«ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ»

Αγαπητοί γονείς,

Εν όψει του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940 στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σας ενημερώνουμε τα εξής :

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε  η διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης  σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 3 του με αρ. πρωτ. 79/2017 Π.Δ.(Α’109), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 41, του ν. 4633 (Α’ 161) και β) με τη με αρ. πρωτ. Φ.10/134752/Δ1/22-10-21 Υ.Α. (Β’ 3847) , τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον covid-19.

Από τη διαδικασία προκύπτει :

α) Σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και o άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Επιλέγονται οι μαθητές που στο προηγούμενο σχολικό έτος είχαν τα περισσότερα «ΑΡΙΣΤΑ» στους μέσους όρους των μαθημάτων. Αν υπάρχουν περισσότεροι μαθητές που έχουν ίσο αριθμό «ΑΡΙΣΤΑ» στους μέσους όρους των μαθημάτων, γίνεται κλήρωση.

β) Παραστάτες ορίζονται δέκα μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, πέντε για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και πέντε από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Η επιλογή γίνεται με την ίδια διαδικασία που επιλέγονται οι σημαιοφόροι.

γ) Κατά τον ίδιο τρόπο, επιλέγονται δύο μαθητές της ΣΤ΄ τάξης που δεν επιλέχθηκαν ούτε σημαιοφόροι ούτε παραστάτες, στους οποίους ανατίθεται η κατάθεση στεφάνου, ο ένας για το διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και ο άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους.

δ) Οι σημαιοφόροι, οι παραστάτες και οι υπεύθυνοι για την κατάθεση στεφάνου επιλέγονται κατά τμήμα.

Λόγω των συνθηκών, μετά την ενημέρωση της διαδικασίας , και για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός μαθητών, η επιλογή σημαιοφόρων –παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου έγινε κατά τμήμα παρουσία της Δ/ντριας,   των υπεύθυνων εκπ/κών της τάξης και αντιπροσωπείας εκπ/κών, οι οποίοι προέβησαν  στη διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων –παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου»  για κάθε τμήμα χωριστά, αφού  κληρώθηκε το τμήμα που θα οριστεί για την  πρώτη   περίοδο.

Σύμφωνα με την διαδικασία:

Το τμήμα ΣΤ2  κληρώθηκε για την πρώτη περίοδο.

Οι 6 μαθητές  που κληρώθηκαν μέχρι  31/1/2022  είναι με την παρακάτω σειρά :

Σημαιοφόρος : Ρήγου Δήμητρα

Παραστάτες  στην  1η σειρά: Φλυτζάνης Βασίλειος., Γιαννίκου Θάλεια

Παραστάτες στην 2η σειρά: Παπαθανασίου Βασιλική., Χαλίκης Βασίλειος., Βασαλά Σεβαστή

Υπεύθυνοι   κατάθεσης στεφάνων: Σπηλιωτοπούλου Αντιγόνη, Κοτζάογλου Αλεξάνδρα, Μουλά Άννα

Το τμήμα ΣΤ1  κληρώθηκε για την  δεύτερη περίοδο.

Οι 6 μαθητές  που κληρώθηκαν για την δεύτερη περίοδο , από 1/2/2022 μέχρι  τέλους του διδακτικού έτους είναι με τη σειρά κλήρωσης:

Σημαιοφόρος : Λεκοδημήτρη Μυρσίνη

Παραστάτες  στην  1η σειρά : Ελευθεριάδης Ιωσήφ,  Γαλάρας  Αναστάσιος-Θωμάς

Παραστάτες στην 2η σειρά: Σοφρά Ελένη, Βάλβη Ιωάννα, Τσαμίλης  Βασίλειος

Υπεύθυνος   κατάθεσης στεφάνων: Σώχος Παντελής., Ρίκα Κλαούντια

Για το σχολικό έτος 2021-22, οι εν λόγω εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα την Τετάρτη  27 Οκτωβρίου 2021 και θα πραγματοποιηθούν εντός του κάθε τμήματος, για λόγους προστασίας.

Οι μαθητές  όλων των τάξεων θα προσέλθουν κανονικά το πρωί στις 8:00΄-8:15΄.

Η παράδοση της σημαίας από την Διευθύντρια στην Σημαιοφόρο θα πραγματοποιηθεί παρουσία αντιπροσώπων μαθητών και  εκπαιδευτικών, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας στις 10:10΄, στην αυλή του Σχολείου.

Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα έχουν διάρκεια μέχρι τις 10:30΄. Οι μαθητές θα αποχωρήσουν αμέσως μετά τη λήξη των εκδηλώσεων.

Οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους άλλους μαθητές στις  10:30΄.

Σημειώνουμε πως οι μαθητές – τιμώντας την παράδοση- μπορούν να φορέσουν τζιν ή μπλε παντελόνι και ένα άσπρο πουκάμισο ή μια άσπρη μπλούζα…

Παρακαλούμε , μην αγοράσετε ρούχα…

Στους Σημαιοφόρους  και παραστάτες θα  δώσουμε τα απαραίτητα από το βεστιάριο του  Σχολείου.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ !!!

Ευχόμαστε να τελειώσει σύντομα το «κακό όνειρο» και να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα , να κάνουμε γιορτές- αφιερώματα όπως γνωρίζουμε , τιμώντας τους ήρωες  της πατρίδας μας και να μπορούμε να συνεχίσουμε το έργο μας για ένα καλύτερο μέλλον!!!

 

Παρακάτω θα βρείτε ένα μικρό αφιέρωμα… Αφήστε τα παιδιά να το “μελετήσουν”

H-Aθήνα-την-Κατοχή-Καθημερινή

Ο Γλέζος και ο Σάντας…αφηγούνται!!!

 

 

Θα ακολουθήσουν και άλλες παρουσιάσεις…

Με εκτίμηση!

Η Δ/ντρια

Ένα σχόλιο στο “«ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ»

  1. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και καλή πρόοδο! Χρόνια πολλά Έλληνες, χρόνια πολλά Ελλάδα μας!

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.