Ευρωπαϊκή έρευνα: Από τις πλέον ριψοκίνδυνες πλατφόρμες το YouTube σύμφωνα με τα παιδιά

Άλλα ευρήματα

· Μερικοί κίνδυνοι που προκαλούν ανησυχία στους ενήλικες σπάνια αναφέρθηκαν από τα ίδια τα παιδιά. Λιγότερο από 1% ανέφερε μερικούς από τους πλέον διαδεδομένους από τα ΜΜΕ(π.χ. περιεχόμενο αυτοτραυματισμού ή πιθανό κίνδυνο από την ανταλλαγή προσωπικών πληροφοριών).

«Όταν κάποιος μπει στο Msn σου χωρίς να τον γνωρίζεις, μπορεί να σου βάλει ιό και να χαλάσει ο υπολογιστής σου!» (Αγόρι, 10 ετών).

«Κάποια βίντεο μπορεί να έχουν σκηνές βίας, σκληρότητας…που μπορεί να βρεί στο YouTube» (Κορίτσι, 13 ετών).

Παρόλα αυτά, μερικά παιδιά φάνηκε να ανησυχούν για πιθανή δυσφήμιση ή άλλου τύπου παραβιάσεις της ιδιωτικότητάς τους.

· Είναι ενδιαφέρον ότι η επαφή με άγνωστους ενήλικες, αναφέρθηκε κάπως αόριστα παρά τη σχετική ανησυχία από τα μέσα ενημέρωσης.

· Συνολικά, τα αγόρια φάνηκαν να ενοχλούνται περισσότερο από τη βία, τα κορίτσια από κινδύνους που σχετίζονται με επαφές.

Σχετικά με την έκθεση:

Η έκθεση “In their own wordsWhat really bothers children online?” έχει συνταχθεί από τους Sonia Livingstone (Βρετανία), Lucyna Kirwil (Πολωνία), Cristina Ponte (Πορτογαλία) και Elisabeth Staksrud (Νορβηγία), και μέλη του δικτύου EU Kids Online. Παρουσιάζει ποιοτικά ευρήματα ώστε να γίνει αντιληπτό: Τι θεωρούν τα παιδιά ανησυχητικό στο διαδίκτυο και πώς το περιγράφουν; Ανησυχούν για κινδύνους που έχουν τυχόν αγνοηθεί από την ατζέντα χάραξης πολιτικών; Οι ανησυχίες τους διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, το πολιτισμικό περιβάλλον ή την εμπειρία; Η έκθεση βασίζεται σε συνεντεύξεις με 25,142 παιδιά σε 25 ευρωπαϊκές χώρες. Το δείγμα ήταν τυχαίο και σταθμισμένο, ενώ χρησιμοποιήθηκε και η μέθοδος αυτό- συμπλήρωσης για τις ευαίσθητες ερωτήσεις.

Πηγή:  Ημερησία

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση