Αξιολόγηση των Βιβλίων

Σε αυτό το άρθρο αποφάσισα να σας γράψω τα αγαπημένα μου βιβλία Χάρι Πότερ ξεκινώντας από το καλύτερο.

  1. O Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα:

Κατά την γνώμη μου το καλύτερο βιβλίο σε όλη την σειρά είναι <<ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα>> για πολλούς λόγους. Αρχικά σε αυτό το βιβλίο συναντάμε πολλούς χαρακτήρες που αγαπάμε όπως τον Σείριο, τον Ρέμους και την Τονκς. Επίσης μαθαίνουμε περισσότερα πράγματα για τον Σείριο κάτι που κάνει το βιβλίο πολύ ενδιαφέρον. Ακόμη παρόλο που υπάρχει η Άμπριτζ πιστεύω πως δεν συγκρίνεται με τίποτα η θεαματική έξοδος των διδύμων και όλα όσα της έκαναν. Τέλος συναντάμε και για πρώτη φορά την αγαπημένη μας Μπέλατριξ καθώς μαθαίνουμε και για την  πολυζήτητη προφητεία, το θλιβερό παρελθόν του  Σνέιπ και του Νέβιλ. Μέχρι και η ταινία ήταν πάρα πολύ ωραία και ειδικά στο σημείο με τον Στρατό του Ντάμπλντορ όπου ο Χάρι μαθαίνει στα μέλη του το ξόρκι του Προστάτη. Τα μόνα δύο αρνητικά αυτού του βιβλίου και της ταινίας είναι ο θάνατος του Σείριου και η βατραχομούρα Άμπριτζ.

  1. Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν:

Το δεύτερο αγαπημένο μου βιβλίο είναι <<Ο Χάρι Πότερ και ο  Αιχμάλωτος του Άζκαμπαν>> ένα καταπληκτικό βιβλίο με απίστευτη πλοκή και φυσικά δύο καινούριους χαρακτήρες. Πρώτα από όλα για πρώτη φορά όλοι μας λατρέψαμε το Μάθημα Άμυνας εναντίων των σκοτεινών τεχνών μιας και για πρώτη φορά δίδασκε ένας καθηγητής της προκοπής, ο Ρέμους Λούπιν. Επιπλέον γνωρίζουμε καλύτερα και  το Χόγκσμιντ μέσα από τις εκδρομές των μαθητών. Επίσης ευχαριστιόμαστε την μπουνιά που έδωσε η Ερμιόνη στον Ντράκο καθώς και τα μαθήματα του Λούπιν για το ξόρκι του Προστάτη. Τέλος το καλύτερο σημείο είναι που συναντάμε τον Σείριο και μαθαίνουμε πως είναι ο νονός του Χάρι και δεν είναι κακός. Το βιβλίο είναι πολύ τρυφερό εάν εξαιρέσουμε τους Παράφρονες και μας κάνει όλους μας να θέλουμε τον Σείριο για νονό μας. Ωστόσο πιστεύω πως έλειπε λίγο η δράση των υπόλοιπων βιβλίων μιας και είναι το μόνο βιβλίο ολόκληρης της σειράς που δεν αναφέρεται καθόλου ο Βόλντεμορτ.

  1. Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιπας:

Ίσως να είναι και το πιο σκοτεινό βιβλίο της σειράς αφού μαθαίνουμε για τους Πεμπτουσιωτές και περισσότερα για τους Θανατοφάγους. Αρχικά γίνεται μια φανταστική αρχή βλέποντας το μαγαζί των διδύμων. Επιπλέον παρακολουθούμε αρκετό κουίντιτς καθώς και ο Χάρι με την Τζίνι τα φτιάχνουν (ένα από τα πιο ωραία ζευγάρια στην σειρά). Ακόμη είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον όταν βλέπουμε τις αληθινές αναμνήσεις του Σλάγκχορν και μαθαίνουμε για τον Βόλντεμορτ με τους Πεμπτουσιωτές του. Τέλος φανταστικό είναι και το σημείο μετά την μάχη του στον Πύργο της Αστρονομίας όταν έρχεται το Τάγμα του Φοίνικα και ο Μπιλ τραυματίζεται. Εκεί πραγματικά συμπάθησα πάρα πολύ την Φλερ για τα αισθήματα της προς τον Μπιλ καθώς και την Τονκς ( όχι ότι δεν την συμπαθούσα απλά τώρα την συμπάθησα περισσότερο).  Ωστόσο θα προτιμούσα στην ταινία να μην είχαν γίνει τόσες αλλαγές και κυρίως να μην υπήρχε η φωτιά στο Μπάροου που ακόμα προσπαθώ να καταλάβω γιατί το πρόσθεσαν στο σενάριο.

  1. Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου:

Το φινάλε της σειράς που όλοι λατρέψαμε. Επιτέλους σε αυτό το βιβλίο, γεμάτο δράση, τελειώνουν όλα μιας και ο Βόλντεμορτ πεθαίνει. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι πολύ καλό και πιστεύω πως μας αφήνει όλους ικανοποιημένους όμως υπάρχουν κάποια πραγματάκια που θα μπορούσαν κατά την γνώμη να το κάνουν ακόμα καλύτερο. Αρχικά θα έβρισκαν πολύ πιο γρήγορα όλους τους Πεμπτουσιωτές εάν είχε έρθει και η Τζίνι μαζί με την γνωστή τριάδα στην αναζήτηση των πολυαγαπημένων αντικειμένων του Βόλντεμορτ. Επίσης πιστεύω πως πέθαναν πάρα πολλοί καλοί χαρακτήρες όπως ο Φρεντ, ο Ρέμους, η Τονκς, ο Σνέιπ και πολλοί άλλοι. Καλό θα ήταν να έμενε και κάποιος από αυτούς. Τέλος είμαι σίγουρη πως όλοι θα θέλαμε να καταλήξουν μαζί ο Νέβιλ και η Λούνα αφού ταίριαζαν πολύ. Εκτός από αυτά τα μικρά παράπονα μου το βιβλίο και οι δύο ταινίες μου άρεσαν πολύ και ιδιαίτερα στο κεφάλαιο που βλέπουμε τις αναμνήσεις του Σνέιπ καθώς και εκεί που μαθαίνουμε για την ιστορία των Κλήρων του Θανάτου.

  1. Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς:

Κατά την γνώμη μου το τέταρτο βιβλίο είναι λίγο κουραστικό και ειδικά στην αρχή μιας και αφιερώνει αρκετές σελίδες για το Παγκόσμιο Κύπελλο Κουίντιτς και για την επίθεση των θανατοφάγων. Όμως κατά τα άλλα ήταν αρκετά πρωτότυπο αφού γνωρίσαμε και άλλες δύο σχολές μαγείας, το Ντάρμστρανγκ και το Μπόμπατον. Επίσης το αγαπημένο μου κεφάλαιο ήταν φυσικά το Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν. Ακόμη οι δίδυμοι είχαν πολλή πλάκα σε αυτό το βιβλίο και στην ταινία καθώς και ο Ρον με τον ωραίο του επίσημο μανδύα. Το τέλος του δεν το περίμενα καθόλου με τον συγκεκριμένο τρόπο εάν και ήξερα πως έπρεπε κάπως ο Βόλντεμορτ να βρει ένα σώμα. Επιπλέον ήταν αρκετά ωραίο που γνωρίσαμε και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Γουέσλι εάν και στην ταινία δεν τα είδαμε.

  1. Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά:

Αυτό το βιβλίο ίσως να μην ενθουσιάσει τον αναγνώστη από τις πρώτες σελίδες αλλά όσο εξελίσσετε η ιστορία γίνεται πιο ενδιαφέρον. Όταν αρχίζουμε να μαθαίνουμε για την Κάμαρα με τα μυστικά και ότι ο Χάρι μιλάει ερπετικά η αγωνία μας αυξάνεται. Εντάξει είμαι βέβαιη πως όλοι μισήσαμε τον Λόκχαρτ αλλά τουλάχιστον δεν ήταν και κακός γιατί το έχουν αυτό οι καθηγητές της Άμυνας εναντίων των σκοτεινών τεχνών. Επίσης ήταν πολύ ωραία η ιστορία με το ημερολόγιο του Χερτ και που να φανταζόμασταν τότε πως ήταν ένα από τους επτά Πεμπτουσιωτές. Ωστόσο το βιβλίο δεν φτάνει το επίπεδο δράσης των άλλων καθώς τα παιδιά είναι ακόμα σε πολύ μικρή ηλικία.

  1. Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος:

Παρόλο που είναι ένα πολύ ωραίο βιβλίο σε σχέση με  τα υπόλοιπα είναι μόνο μια μικρή εισαγωγή στον κόσμο του Χάρι Πότερ και για αυτό βρίσκεται στην τελευταία θέση για εμένα. Οι ήρωες είναι πολύ μικροί όπως και οι περιπέτειές τους και δεν συγκρίνονται με τίποτα με όσα ακολουθούν στα επόμενα βιβλία. Ωστόσο μου άρεσε αρκετά που και το βιβλίο αλλά και η ταινία αφιέρωνε αρκετό χρόνο στο Κουίντιτς ώστε να γνωρίσουμε το καλύτερο άθλημα σε όλο τον κόσμο.

Γράψτε μου  στα σχόλια πιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο και βαθμολογήστε και εσείς τα βιβλία της αγαπημένης μας σειράς με άριστο το 10 σε αυτό το ερωτηματολόγιο: https://docs.google.com/forms/d/1ucxpg7MJIVwmlCLJbXzbcEAsRbXNQz9Vpc2AZ6QaaWU/edit

  • Για να ανοίξετε τον σύνδεσμο…
  1. Κάντε δεξί κλικ στον σύνδεσμο και πατήστε αντιγραφή
  2. Ανοίξτε έναν browser windows π.χ. chrom, mozilla
  3. Πατήστε πάνω στο πλαίσιο αναζήτησης και κάντε δεξί κλικ και επικόλληση
  4.  Τέλος πατήστε enter

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων