Εκπαιδευτική Δράση Φιλαναγνωσίας

Την Παρασκευή 3-03-2023 είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο νηπιαγωγείο μας την εκπαιδευτικό και συγγραφέα κ. Χριστίνα Κασιντή. Στο πλαίσιο του Γ΄Θεματικού Κύκλου των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και του προγράμματος που υλοποιούμε με τίτλο “1,2,3 Ανακύκλωση τώρα”, ασχοληθήκαμε με το βιβλίο της, “Οι περιπέτειες μιας σακούλας”.

Η κ. Κασιντή ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκληση μας, έτσι μας επισκέφτηκε και συνδιοργανώσαμε μια πολύ όμορφη εκπαιδευτική δράση. Αρχικά μας αφηγήθηκε το παραμύθι της και στη συνέχεια με τη βοήθεια της Σούλας της σακούλας, της ηρωίδας του βιβλίου άκουσε τις εντυπώσεις μας γι’ αυτό. Ακολούθησε μια μικρή συνέντευξη και πολύ παιχνίδι.

COLLAGE AFHGHSH

COLLAGE ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Παίξαμε το παιχνίδι της Ανακύκλωσης, αλλά και βοηθήσαμε τη Σούλα τη σακούλα στην περιπέτεια της με τα κύματα, προσπαθώντας όλοι μαζί να τη σώσουμε από αυτά.

 COLLAGE ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

COLLAGE KYMATA

Στη συνέχεια, αποφασίσαμε να επαναχρησιμοποιήσουμε παλιά χαρτιά και μια σακούλα και να φτιάξουμε τη Σούλα, την ηρωίδα του βιβλίου κούκλα για να παίζουμε κουκλοθέατρο.

COLLAGE ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΟΥΚΛΑΣ

Σας παρουσιάζουμε με περηφάνεια τις κούκλες μας.

COLLAGE ΚΟΥΚΛΕΣ

Αποχαιρετήσαμε κι ευχαριστήσαμε τη κ. Κασιντή χαρίζοντας της μια κάρτα που φτιάξαμε γι΄αυτή με πολλή αγάπη. Εκείνη μας χάρισε όμορφους σελιδοδείκτες, τους οποίους χρωματίσαμε και πήραμε στο σπίτι  μαζί με τις κούκλες μας.

 COLLAGE ΣΥΝΔΕΤΗΡΕΣ

COLLAGE ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 1

 

Ευχαριστούμε πολύ τη κ. Κασιντή για την όμορφη αυτή δράση.