ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

Αγαπητοί γονείς,

παρακαλώ να διαβάσετε με προσοχή τις παρακάτω οδηγίες που αφορούν στην ασφαλή επαναλειτουργία του Σχολείου από την 1 Ιουνίου έως και 26 Ιουνίου 2020.

Για την ασφάλεια όλων πρέπει και εσείς να προετοιμάσετε τα παιδιά για την επιστροφή τους στα θρανία.

Οι συνθήκες έχουν αλλάξει , αλλά θα  προσπαθήσουμε να γίνει ομαλά και ήρεμα η προσαρμογή των μαθητών μας.

Εμείς πήραμε όλα τα απαραίτητα μέτρα , σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ και του ΕΟΔΥ, αλλά χρειάζεται και η δική σας συμβολή , ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ενημερωθήκατε με προσωπικά μηνύματα για τα υποτμήματα των παιδιών σας και τις ημέρες προσέλευσης. Επισημαίνω για άλλη μια φορά πως τα μηνύματα προωθούνται ομαδικά , οπότε αν ένας από σας  δεν το λαμβάνει δείχνει πρόβλημα φραγής ή λαθεμένης ηλ. δ/νσης.

Ενημερώνουμε επίσης πως η σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα διακοπεί εφόσον ξεκίνησε η δια ζώσης. Σε περίπτωση απουσίας του μαθητή θα ενημερώνεστε από τον δάσκαλο για τα μαθήματα, με τον τρόπο που προϋπήρχε.

Παρακάτω θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Παρακαλώ να λάβετε υπ’ όψιν πως οι αλλαγές  ομάδων στην φάση αυτή είναι δύσκολες, καθώς επηρεάζουν τη συνολική λειτουργία του προγράμματος.  Εξαίρεση αποτελούν τα αδέρφια που φοιτούν στο ίδιο σχολείο.

Κατανοούμε τα προβλήματα και θα προσπαθήσουμε να διευκολύνουμε, εφόσον είναι εφικτό μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Για διευκρινίσεις , χορήγηση βεβαιώσεων φοίτησης, σπουδών κλπ  επικοινωνείτε μαζί μου στο 2104634333 και ηλεκτρονικά στο

mail@9dim-peiraia.att.sch.gr

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ-ΕΟΔΥ-ΓΙΑ-ΤΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

 

Καλή αντάμωση!!!

Η Δ/ντρια   και  ο Σύλλογος Διδασκόντων

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ

 Επιστροφή με άλλες συνθήκες!!!!

Αγαπητοί γονείς,

παρακαλούμε όσοι έχετε αποφασίσει να μην στείλετε τα παιδιά σας στο σχολείο κατά τη διάρκεια επαναλειτουργίας του, να συμπληρώσετε την παρακάτω υπεύθυνη δήλωση και να την αποστείλετε στο mail του Σχολείου : mail@9dim-peiraia.att.sch.gr , ώστε να υπάρχει έγκαιρος προγραμματισμός για την ομαλή  λειτουργία της σχολικής  μονάδας το  αργότερο  μέχρι την Πέμπτη 28/5/2020.

Λεπτομέρειες και οδηγίες θα αναρτηθούν εκ νέου . 

Προς το παρόν επείγει η συλλογή των δηλώσεων για να καταλήξουμε στον τρόπο διαχείρισης των προβλημάτων, καθώς προέχει η ασφάλεια και η προστασία όλων . 

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν πως κάποιοι γονείς θα χρειαστούν βεβαιώσεις παρακολούθησης μαθημάτων για τα παιδιά τους, παρακαλούμε επίσης, να ενημερώνεστε έγκαιρα από το blog και τα mail σας για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε ,  το οποίο όμως  εξαρτάται από την δική σας άμεση ανταπόκριση για συμμετοχή των μαθητών στο πρωινό πρόγραμμα.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Με εκτίμηση!

Η Δ/ντρια

Ελένη Σαββάκη

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

όπως γνωρίζετε, κατόπιν ομόφωνης θετικής εισήγησης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020 τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την απόφαση αυτή και τα θέματα που αφορούν στην εφαρμογή της θα αναρτηθούν μόλις λάβουμε τις επίσημες οδηγίες από το ΥΠΑΙΘ.

Επίσης, την Πέμπτη 28 Μαΐου, κατόπιν συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων , θα ενημερωθείτε πλήρως για τον τρόπο λειτουργίας της σχολικής μας μονάδας .

Σε περίπτωση που ένας μαθητής δεν θα παρακολουθήσει τα μαθήματα στο διάστημα επαναλειτουργίας του σχολείου , ο κηδεμόνας οφείλει να καταθέσει στη Δ/ντρια υπεύθυνη δήλωση,  στην οποία θα αναγράφεται ο λόγος απουσίας του μαθητή. 

 

Αγαπητοί γονείς,

κατά την περίοδο της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, προσπαθήσαμε σαν ομάδα  να σταθούμε δίπλα στους μαθητές μας  με όποιον τρόπο ήταν πιο αποτελεσματικός.

Όσοι γονείς αγκαλιάσατε αυτή την πρωτόγνωρη προσπάθεια με θετικό τρόπο, μας ενθαρρύνατε να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω.

Όσοι μαθητές μας ακολουθήσατε , πιστεύω πως κάτι μάθατε… Το πιο σημαντικό ,όμως, είναι  πως γίναμε μια ομάδα , αγωνιστήκαμε μαζί,ανταλλάξαμε αγωνίες, απορίες, εικόνες, συναισθήματα…

Όσοι κατάλαβαν την αξία της Γνώσης , θα έχουν κερδίσει ένα μεγάλο βραβείο: να μην σταματούν ποτέ αλλά να προσπαθούν πάντα για το καλύτερο!!!

Τίποτε δεν προσφέρεται χωρίς να προσπαθήσεις και ΕΣΥ!!!

Ευελπιστούμε στην αγαστή συνεργασία όλων μας…

Με εκτίμηση!

Η Δ/ντρια

Ελένη Σαββάκη

 

 

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ

Αγαπημένα μου παιδιά,

νομίζω πως μπορείτε να αφιερώσετε και λίγο χρόνο για θρησκευτικά.

Είναι μια μικρή περίληψη των ενοτήτων του βιβλίου  και πιστεύω πως αξίζει τον κόπο να μελετήσετε και να δείτε τις εικόνες, ώστε να μπορούμε να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις.

Μπορούν να δουν το υλικό και μικρότεροι μαθητές… Μια ανάγνωση με καλή διάθεση αρκεί… να δούμε πόσα δεν ξέρουμε και πόσα αγνοούμε!!!

 

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤ΄ΤΑΞΗ – 1Η-3Η ΕΝΟΤΗΤΑ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤ΄ ΤΑΞΗ – 4Η ΕΝΟΤΗΤΑ

Σημειώστε απορίες και θα τα πούμε στο τηλεμάθημα!!!

  ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Με αγάπη!

Η Δ/ντρια

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ

 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε εκ νέου πως ξεκίνησαν οι εγγραφές και στο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ .

Έχουμε αναρτήσει ήδη την αίτηση – δήλωση εγγραφής και  την έχουμε αποστείλει και στις προσωπικές  σας ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Για κάθε παιδί θα συμπληρώσετε διαφορετική αίτηση με όλα τα στοιχεία, ενώ τα δικαιολογητικά θα τα καταθέσετε  μία φορά.

Παρακαλούμε να την συμπληρώσετε και να την αποστείλετε ηλεκτρονικά στους δασκάλους των τμημάτων σας. Τα δικαιολογητικά μπορείτε να τα σκανάρετε και να τα αποστείλετε επίσης ηλεκτρονικά ή να τα φέρετε στο σχολείο κατόπιν συνεννόησης , καθώς δεν επιτρέπεται η είσοδος στο διδακτήριο  για λόγους αυτοπροστασίας.

Υπενθυμίζουμε πως  αποτελεί ευθύνη ΟΛΩΝ η μέριμνα για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) Ως εκ τούτου, παρακαλείστε ως προς την πιστή τήρηση των προτεινόμενων μέτρων.

https://eody.gov.gr/covid-19-odigies-gia-ti-chrisi-maskas-apo-to-koino

 

Για λόγους οργάνωσης της σχολικής μονάδας και λόγω των συνθηκών  παρακαλούμε να είστε συνεπείς ως προς τις ημερομηνίες. 

Παρασκευή 15  Μαΐου έως και Παρασκευή 22 Μαΐου οι αιτήσεις για το ολοήμερο.  

Προσοχή:

Οι εγγραφές για την Α΄  τάξη του Δημοτικού Σχολείου πραγματοποιούνται εναλλάξ κάθε σχολική  χρονιά ανάμεσα στα δύο δημοτικά

Φέτος είναι η σειρά του 11ου Δημοτικού Σχολείου  και γίνονται κατόπιν ραντεβού.

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2104634333  – 9ο Δ.Σ. 

                                                   2104614777 – 11ο Δ.Σ.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Με εκτίμηση

Η Δ/ντρια

Ελένη Σαββάκη

ΕΝΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ Α΄ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΕΝΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ Α΄ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  

Αγαπητοί γονείς,

σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης ,

σας ενημερώνουμε πως οι εγγραφές της Α΄τάξης για το σχολικό έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθούν φέτος στο 11ο Δημοτικό Σχολείο με το οποίο συναυλιζόμαστε.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα:        2104634333  –   9ο  Δ.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ

                                                                                                                             2104614777 –     11ο Δ.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ

Πατήστε εδώ για αναλυτικές πληροφορίες    https://blogs.sch.gr/9dimpeir/2020/05/14/eggrafes-mathiton-kai-mathitrion-sta-dimotika-scholeia-gia-to-scholio-etos-2020-2021/ 

Παρακάτω θα βρείτε τα έντυπα που χρειάζονται για την εγγραφή των μαθητών/τριών:

ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ Α΄ ΤΑΞΗ

ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΔΥΜ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ

Επισημαίνεται ότι, κατά την περίοδο των εγγραφών, αποτελεί ευθύνη μας  η μέριμνα για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.)

  https://eody.gov.gr/covid-19-odigies-gia-ti-chrisi-maskas-apo-to-koino/.Ως εκ τούτου, παρακαλείστε ως προς την πιστή τήρηση των προτεινόμενων μέτρων.

Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους!

Με εκτίμηση!

Η Δ/ντρια

Ελένη Σαββάκη

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021

                ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ  ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε πως,  σύμφωνα με την υπ. αρ.  Φ.6/55081/Δ1/13-5-2020 Εγκύκλιο με θέμα “«Εγγραφές μαθητών και μαθητριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021», οι αιτήσεις εγγραφών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθούν από αύριο Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 έως και την Παρασκευή 29  Μαΐου 2020.  

Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2020-2021 στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2014 έως και 31-12-2014.

Για τις εκπρόθεσμες εγγραφές ή την καθυστέρηση εγγραφής ισχύουν όσα προβλέπονται παρ. 7 και 8 του άρθρου 7 του ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109Α), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 (ΦΕΚ 142Α).

Συγκεκριμένα :

  • Εκπρόθεσμες εγγραφές στο δημοτικό σχολείο για λόγους ανωτέρας βίας γίνονται δεκτές με απόφαση του οικείου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στηνπερίπτωση αυτή η εγγραφή πραγματοποιείται στο εγγύτερο της κατοικίας του μαθητή σχολείο στο οποίο υπάρχει κενή θέση.
  • Καθυστέρηση εγγραφής στην Α΄ τάξη, εκτός από τις περιπτώσεις των παραγράφων 8 και 9 του άρθρου 6, μπορεί να γίνει για σοβαρούς λόγους που πιστοποιούνται με βεβαίωση Κ.Ε.Σ.Υ. ή δημόσιας ιατροπαιδαγωγικής υπηρεσίας ή δημόσιου νοσοκομείου, με την οποία προσδιορίζεται και η διάρκεια της δικαιολογημένης καθυστέρησης.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 (α) του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109Α), τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας.

β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.)  στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή. Το   Α.Δ.Υ.Μ. έχει προληπτικό χαρακτήρα και αποσκοπεί στην προστασία και στην προάσπιση της υγείας και  της ζωής των μαθητών και των μαθητριών, καθώς και στη στήριξή τους με τη λήψη ανάλογων μέτρων, αποτελεί μέσο επικοινωνίας του ιατρού με τη σχολική μονάδα και περιέχει τα πορίσματα είναι απαραίτητο για τη συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, στις σχολικές αθλητικές δραστηριότητες και γενικότερα στις σχολικές δραστηριότητες . Επίσης, πληροφορεί το διδακτικό προσωπικό της σχολικής μονάδας φοίτησης των μαθητών/τριών για  θέματα που συνδέονται με την κατάσταση υγείας και τη συμμετοχή τους στη μαθησιακή διαδικασία.

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.

ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό. Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού φοίτησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας για την εγγραφή του στο δημοτικό.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Οι εγγραφές στο συγκρότημα  (9ο-11ο)  πραγματοποιούνται από κοινού και κατόπιν πραγματοποιείται η κατανομή των μαθητών σε τμήματα με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. 

Οι λεπτομέρειες και τα έντυπα που απαιτούνται θα αναρτηθούν αργότερα, καθώς επίσης και οι ώρες προσέλευσής κατόπιν συνεννόησης με τις Δ/ντριες των Σχολείων.

Επισημαίνεται ότι, κατά την περίοδο των εγγραφών, αποτελεί ευθύνη μας  η μέριμνα για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.)    https://eody.gov.gr/covid-19-odigies-gia-ti-chrisi-maskas-apo-to-koino/.Ως εκ τούτου, παρακαλείστε ως προς την πιστή τήρηση των προτεινόμενων μέτρων.

Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους και ψυχραιμία!!!!

Με εκτίμηση!

Η Δ/ντρια

Ελένη Σαββάκη

 

  ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

 

ΕΦΗΒΕΙΑ!!! ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ;

Αγαπητοί γονείς,

με αφορμή συζητήσεις που έχω με γονείς και μαθητές,  οι οποίοι  εκφράζουν συναισθήματα, άγχη, φοβίες  και αγωνίες, αλλά  και  αλλαγές στην συμπεριφορά, συγκρούσεις μεταξύ τους ειδικά λόγω “καραντίνας” , ανεβάζω την παρακάτω παρουσίαση , την οποία και είχα προγραμματίσει να γίνει μετά το Πάσχα στο πλαίσιο εκδηλώσεων , που δυστυχώς συμμετέχουν ελάχιστοι  γονείς σε σύνολο 260 μαθητών.

Είναι ένα  θέμα  που απασχολεί  πολλούς   και πάντα συζητούσαμε  με τους γονείς μαθητών μου   στην Ε΄ή ΣΤ ΄τάξη , μιας και οι εποχές έχουν αλλάξει και οι νέοι μας είναι πιο απαιτητικοί!!!

Ελπίζω να μας δοθεί η ευκαιρία να ανταλλάξουμε πληροφορίες και δια ζώσης  και εύχομαι να υπάρχει μεγαλύτερη προσέλευση, ώστε να υπάρχει και διάδραση ποιοτική!

ΕΦΗΒΕΙΑ!!!

Με εκτίμηση!

Η Δ/ντρια

Ελένη Σαββάκη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

   Μια εικόνα …χίλιες λέξεις!!!

Αγαπητοί γονείς και αγαπημένοι μαθητές και μαθήτριες ,

όπως σας ενημερώσαμε ήδη αλλά  και  αντιληφθήκατε οι ίδιοι από την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχε και υπάρχει πρόβλημα στις συνδέσεις μας με το ΠΣΔ και φυσικά τα ηλεκτρονικά περιβάλλοντα που έχουν σχέση με αυτό. Πολλά άρθρα που ανάρτησα δεν δημοσιεύτηκαν.

Παρακάτω θα βρείτε το Πρόγραμμα Σύγχρονης και Ασύγχρονης Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης που εφαρμόζεται στο Σχολείο μας.

Υπενθυμίζουμε  τα παρακάτω, καθώς κάποιοι γονείς δεν έχουν ενημερωθεί από τις οδηγίες  προηγούμενων άρθρων και αφορούν στην εκπαιδευτική  διαδικασία όπως αυτή ορίζεται από το ΥΠΑΙΘ λόγω της αναστολή λειτουργίας των σχολικών  μονάδων:

Στο πλαίσιο της αυτονομίας και της μεγαλύτερης ευελιξίας των σχολικών μονάδων,  διαμορφώσαμε  το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, ανάλογα με τις υπάρχουσες συνθήκες. Η κατάσταση δεν είναι η ίδια σε κάθε τμήμα … Παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες: το γνωστικό επίπεδο των παιδιών, οι ειδικές μαθησιακές ανάγκες, η τεχνολογική υποστήριξη που διαθέτει κάθε οικογένεια , η ηλικία των μαθητών κλπ.

Για αυτό η διαδικασία υλοποιείται  από κάθε εκπαιδευτικό είτε με σύγχρονες, είτε με ασύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, είτε συνδυαστικά,  με βάση αυτούς τους παράγοντες. Έτσι έχουμε:

  • Σύγχρονη (τηλεκπαίδευση) είναι η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας σε μαθητές,  που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet. Στην πλατφόρμα μπορεί κανείς να συνδεθεί και διαδικτυακά και τηλεφωνικά.
  • Ασύγχρονη είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης μέσω διαδικτύου (σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή πλατφόρμες  που παρέχει το Υπουργείο).

Η επιλογή των εκάστοτε μεθόδων και εργαλείων γίνεται με γνώμονα ιδίως τις ποιοτικές και τεχνικές προδιαγραφές τους, και ειδικότερα την ασφάλεια, την τεχνική δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης του μέγιστου αριθμού χρηστών και το φιλικό περιβάλλον εγκατάστασης και χρήσης.

Οι εκπαιδευτικοί επίσης  δημιούργησαν  ψηφιακές τάξεις (π.χ. e-class ή e-me) για την ασύγχρονη ανταλλαγή εκπαιδευτικού υλικού, ασκήσεων και οδηγιών προγράμματος διδασκαλίας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί κωδικούς Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Αναφορικά με την ασύγχρονη εκπαίδευση, οι υφιστάμενες ψηφιακές δομές του Υπουργείου, όπως τα Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία (Ε-Books),  το Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Υλικό (Φωτόδεντρο) και τα Ψηφιακά Διδακτικά Σενάρια (Πλατφόρμα «Αίσωπος») είναι ήδη οργανωμένες ανά βαθμίδα (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο…)μάθημα και ενότητες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Παρακάτω θα βρείτε συνδέσμους για τα ψηφιακά βιβλία και το ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό , καθώς επίσης και υλικό για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες:

http://ebooks.edu.gr/new/    Όλα τα σχολικά βιβλία σε ψηφιακή μορφή 

http://photodentro.edu.gr/aggregator/  Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Υλικό (Φωτόδεντρο)

http://prosvasimo.iep.edu.gr/el/   Πλατφόρμα για μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες

https://www.sch.gr/  Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο 

 

 

Μετά το  πέρας των κοινών τηλεσυναντήσεων που είχαμε  με τους εκπαιδευτικούς , γονείς και μαθητές  ανά τμήμα και λαμβάνοντας υπ’  όψιν ο Σύλλογος Διδασκόντων τους παράγοντες που προαναφέρθησαν το Πρόγραμμα διαμορφώθηκε ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

    Επισημαίνουμε πως,  κάθε εκπαιδευτικός κανονίζει το μάθημα που θα παρακολουθήσουν οι μαθητές του και πως το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με  τις  συνθήκες … 

Σε περίπτωση που το σύστημα δεν υποστηρίζεται λόγω αναβάθμισης ή κακής σύνδεσης , επίσης το πρόγραμμα υφίσταται αλλαγές για τις οποίες ενημερώνεστε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Στο σημείο αυτό υπενθυμίζω πως,  καλό είναι  να μην αλλάζετε συνέχεια τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις καθώς τα μηνύματα που προωθώ είναι ομαδοποιημένα ανά τμήμα στο κεντρικό σύστημα και  οι μόνοι λόγοι να μην τα λαμβάνετε είναι να έχετε δώσει και άλλες  διευθύνσεις ή να έχουν πάει στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία.

Επίσης , υπενθυμίζω πως είναι επιλογή του εκπαιδευτικού να χρησιμοποιήσει όποια   πλατφόρμα του ΥΠΑΙΘ  είναι πιο αποτελεσματική για να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών.

Οι συνάδελφοι των ειδικοτήτων ανεβάζουν εργασίες στο e-class και θα ενημερωθείτε εκ νέου για τηλεμάθημα μαζί τους.

Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους !

Και μην ξεχνάτε τους κανόνες αυτοπροστασίας… ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!! 

Η Δ/ντρια

 

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ!!!

 

 ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ Κ. ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!!

Όμορφες ζωγραφιές, κατασκευές και σκέψεις  έστειλαν αγαπημένα ζουζούνια…

ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΡΙΑ ΛΕΚΚΑ

ΜΠΡΑΒΟ ΔΑΝΑΗ ΚΑΙ ΘΑΛΕΙΑ ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ

ΜΠΡΑΒΟ ΟΡΦΕΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΡΘΑ ΚΑΣΝΑΚΟΓΛΟΥ

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑ ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗ

ΜΠΡΑΒΟ ΦΩΤΕΙΝΗ ΡΩΜΑΝΙΔΟΥ

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕΒΑΣΤΗ ΒΑΣΑΛΑ

ΜΠΡΑΒΟ ΕΥΦΡΑΙΜΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΙΛ ΦΛΥΤΖΑΝΗ

ΜΠΡΑΒΟ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΛΑ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΜΠΡΑΒΟ ΙΩΑΝΝΑ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ

ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΙ ΒΙΒΗ  ΚΑΡΑΝΤΑΝΗ

ΜΠΡΑΒΟ ΣΠΥΡΟ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΕ

ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΝΘΟ ΓΑΛΑΤΙΑΝΕ

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ ΒΟΥΡΛΙΩΤΗ

ΜΠΡΑΒΟ ΝΕΜΙΚΑ ΚΡΙΣΤΙΑΝΑ

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΣΑΣ!!!!

 

ΠΑΣΧΑ- ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ευχαριστώ παιδιά που μας δείχνετε και εσείς την αγάπη σας…  Είναι σημαντικό για μας… και είναι πιο λίγα από όσα θα θέλαμε…

Με αγάπη!

Η Δ/ντρια