Οι πιο γνωστές ομάδες Κουίντιτς στην Βρετανία και στην Ιρλανδία!

Σαΐτες του Άπλμπι:  Η ομάδα ιδρύθηκε το 1612 στη βόρεια Αγγλία. Οι μανδύες τους έχουν ανοιχτογάλανο χρώμα με ένα κεντημένο ασημένιο βέλος. Η συνήθεια των οπαδών του Άλμπι είναι να πετούν σαΐτες στον αέρα με τα μαγικά τους ραβδιά κάθε φορά που οι κυνηγοί τους βάζουν γκολ.

Νυχτερίδες του Δυσώδους Κάστρου: Ίσως και η πιο διάσημη ομάδα Κουίντιτς της Βόρειας Ιρλανδίας η οποία έχει κερδίσει 27 φορές το κύπελλο. Οι νυχτερίδες φορούν μαύρους μανδύες με μια κόκκινη νυχτερίδα στο στήθος.

Καταπέλτες του Κερφίλι: Η ομάδα αυτή κατάγεται από την Ουαλία, είναι μια από τις παλαιότερες μιας και ιδρύθηκε το1402. Οι παίχτες της φορούν μανδύες με κάθετες ρίγες δύο χρωμάτων, απαλό πράσινο και βαθύ μπλε. Η πλούσια ιστορία της διαθέτει 18 νίκες στο Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Τσάντλει Κάνονς:  Παρόλο που αυτή η ομάδα είχε κερδίσει 21 κύπελλα η τελευταία φορά που νίκησαν ήταν το 1892 και για αυτό το ρητό της ομάδας είναι ‘Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία’. Οι Τσάντλει Κάνονς φορούν λαμπερούς πορτοκαλί μανδύες με κεντημένο σήμα μια σφαίρα κανονιού και τα αρχικά της ομάδας σε μαύρο χρώμα.

Σαΐνια του Φαλμουθ: Τα σαΐνια φορούν δίχρωμους μανδύες μολυβί με άσπρο, με το κεφάλι ενός γερακιού στο στήθος. Η ομάδα είναι γνωστή για το σκληρό της παιχνίδι κάτι που το επιβεβαιώνει και το ρητό τους: Θα νικήσουμε, αλλά και αν δεν νικήσουμε, θα σπάσουμε κεφάλια.

Αγιοκέφαλες Άρπυιες: Πρόκειται για την  δεύτερη παλαιότερη ουαλική ομάδα, που ιδρύθηκε το 1203 και αποτελείται μόνο από μάγισσες. Οι μανδύες τους είναι βαθυπράσινοι με ένα χρυσαφένιο γαμψό νύχι στο στήθος.

Γεράκια του Κέρμαν: Ιρλανδική ομάδα, η οποία ιδρύθηκε το 1291 και είναι δημοφιλής σε όλο τον κόσμο για τους νάνους-μασκότ με τα κεφάτα χορευτικά τους, αλλά και για την καταπληκτική άρπα που παίζουν οι οπαδοί της. Οι παίκτες φορούν μανδύα σμαραγδένιο- πράσινο, με κεντημένα αρχικά.

Καρακάξες του Μοντρόουζ: Η κορυφαία ομάδα της Βρετανική και Ιρλανδικής Ομοσπονδίας η οποία έχει κερδίσει 32 φορές το κύπελλο πρωταθλητριών ενώ τις δύο φορές έχει στεφθεί και Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Οι καρακάξες φορούν μανδύες ασπρόμαυρους, με μια καρακάξα στο στήθος και άλλη μία στην πλάτη.

Καμάρια του Πόρτρι: Η ομάδα αυτή προέρχεται από το νησί Σκάι όπου και ιδρύθηκε το 1292. Οι μανδύες τους είναι σκούρο μοβ, με ένα χρυσό άστρο στο στήθος. Η πιο διάσημη κυνηγός τους, η Κατριόνα ΜακΚόρμακ, διατέλεσε δύο φορές αρχηγός της ομάδας και την οδήγησε σε δύο νίκες στο κύπελλο πρωταθλητριών.

Ενωμένα Τέλματα: Τα Ενωμένα Τέλματα είναι η παλαιότερη ομάδα της Ομοσπονδίας που ιδρύθηκε το 1163. Έχουν πάρει το Κύπελλο Πρωταθλητριών 22 φορές ενώ 2 φορές έχουν στεφθεί Πρωταθλητές Ευρώπης. Το χρώμα της ομάδας είναι το ναυτικό μπλε, με έμβλημα δύο σταυρωτά χρυσαφένια βούρλα.

Οι θύελλες του Τάτσιλ: Η ομάδα φοράει ανοιχτογάλανους μανδύες, με σκούρα μπλε αρχικά κεντημένα στο στήθος και στην πλάτη. Ιδρύθηκε το 1520 αλλά έφτασε στο αποκορύφωμα της δόξας της στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν με αρχηγό τον ανιχνευτή Ρόντερικ Πλάμπτον κέρδισε το κύπελλο πρωταθλητριών πέντε φορές στην σειρά, κατόρθωμα που αποτελεί ρεκόρ για την Βρετανία και την Ιρλανδία.

Οι περιπατητές του Γουίνγκταουν: Το 1422, τα εφτά παιδιά του χασάπη μάγου Ουόλτερ Πάρκι σχημάτισαν αυτή την ομάδα η οποία σπάνια έχανε αγώνα. Εάν και πολλοί λένε πως οι περιπατητές κέρδιζαν λόγω του φόβου που έσπερναν κρατώντας τους μπαλτάδες, η ομάδα ήταν αρκετά καλή. Οι μανδύες των περιπατητών είναι κατακόκκινοι σαν αίμα, με έναν ασημένιο μπαλτά κεντημένο στο στήθος.

Σφήκες του Γουίμπουρν:  Οι σφήκες φυσικά φορούν μανδύες με οριζόντιες ρίγες και μια σφήκα κεντημένη στο στήθος. Από το 1312 που ιδρύθηκαν, έχουν κερδίσει 18 φορές το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Οι οπαδοί της ομάδας γνωστοί και ως Κεντριά ζουζουνίζουν ομαδικώς για να αποσπάσουν την προσοχή του αντίπαλου κυνηγού όταν τιμωρούνται με πέναλτι.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων