ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ!!! Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς,

τα τρελοζουζούνια της Α΄ τάξης θα παρουσιάσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τα γεγονότα του ΄21.. με σκηνοθέτη τις δασκάλες τους , Καλογήρου Φωτεινή και Κωστοπούλου Λαμπρινή…

“Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ” και η Αγλαΐα… κάπου εκεί!!!

με δύο ξεχωριστές παραστάσεις …

στις 17:30΄ οι καραγκιοζοπαίχτες του Α2  και στις  19:00΄του Α1 

ΟΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ!!!!

Σας περιμένουμε !!!

Η Δ/ντρια     οι Δασκάλες  και οι μαθητές της Α τάξης

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε πως οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου  θα πραγματοποιηθούν  την Παρασκευή  24/3/2023 .Οι μαθητές όλων των τάξεων  θα προσέλθουν κανονικά το πρωί .

Μετά την προσευχή θα πραγματοποιηθεί η παράδοση της σημαίας  στην σημαιοφόρο και του παραστάτες του ΣΤ2 .

Θα αποχωρήσουν μετά την λήξη των εκδηλώσεων στις 10:00΄ μόνοι μαθητές της Α,Β, Γ και Δ΄ τάξης .

Οι μαθητές που συμμετέχουν στην παρέλαση θα παραμείνουν ως τις 11:00΄για πρόβα.

Το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει.

Οι μαθητές θα φορούν ρούχα αντίστοιχα με την περίσταση μπλε και άσπρο.

Για την επόμενη μέρα της παρέλασης  στις 25/3/2023 :

συμμετέχουν μόνο οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις . Έχουν αποσταλεί οδηγίες με όλες τις λεπτομέρειες  μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε όλους του γονείς.

Παρακαλώ να είστε συνεπείς στην ώρα για να μην δημιουργηθεί  κανένα πρόβλημα. Τους μαθητές θα παραδώσουν στους γονείς  οι εκπ/κοί που θα τους συνοδέψουν, αμέσως μετά την παρέλαση του Σχολείου μας.    Αν υπάρχει κάποια δυσκολία,  παρακαλώ ενημερώστε μας εγκαίρως.

Εύχομαι να έχουμε μια αξιοπρεπή παρουσίαση.

ΑΘΑΝΑΤΟ ΄21…

25-Μαρτίου-βιβλιοπαρουσίαση-1

Η-ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-ΤΟΥ-΄21 ΝΕΟ

Η-ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-ΤΟΥ-1821-ΓΙΑ-ΔΙΗΓΗΣΗ-ΜΕ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΣΕ-ΜΙΚΡΕΣ-ΤΑΞΕΙΣ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ_signed (1)

 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Με εκτίμηση !

Η Δ/ντρια

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Β΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΕΙΚΟΝ Α

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε πως    σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παρ. 6 του άρθρου 2 του ΠΔ 79/2017 (Α΄ 109), σχετικά με τη βαθμολογία του Β΄ τριμήνου του σχολικού έτους 2022-23 των μαθητών των δημοτικών σχολείων, ισχύουν τα εξής:

  • Οι έλεγχοι προόδου Β΄ τριμήνου για τους μαθητές της  Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ θα  δοθούν αυτό το τρίμηνο  δια ζώσης την Τετάρτη 22  Μαρτίου 2023 και ώρα 13: 15΄αμέσως μετά την λήξη των μαθημάτων . Οι υπεύθυνοι δάσκαλοι των τμημάτων θα σας περιμένουν στις αίθουσες ,  όπου και θα σας ενημερώσουν για την πρόοδο των μαθητών.
  • Οι εκπαιδευτικοί της Α΄ και Β΄ τάξης θα ενημερώσουν την ίδια μέρα και ώρα  τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών για την πρόοδό τους, στις αίθουσες τους τηρώντας σειρά προτεραιότητας.
  • Υπενθυμίζουμε  πως υπάρχει πρόγραμμα συναντήσεων με τους εκπ/κούς κάθε μήνα , το οποίο έχει αναρτηθεί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. 

Επισημαίνουμε πως η βαθμολογία που σας παραδίδουμε δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποδώσει την πραγματική εικόνα της επίτευξης των μαθησιακών στόχων .

Η ποσοτική αξιολόγηση – βαθμολογία ήταν πάντα μια προβληματική ιδέα, καθώς η κοινωνία που ζούμε είναι μια κοινωνία ανισοτήτων και  οι μαθητές μας δεν ξεκινούν από την ίδια κοινωνική ή οικονομική αφετηρία.  Στις συνθήκες  που βιώνουν τα παιδιά  τα προβλήματα  πολλαπλασιάζονται αναντίρρητα και αυτού του είδους η βαθμολογία δεν μπορεί να «περιγράψει» την προσπάθεια των μαθητών. Λαμβάνουμε πάντα υπ΄όψιν τις ειδικές μαθησιακές ανάγκες των μαθητών , την προσπάθειά τους και τις συνθήκες που μας περιβάλλουν.

Επιβραβεύουμε κυρίως την προσπάθεια  και  συμβάλλουμε στην διατήρηση της καλής διάθεσης και ψυχολογίας.

Μην αγχώσετε τα παιδιά σας για το θέμα αυτό…Μιλήστε πρώτα για τα θετικά τους στοιχεία και ενδυναμώστε τα , ώστε να καλύψουν τα αρνητικά και να προσπαθήσουν για τον εαυτό τους και όχι για τους άλλους. Η καλή ψυχολογία είναι ο αρωγός κάθε προσπάθειας.

Κάθε παιδί είναι μοναδικό και σίγουρα έχει ένα καλό στοιχείο. Σε αυτό θα στηριχθούμε για να το βοηθήσουμε να αναπτυχθεί. Τα παιδιά δείχνουν με τον δικό τους τρόπο αυτό που τα απασχολεί… ίσως με μια ζωγραφιά, ένα πόνο στην κοιλιά, έναν πονοκέφαλο, ένα χαμόγελο “κλειστό”… μια τάση σιωπής… Δίνουν ένα μήνυμα δικό τους.. Για αυτό δεν τα πιέζουμε και δεν μιλάμε μπροστά τους με έντονη φωνή … Συζητάμε με απλά λόγια  και τα αντιμετωπίζουμε ως ίσους  , όπως θέλουμε να αντιμετωπίζουν οι άλλοι εμάς … Είμαστε δίπλα τους ακόμη και  αν δεν πάρουν “ΑΡΙΣΤΑ”, σίγουρα θα τα καταφέρουν όταν κατανοήσουν τι φταίει και ποιες είναι οι δυνατότητές τους… Πολλοί μαθητές μου με μαθησιακές δυσκολίες τα κατάφεραν καλύτερα στη ζωή από κάποιους που είχαν ΑΡΙΣΤΑ και αποστήθιζαν  ευκολότερα τα κείμενα!!! Μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες , ειδικές ικανότητες,  φοιτούν στα καλύτερα Πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Ευρώπης , απλά γιατί ακολούθησαν τις δυνατότητές τους… και οι γονείς  πολύ νωρίς κατανόησαν τις δυσκολίες , τις δέχθηκαν και  τις αξιολόγησαν όσο μπορούσαν καλύτερα ..Δεν είναι εύκολο αλλά είναι εφικτό! Προτιμώ ένα παιδί ευτυχισμένο, χαρούμενο, γελαστό παρά έναν άνθρωπο “πολυγνώστη”, αλλά δυστυχισμένο, αγέλαστο, επικριτικό  και καταθλιπτικό…

Αγαπητοί γονείς, 

βλέποντας όσα διαδραματίζονται καθημερινά και μιλώντας  με τους περισσότερους από εσάς , πιστεύω πια πως η συναισθηματική νοημοσύνη μικρών και μεγάλων  , η ψυχική υγεία , οι κοινωνικές δεξιότητες και η επίγνωση των ατομικών ικανοτήτων του κάθε ατόμου παίζουν καθοριστικό ρόλο στην Γνώση και στην πρόοδο του παιδιού . Χρειάζεται ψυχραιμία, αυτογνωσία, ηρεμία, διάλογος, ίδια αντιμετώπιση και από τους δυο γονείς, σταθερότητα στη “συνέπεια”, αποδοχή της πραγματικότητας και φυσικά μεγάλη υπομονή για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας και να δημιουργήσουμε υγιείς ανθρώπους…Δυστυχώς η διαχείριση του εαυτού μας και των προσδοκιών μας , δεν μας αφήνουν να δούμε τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών μας, αλλά ποτέ δεν είναι αργά …

Συνταγές δεν υπάρχουν , ούτε πρέπει να νιώθετε ενοχές και να κάνετε σύγκριση πως οι άλλοι γονείς  είναι καλύτεροι από εσάς, λίγη ενσυναίσθηση όμως θα βοηθήσει και σας υπόσχομαι πως όλα θα είναι διαφορετικά, όταν σκύψετε πάνω στη δυσκολία με άλλο μάτι… και δείτε σφαιρικά και ποιοτικά τη λύση που σίγουρα υπάρχει πάντα…Απαιτείται συνεργασία, ομαδικότητα , πειθαρχία, μέθοδος και εμπιστοσύνη απέναντι στο Σχολείο , σε αυτούς που ασχολούνται με τα παιδιά σας και φυσικά διαρκής επαγρύπνηση … Τα παιδιά πρέπει να ξέρουν ως είστε δίπλα τους κάθε στιγμή, και αρκεί μισή ώρα να τους το δείξετε … Αποφύγετε την σύγκριση με τα παιδιά των φίλων σας ακόμη κα με τα άλλα δικά σας παιδιά και σκεφτείτε πώς είστε εσείς ως παιδιά και ως ενήλικες…. Μοιάζετε καθόλου μαζί τους;;;  Ακόμη αποφύγετε την κριτική των άλλων παιδιών, των συμμαθητών και την άποψη πως οι άλλοι πάντα φταίνε… Τα παιδιά ξέρουν … και αν τους δείξουμε εμπιστοσύνη θα τα κερδίσουμε.. αν όχι τα χάσαμε…

Αμέσως μετά το Πάσχα θα τα αναλύσουμε όλα αυτά δια ζώσης σε ημερίδα που έχουμε προγραμματίσει και θα ενημερωθείτε εκ νέου για τις λεπτομέρειες.

Ενημερώστε αν υπάρχουν προβλήματα με τις ηλεκτρονικές σας διευθύνσεις . Επισημαίνουμε πως τα μηνύματα προωθούνται ομαδικά και κατά τμήμα, οπότε όταν τα λαμβάνει  ένας μαθητής τα λαμβάνουν και οι υπόλοιποι ταυτόχρονα. Η πλατφόρμα μας ενημερώνει ότι παραδόθηκαν, οπότε , αν κάποιος γονέας δεν έλαβε το αντίστοιχο μήνυμα θα πρέπει να ελέγξουμε την ηλεκτρονική διεύθυνση που δήλωσε. Για τον λόγο αυτό αναρτώνται οι ανακοινώσεις στο blog μας και καλό είναι να ενημερώνεστε άμεσα από το Σχολείο  προς αποφυγή δυσκολιών.

Καλή δύναμη!

Η Δ/ντρια

ΠΑΡΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ &ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΚΥΛΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε πως την Κυριακή 12 /3/2023 και ώρα 11:30΄ θα πραγματοποιηθούν στο ΠΑΡΚΟ ΔΗΛΑΒΕΡΗ τα εγκαίνια του Πάρκου Κοινωνικοποίησης και άθλησης σκύλων .

Σε συνέχεια της Δράσης μας “ΥΙΟΘΕΤΩ ΕΝΑ ΖΩΑΚΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ”, θα συμμετέχετε όσοι μπορείτε με  τα σκυλάκια σας ….και θα δείξετε την αγάπη σας για τους μικρούς μας φίλους…

.jpg

Με εκτίμηση!

Η Δ/ντρια

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε πως για την υποβολή αιτήσεων εισαγωγής μαθητών σε εκκλησιαστικά σχολεία μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στον παρακάτω αρχείο:

Εγκύκλιος για εισαγωγή_Συμπληρωματική

με εκτίμηση!

Η Δ/ντρια

6Η ΜΑΡΤΙΟΥ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!

1    λήψης

 

Αγαπητοί γονείς και αγαπημένοι μαθητές/μαθήτριες….

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Καθημερινά οφείλουμε όλοι να «μαθαίνουμε» στα παιδιά μας από την μέρα που γεννήθηκαν και όχι μόλις φτάσουν στο Σχολείο , να σέβονται πρώτα τον εαυτό τους και τους άλλους.. Σεβόμενοι τον εαυτό μας “μαθαίνουμε” να σεβόμαστε τον διπλανό μας και να αποφεύγουμε τις αρνητικές καταστάσεις και τη χρήση βίας.

 Μαθαίνουμε  πως    μόνο με  στρατηγικές διαχείρισης που στηρίζονται στον διάλογο και την ενσυναίσθηση,  συμβάλλουμε στην ομαλή συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη! Μόνο με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε ενεργούς πολίτες με ήθος, καλλιέργεια και κοινωνική μόρφωση…

Η βία … φέρνει βία και οι έρευνες δείχνουν πως παιδιά που  βιώνουν τη ΒΙΑ στο σπίτι τους, την μεταφέρουν στο σχολείο και αργότερα ως ενήλικες στην προσωπική τους ζωή!

Με αφορμή την ημέρα αυτή, θα αναπτύξουμε δράσεις – δραστηριότητες ανά τμήμα…

Λίγα λόγια ….  για να ξεκαθαρίσουμε τον όρο bullying που ακούμε καθημερινά από παιδιά και γονείς,  χαρακτηρίζοντας  ακόμη και μια μικρή χειρονομία…

Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying) χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση, κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

Μείωση των ποσοστών εφήβων που υφίστανται bullying στο σχολείο την δεκαετία 1998-2018

Μείωση καταγράφουν τα ποσοστά εφήβων στην χώρα μας, που αναφέρουν ότι υφίστανται εκφοβισμό (bullying) στο σχολείο, ωστόσο τα τελευταία χρόνια αναδύεται το φαινόμενο του ηλεκτρονικού εκφοβισμού.

Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «Κώστας Στεφανής» (ΕΠΙΨΥ), με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού δημοσιοποίησε ερευνητικά δεδομένα σχετικά με τον εκφοβισμό (bullying) εντός και εκτός σχολείου, καθώς επίσης και την εμπλοκή σε βίαιους καυγάδες, όπως προκύπτουν από την «Πανελλήνια έρευνα για τις συμπεριφορές που συνδέονται με την υγεία των εφήβων-μαθητών» (2018).

Εκφοβισμός (bullying) στο σχολείο

Το 2018, ένας στους 5 εφήβους (19,1%) αναφέρει ότι υπέστη εκφοβισμό (bullying), ενώ ένας στους 7 εφήβους (14,2%) αναφέρει ότι έκανε ο ίδιος εκφοβισμό (bullying) σε άλλους μαθητές.

Χαμηλό, αλλά άξιο προσοχής ποσοστό εφήβων (2,6%) αναφέρουν ότι υφίστανται εκφοβισμό (bullying) αρκετές φορές την εβδομάδα.

Διαχρονικά, από το 1998 έως το 2018, το ποσοστό εφήβων που αναφέρουν ότι υπέστησαν εκφοβισμό (bullying) τουλάχιστον 1-2 φορές τους τελευταίους 2 μήνες πριν τη διεξαγωγή της έρευνας, καταγράφει σημαντική μείωση από 28,9% σε 19,1%, με τη μείωση αυτή να είναι εντονότερη από το 2010 έως το 2014 (από 27,6% σε 18,3%).

Ηλεκτρονικός εκφοβισμός (cyber bullying)

Το 2018, ένας στους 20 εφήβους (5,2%) αναφέρει ότι υπέστη ηλεκτρονικό εκφοβισμό (cyber bullying- ότι, δηλαδή, του έστειλαν άσχημα ή ενοχλητικά μηνύματα στο chat, μέσω e-mail ή SMS, έγραψαν/πόσταραν άσχημα ή ενοχλητικά μηνύματα στον “τοίχο” τους, έφτιαξαν site για να τον γελοιοποιήσουν, δημοσιοποίησαν στο ίντερνετ ή μοιράστηκαν με άλλους μη κολακευτικές ή άσεμνες φωτογραφίες χωρίς την έγκρισή του) τουλάχιστον 1-2 φορές τους τελευταίους 2 μήνες πριν τη διεξαγωγή της έρευνας, ενώ σε ποσοστό 3,3%, αναφέρουν ότι έκαναν οι ίδιοι ηλεκτρονικό εκφοβισμό (cyber bullying) σε άλλο άτομο.

Μορφές εκφοβισμού / διακρίσεις

Οι μορφές εκφοβισμού (bullying) που οι έφηβοι απαντούν σε υψηλότερα ποσοστά ότι υπέστησαν, είναι τα λεκτικά πειράγματα (19,8% του συνόλου των μαθητών), η διάδοση ψεμάτων και φημών (18,8%), τα αστεία, σχόλια ή χειρονομίες σεξουαλικού περιεχομένου (13,4%) και ο αποκλεισμός από κοινές παρέες και δραστηριότητες (13,1%).

Σε χαμηλότερα ποσοστά, οι έφηβοι αναφέρουν ότι υπέστησαν εκφοβισμό (bullying) με χρήση σωματικής βίας (4,5%) και με τη μορφή άσχημων χαρακτηρισμών για την εθνικότητα (5,6%) και τη θρησκεία τους (3,5%).

Τα αγόρια αναφέρουν σε υψηλότερο ποσοστό ότι υπέστησαν εκφοβισμό (bullying) με τη μορφή σωματικής βίας και άσχημων χαρακτηρισμών για την εθνικότητα και τη θρησκεία τους, ενώ τα κορίτσια με τη μορφή διάδοσης ψεμάτων και φημών.

Ποσοστό 3,9% των ερωτηθέντων απαντούν ότι συχνά οι μαθητές στο σχολείο τους συμπεριφέρονται με άδικο ή άσχημο τρόπο λόγω του φύλου τους, 2,8% λόγω της καταγωγής τους και 2,1% εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης της οικογένειάς τους.

Εκφοβισμός (bullying) σε σχέση με το οικονομικό επίπεδο

Οι έφηβοι των οποίων οι οικογένειες κατηγοριοποιούνται στο κατώτερο οικονομικό επίπεδο, αναφέρουν σε σημαντικά υψηλότερο ποσοστό ότι υφίστανται εκφοβισμό (bullying) με τη μορφή σωματικής βίας (7,8% έναντι 3,6% και 4,8% των συνομηλίκων τους μέσου και ανώτερου οικονομικού επιπέδου, αντίστοιχα) και άσχημων χαρακτηρισμών για την εθνικότητα (8,9% έναντι 5,0% και 5,4% των συνομηλίκων τους μέσου και ανώτερου οικονομικού επιπέδου, αντίστοιχα) και τη θρησκεία τους (6,0% έναντι 2,8% και 3,4% των συνομηλίκων τους μέσου και ανώτερου οικονομικού επιπέδου, αντίστοιχα).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

«Το παπί που δεν είχε τι να πει» (Τσορώνη-Γεωργιάδη)

«Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε» (Μεταίχμιο)

«Ο νταής του σχολικού» (Ρουσάκη)

«Η Φάρμα του Διαδικτύου»

 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ:

Ο Σίφης το ποντίκι και το Διαδίκτυο (Κάρμεν Ρουγγέρη)

Ο @Παπάκης Ντετέκτιβ!

Ο Διάσημος φίλος του @Παπάκη

Η Μεγάλη απόφαση του @Παπάκη

http://users.sch.gr/christinakis/superedu/2019/02/14/stirizome-sta-podia-mou/

 

ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ

Στην ιστοσελίδα https://saferinternet4kids.gr/βίντεο/

 

Για Διαδικτυακό Εκφοβισμό:

Διαδικτυακό σεμινάριο για το cyberbullying (διαδικτυακός εκφοβισμός)

Ασφάλεια στο διαδίκτυο Facebook Κοκκινοσκουφίτσα 1

Ασφάλεια στο διαδίκτυο Facebook Κοκκινοσκουφίτσα 2

Ασφάλεια στο διαδίκτυο Facebook Κοκκινοσκουφίτσα 3

Τηλεοπτικό σποτ για το Cyber Bullying από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ

λήψης 1

11

Πρόσεξε όμως…

 

Η δύναμη όμως που μπορεί να περιθωριοποιήσει τη σχολική βία είναι το δημοκρατικό σχολείο. Η ανάπτυξη αξιών συλλογικότητας και σεβασμού της προσωπικότητας του άλλου οδηγούν στην αντιμετώπιση μέσα από τη σχολική διαδικασία, και γενικότερα τη σχολική ζωή, φαινομένων τα οποία οδηγούν σε ξενοφοβία, σε ρατσισμό,  σε τόσα φαινόμενα τα οποία παράγουν τελικά σχολική βία»

Τρόποι αντιμετώπισης μορφών σχολικού εκφοβισμού από εκπαιδευτικούς σε Α/θμια

Τι κάνουμε στο Σχολείο μας…

  1. Στην περίπτωση σωματικής βίας, οι εκπαιδευτικοί παρεμβαίνουν ζητώντας από το μαθητή – θύτη να ζητήσει συγγνώμη από τον μαθητή – θύμα και αρκετά συχνά του εξηγούν γιατί δεν θα έπρεπε να χτυπήσει ή να σπρώξει.
  2. Στην περίπτωση λεκτικής βίας, οι εκπαιδευτικοί παρεμβαίνουν ζητώντας από το μαθητή – θύτη να ζητήσει συγγνώμη από τον μαθητή – θύμα, του εξηγούν τις συνέπειες της συμπεριφοράς του και συζητούν μαζί του για να επιλύσουν το θέμα.
  3. Στην περίπτωση άσχημης συμπεριφοράς στο σχολικό περιβάλλον, οι εκπαιδευτικοί παρεμβαίνουν ζητώντας από τον μαθητή – θύτη να ζητήσει συγγνώμη από το μαθητή – θύμα , του εξηγούν τις συνέπειες της συμπεριφοράς του και συζητούν μαζί του για να επιλύσουν το θέμα.
  4. Σε κάθε περίπτωση  ενημερώνονται άμεσα οι γονείς  από τον/την  δάσκαλο/α ή τη Δ/ντρια και συμβουλεύονται να ακολουθήσουν κοινή τακτική και να μην έρθουν μεταξύ τους σε διαπληκτισμό (οι γονείς των μαθητών) , αλλά να συνεργαστούν με υπομονή και διάλογο ,ώστε να υπάρχει  αποκλιμάκωση και να μπορούν τα παιδιά να το ξεπεράσουν και να συνεργαστούν μέσα από βιωματικά παραδείγματα.
  5. Παρακολουθούμε την συμπεριφορά και παρεμβαίνουμε όποτε χρειαστεί με υπομονή και διακριτικότητα.

 Αγαπητοί γονείς,

το θέμα είναι πολύ σοβαρό και είμαστε σίγουροι -πλέον -πως τα αυξανόμενα φαινόμενα σχολικής βίας οφείλονται στην ενασχόληση των παιδιών με ηλεκτρονικά παιχνίδια βίας και στην παρακολούθηση ταινιών /σίριαλ/τηλεοπτικών παιχνιδιών που προβάλλουν κακά πρότυπα!!!

Για αυτό ..όσο μπορείτε και είναι ακόμη καιρός… βοηθήστε να μεγαλώνουμε σωστά τα παιδιά μας…

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!! Μια παλιά ζωγραφιά που δίνει ένα μήνυμα!!!

Μ.

 

Δείτε το…

https://slideplayer.gr/slide/2386780/

Καλημέρα με χαμόγελο!!!

Η Δ/ντρια

 

 

 

 

 

ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024

1

Αγαπητοί γονείς,

Σε συνέχεια της διαδικασίας που αφορά στη χωροταξική κατανομή των αποφοίτων Δημοτικών σχολείων σε Δημόσια Γυμνάσια αρμοδιότητας Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Πειραιά για το σχολικό έτος 2023-24 και προς διευκόλυνση  των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών,   σας ενημερώνουμε  ως προς τα ακόλουθα:

α) Τα χωροταξικά όρια των σχολικών μονάδων κοινοποιούνται στις σχολικές μονάδες των Δημοτικών και Γυμνασίων, από όπου και δύνανται να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες .

β) Στην περίπτωση που υπάρχει η επιθυμία για αλλαγή σχολείου και μόνο εφόσον αυτή πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους , οι κηδεμόνες των μαθητών υποβάλλουν αίτηση μετεγγραφής στην οποία αναφέρουν τους αποχρώντες λόγους της μετεγγραφής προσκομίζοντας τα έγγραφα και πιστοποιητικά που κατά την εκτίμησή τους τεκμηριώνουν τους λόγους του αιτήματος. Η αίτηση υποβάλλεται με την έναρξη του διδακτικού έτους στις σχολικές μονάδες.

γ) Καμία αίτηση μετεγγραφής δε θα υποβάλλεται απευθείας στη Διεύθυνση Β/μιας Εκπ/σης Πειραιά. Προκειμένου να θεμελιώνεται το δικαίωμα αίτησης μετεγγραφής, πρέπει να έχει προηγηθεί εγγραφή των μαθητών στις σχολικές μονάδες της αρχικής τους τοποθέτησης.

Για οποιαδήποτε ερώτηση-διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες μπορούν να αποστέλλουν e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση   mail@dide-peiraia.att.sch.gr 

δ) Επισημαίνουμε πως μετεγγραφές δεν πραγματοποιούνται πριν τη λήξη του διδακτικού έτους.

ε) Τα όρια καθορίζονται από την Περιφέρεια και αλλάζουν ανάλογα τις ανάγκες.

στ) Η κατανομή έγινε με βάση την δ/νση κατοικίας  που δηλώσατε τον Οκτώβριο, με επισύναψη του ανάλογου δικαιολογητικού, οπότε το Σχολείο δε φέρει καμία ευθύνη.

Στις 15/6/2023 οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης    «απολύονται»  και τα απολυτήρια αποστέλλονται υπηρεσιακά από το Σχολείο μας στα Γυμνάσια όπου ανήκει ο κάθε μαθητής , σύμφωνα με την χωροταξική κατανομή.

Μαθητές που έχουν πετύχει στις διαδικασίες εισαγωγής μαθητών σε καλλιτεχνικά, μουσικά και  πειραματικά/πρότυπα  γυμνάσια αιτούνται μετεγγραφή με τον ίδιο τρόπο , μετά τη λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους , στα αντίστοιχα γυμνάσια.

Εξαιρούνται οι μαθήτριες που κληρώθηκαν επιτυχώς στο ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ και το απολυτήριό τους θα αποσταλεί κατευθείαν σε αυτό.

Για λόγους απορρήτου δεν αναρτώνται τα ονόματα μαθητών στο blog.  Θα ενημερωθούν οι μαθητές για το Γυμνάσιο που ανήκουν .

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στη διάθεσή σας.

ΕΞΕ – 23833 – 2023 – Εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για το σχ. έτος 2023-24

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ_signed

Όρια ΓΣ Δήμου Πειραιά 2023-24_signed

Με εκτίμηση !

Η Δ/ντρια

Ελένη Σαββάκη

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ!!!

20211125 080925 120211125 08142020211125 080847

ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ!!!

Πιστοποιητικό υιοθεσίας_9520150_9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

υιοθεσίας 9520150 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ page 0001

Γιατί οι ευχές πραγματοποιούνται όταν γίνονται με αγάπη!!!

Καλό ξημέρωμα με μια ευχή : λιγότερος πόνος!!!!

Με αγάπη !

Η Δ/ντρια

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023

λήψης   ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1

Αγαπητοί γονείς,

δημοσιεύουμε εκ νέου  τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του Σχολείου μας για το σχολικό έτος 2022-2023, ώστε να υπενθυμίσουμε ορισμένους κανόνες που  συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του Σχολείου μας…

Αναρτάται κάθε χρόνο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς , ωστόσο χρειάζεται  επικαιροποίηση , όταν υπάρχουν αλλαγές . Καλό  είναι να αφιερώσουμε λίγο χρόνο…γονείς, εκπαιδευτικοί  και μαθητές!!!

Ο Εσωτερικός  Κανονισμό Λειτουργίας στηρίζεται στις κείμενες διατάξεις του ΠΔ79/2017, τις   Υπουργικές Αποφάσεις και τις  εγκυκλίους  του Υ.ΠΑΙ.Θ. σχετικά με την αντιμετώπιση του Covid-19 με στόχο έχει την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας. Σε σχέση με τον περσινό , υπάρχουν αλλαγές σε ό,τι κυρίως αφορά στην διαχείριση των κρουσμάτων covid-19.

Ο σκοπός είναι κοινός: να λειτουργήσουμε με ασφάλεια για όλους , ώστε να έχουμε ποιότητα και αποτελεσματική μάθηση στο σχολικό περιβάλλον, υγεία στο οικογενειακό περιβάλλον και αισιόδοξο μέλλον.

Όπως γνωρίζετε, το σχολείο μας ανήκει σε μεγάλο  σχολικό συγκρότημα με σχεδόν 600 μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών , γεγονός που καθιστά απαραίτητη την τήρηση των κανόνων από όλα τα εμπλεκόμενα μέλη της σχολικής κοινότητας, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, βοηθητικό προσωπικό.

Οι κανόνες είναι κοινοί και αποδεκτοί από όλους, για να έχουμε αγαστή συνεργασία.

Οφείλουμε ένα καλύτερο κόσμο για  τα παιδιά μας…  Έναν κόσμο με όρια, όμως, που θα μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους με πειθαρχία, σεβασμό, αυτοπεποίθηση, ηθική !!! Εμείς είμαστε τα πρότυπα για τα παιδιά μας…  αν τους δείξουμε ΠΩΣ αυτά θα ακολουθήσουν..

Αν είμαστε αρνητικοί, θα κάνουν το ίδιο … και ο κόσμος δεν θα αλλάξει ΠΟΤΕ προς το καλύτερο!!!

Βοηθήστε μας , λοιπόν , για να γίνει η ομάδα μας πιο δυνατή!!!

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ 2022-2023

Με εκτίμηση!

Η Δ/ντρια

Ελένη Σαββάκη

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

22

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων από τους
ενδιαφερόμενους γονείς/κηδεμόνες για εισαγωγή των μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία θα παραμείνει ανοιχτή από την Παρασκευή  10 Μαρτίου 2023 μέχρι και τη Δευτέρα  27 Μαρτίου 2023 .

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα μπορεί να γίνει μέσω του συνδέσμου:
https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/aitese-eisagoges-matheton-kaimathetrion-sta-protupa-kai-peiramatika-skholeia

Μπορείτε να βρείτε τα παραπάνω σχετικά έγγραφα στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Π.Π.Σ.
https://depps.minedu.gov.gr 

Δείτε την σχετική εγκύκλιο:

Εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για το σχ. έτος 2023-24 –

Καλή επιτυχία!

Η Δ/ντρια