Φοίνικα.
  • Επίσης, δεν είδαμε τις σχέσεις των Λούπιν- Τονκς και Μπιλ- Φλερ.

Guess the chrachter!

Είστε σίγουροι πως ξέρετε πολύ καλά όλους τους χαρακτήρες και μπορείτε να τους αναγνωρίσετε σε κλάσματα δευτερολέπτου. Ε λοιπόν σε αυτό το κουίζ προσπαθήστε να καταλάβετε ποιος είναι ο χαρακτήρας σε μια πολύ ζουμαρισμένη εικόνα. Τι λέτε;  Θα τα καταφέρετε;

Καλή διασκέδαση!!!

https://docs.google.com/forms/d/1fEtaI5sCqQ7Wv9jQCP5y9RUquYsswnAZkeZM7cW6KAE/edit

  • Για να ανοίξετε τον σύνδεσμο…
  1. Κάντε δεξί κλικ στον σύνδεσμο και πατήστε αντιγραφή
  2. Ανοίξτε έναν browser windows π.χ. chrom, mozilla
  3. Πατήστε πάνω στο πλαίσιο αναζήτησης και κάντε δεξί κλικ και επικόλληση
  4.  Τέλος πατήστε enter

 

Harry Potter Facts part 2!

  • Όποτε βλέπουμε στις ταινίες τον Χάρι, τον Ρον και την Ερμιόνη να διαβάζουν και να κάνουν εργασίες στην πραγματικότητα ο Daniel Radcliffe, ο Rupert Grint, και η Emma Watson διάβαζαν τα δικά τους μαθήματα από το σχολείο τους.
  • Στο τρίτο βιβλίο η Τρελόνι δεν ήθελε να κάτσει στο τραπέζι καθώς θα ήταν η δέκατη τρίτη που θα καθόταν εκεί και το θεωρούσε γρουσουζιά καθώς θα πέθαινε. Έπειτα στο πέμπτο βιβλίο ο Σείριος είναι ο δέκατος τρίτος που κάθεται στο τραπέζι με τα υπόλοιπα μέλη του Τάγματος του Φοίνικα και στο τέλος πεθαίνει.
  • Το τελευταίο βιβλίο είχε παραλίγο δύο διαφορετικούς τίτλους: Ο πρώτος ήταν αυτός: Harry Potter and the Elder Wand και ο δεύτερος: Harry Potter and the Peverell Quest
  • Το σύνθημα της σχολής Χόγκουαρτς είναι Draco Dormiens Nunquam Titillandus που σημάνει στα λατινικά ‘Never tickle a sleeping dragon.’
  • Έπειτα από τον θάνατο του Φρεντ ο Τζωρτζ δεν κατάφερε ξανά να δημιουργήσει έναν προστάτη
  • Ο Τζέιμς και η Λίλι ήταν φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον αφού μέχρι και οι προστάτες τους ήταν σχεδόν το ίδιο απλά σε διαφορετικό γένος.
  • Έπειτα από την μάχη του Χόγκουαρτς τα πορτραίτα του Χάρι, του Ρον και της Ερμιόνης φτιάχτηκαν σε κάρτες στους σοκολατένιους βατράχους
  • Το όνομα του Χόγκουαρτς και η τοποθεσία του επιλέχτηκε από την Ρουβένα Ράβενκλοου
  • Δύο πολλοί γνωστοί ηθοποιοί η Rosie O’Donnell και ο Robin Williams ήθελαν πολύ να παίξουν στο Χάρι Πότερ όμως επειδή ήταν Αμερικάνοι δεν τους άφησαν μιας και όλοι οι ηθοποιοί από την σειρά είναι βρετανοί.
  • Στις 31 Οκτωβρίου του 1991 είναι η επέτειος φιλίας του Χάρι, του Ρον και της Ερμιόνης όταν στο πρώτο έτος την έσωσαν από τον τρολ. Ωστόσο εκείνη την ημέρα είναι και η επέτειος δολοφονίας του Τζέιμς και της Λίλι από τον Βόλντεμορτ

Ελπίζω να βρήκατε ενδιαφέροντα τα παραπάνω φακτς και να το διασκεδάσατε μαθαίνοντας περισσότερα πράγματα για την αγαπημένη μας σειρά και φυσικά εννοώ το Χάρι Πότερ!!!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων