ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024

1

Αγαπητοί γονείς,

Σε συνέχεια της διαδικασίας που αφορά στη χωροταξική κατανομή των αποφοίτων Δημοτικών σχολείων σε Δημόσια Γυμνάσια αρμοδιότητας Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Πειραιά για το σχολικό έτος 2023-24 και προς διευκόλυνση  των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών,   σας ενημερώνουμε  ως προς τα ακόλουθα:

α) Τα χωροταξικά όρια των σχολικών μονάδων κοινοποιούνται στις σχολικές μονάδες των Δημοτικών και Γυμνασίων, από όπου και δύνανται να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες .

β) Στην περίπτωση που υπάρχει η επιθυμία για αλλαγή σχολείου και μόνο εφόσον αυτή πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους , οι κηδεμόνες των μαθητών υποβάλλουν αίτηση μετεγγραφής στην οποία αναφέρουν τους αποχρώντες λόγους της μετεγγραφής προσκομίζοντας τα έγγραφα και πιστοποιητικά που κατά την εκτίμησή τους τεκμηριώνουν τους λόγους του αιτήματος. Η αίτηση υποβάλλεται με την έναρξη του διδακτικού έτους στις σχολικές μονάδες.

γ) Καμία αίτηση μετεγγραφής δε θα υποβάλλεται απευθείας στη Διεύθυνση Β/μιας Εκπ/σης Πειραιά. Προκειμένου να θεμελιώνεται το δικαίωμα αίτησης μετεγγραφής, πρέπει να έχει προηγηθεί εγγραφή των μαθητών στις σχολικές μονάδες της αρχικής τους τοποθέτησης.

Για οποιαδήποτε ερώτηση-διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες μπορούν να αποστέλλουν e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση   mail@dide-peiraia.att.sch.gr 

δ) Επισημαίνουμε πως μετεγγραφές δεν πραγματοποιούνται πριν τη λήξη του διδακτικού έτους.

ε) Τα όρια καθορίζονται από την Περιφέρεια και αλλάζουν ανάλογα τις ανάγκες.

στ) Η κατανομή έγινε με βάση την δ/νση κατοικίας  που δηλώσατε τον Οκτώβριο, με επισύναψη του ανάλογου δικαιολογητικού, οπότε το Σχολείο δε φέρει καμία ευθύνη.

Στις 15/6/2023 οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης    «απολύονται»  και τα απολυτήρια αποστέλλονται υπηρεσιακά από το Σχολείο μας στα Γυμνάσια όπου ανήκει ο κάθε μαθητής , σύμφωνα με την χωροταξική κατανομή.

Μαθητές που έχουν πετύχει στις διαδικασίες εισαγωγής μαθητών σε καλλιτεχνικά, μουσικά και  πειραματικά/πρότυπα  γυμνάσια αιτούνται μετεγγραφή με τον ίδιο τρόπο , μετά τη λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους , στα αντίστοιχα γυμνάσια.

Εξαιρούνται οι μαθήτριες που κληρώθηκαν επιτυχώς στο ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ και το απολυτήριό τους θα αποσταλεί κατευθείαν σε αυτό.

Για λόγους απορρήτου δεν αναρτώνται τα ονόματα μαθητών στο blog.  Θα ενημερωθούν οι μαθητές για το Γυμνάσιο που ανήκουν .

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στη διάθεσή σας.

ΕΞΕ – 23833 – 2023 – Εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για το σχ. έτος 2023-24

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ_signed

Όρια ΓΣ Δήμου Πειραιά 2023-24_signed

Με εκτίμηση !

Η Δ/ντρια

Ελένη Σαββάκη