Παράταση Εγγραφών στα Νηπιαγωγεία για το Σχ. Έτος 2023-2024

Παρατείνονται οι εγγραφές των νηπίων για το σχολικό έτος 2023-2024 έως τις 27/03/2023



Λήψη αρχείου

Συμμετοχή σε 5μερη επιμόρφωση

 

FOTO SOFIA 2

Την εβδομάδα 6-10 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε σε 5 πόλεις, η 2η Φάση Επιμόρφωσης  με θέμα «Μαθητοκεντρική και Παιχνιδοποιημένη Μάθηση – Αξιοποίηση του διλήμματος –dibl”, στο πλαίσιο της σύμπραξης μικρής κλίμακας Erasmus+ GIG -Gamified Introduction to Gamification 2021-2-EL01-KA210-SCH-000050330, στην οποία συμμετέχει το νηπιαγωγείο μας και συντονίζει η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/μιας και Β/μιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου. Έτσι, οι εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου μας κ. Ελένη Κατσιάβου και κ. Αικατερίνη Γιαννίκη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εν λόγω επιμόρφωση στη Τρίπολη και να εξοικειωθούν με καινοτόμες μαθητοκεντρικές εκπαιδευτικές μεθόδους, αλλά και με το εργαλείο “dibl” και την αξιοποίηση του στην εκπαιδευτική διαδικασία.  Ήταν μια εβδομάδα γεμάτη νέες γνώσεις και εποικοδομητική αλληλεπίδραση με άλλους συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Περισσότερα για το εν λόγω πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ.

COLLAGE

Συμμετοχή στην εκπαιδευτική δράση “ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ”

ΤΩΡΑ

Το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει και αυτή τη χρονιά στη σχολική δράση «Μίλα Τώρα», με αφορμή την 6η Μαρτίου που  έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Η σχολική αυτή δράση πραγματοποιείται από το 2013 από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το «YouSmile» . Με βασικό μήνυμα το «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» τα σχολεία και τα παιδιά συμμετέχουν και δημιουργούν το δικό τους μήνυμα ενάντια στο Bullying.

Φέτος το μήνυμα μας αποφασίσαμε να το βάλουμε πάνω σε ένα μεγάλο χαρταετό για να πετάξει και να το πάει όσο πιο μακριά γίνεται, ώστε να ακουστεί σε όσα περισσότερα μέρη μπορεί.

Μπορείτε να δείτε τη συμμετοχή του νηπιαγωγείου μας στον ακόλουθο σύνδεσμο

9ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης “ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ”

 

Εκπαιδευτική Δράση Φιλαναγνωσίας

Την Παρασκευή 3-03-2023 είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο νηπιαγωγείο μας την εκπαιδευτικό και συγγραφέα κ. Χριστίνα Κασιντή. Στο πλαίσιο του Γ΄Θεματικού Κύκλου των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και του προγράμματος που υλοποιούμε με τίτλο “1,2,3 Ανακύκλωση τώρα”, ασχοληθήκαμε με το βιβλίο της, “Οι περιπέτειες μιας σακούλας”.

Η κ. Κασιντή ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκληση μας, έτσι μας επισκέφτηκε και συνδιοργανώσαμε μια πολύ όμορφη εκπαιδευτική δράση. Αρχικά μας αφηγήθηκε το παραμύθι της και στη συνέχεια με τη βοήθεια της Σούλας της σακούλας, της ηρωίδας του βιβλίου άκουσε τις εντυπώσεις μας γι’ αυτό. Ακολούθησε μια μικρή συνέντευξη και πολύ παιχνίδι.

COLLAGE AFHGHSH

COLLAGE ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Παίξαμε το παιχνίδι της Ανακύκλωσης, αλλά και βοηθήσαμε τη Σούλα τη σακούλα στην περιπέτεια της με τα κύματα, προσπαθώντας όλοι μαζί να τη σώσουμε από αυτά.

 COLLAGE ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

COLLAGE KYMATA

Στη συνέχεια, αποφασίσαμε να επαναχρησιμοποιήσουμε παλιά χαρτιά και μια σακούλα και να φτιάξουμε τη Σούλα, την ηρωίδα του βιβλίου κούκλα για να παίζουμε κουκλοθέατρο.

COLLAGE ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΟΥΚΛΑΣ

Σας παρουσιάζουμε με περηφάνεια τις κούκλες μας.

COLLAGE ΚΟΥΚΛΕΣ

Αποχαιρετήσαμε κι ευχαριστήσαμε τη κ. Κασιντή χαρίζοντας της μια κάρτα που φτιάξαμε γι΄αυτή με πολλή αγάπη. Εκείνη μας χάρισε όμορφους σελιδοδείκτες, τους οποίους χρωματίσαμε και πήραμε στο σπίτι  μαζί με τις κούκλες μας.

 COLLAGE ΣΥΝΔΕΤΗΡΕΣ

COLLAGE ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 1

 

Ευχαριστούμε πολύ τη κ. Κασιντή για την όμορφη αυτή δράση.