Επιστροφή σε Καινοτόμες Δράσεις

ΠΟΓΡΑΜΜΑ ” ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ”

Στα πλαίσια της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και σχετικά με τον άξονα Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματαθα υλοποιηθεί το πρόγραμμα ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ  στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από ολόκληρο τον κόσμο. Σκοπός του προγράμματος είναι μαθητές και εκπαιδευτικοί  να μάθουν να αναγνωρίζουν τα σημάδια για ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί : Αλεξιάδου Νικολέττα (ΠΕ70), Νάκη Σμαραγδή (ΠΕ70), Γιαννακίδου Σοφία (ΠΕ86), Αδάμ Δημήτριος (ΠΕ70), Δεφίγγου Σταματία (ΠΕ70), Μαριόλα Μαρία (ΠΕ70) και Γυμνοπούλου Χριστίνα (ΠΕ70).

XOPA1

Με πολλή χαρά τα παιδιά των τάξεων Α1, Γ2, Ε1 και Ε2 γίνονται μέλη μιας τεράστιας παρέας που αποτελείται από 1.000.000 περίπου παιδιά από όλον τον κόσμο.

Η παρέα ονομάζεται ΧΟΠΑ ΄Ηρωες και είναι μια βραβευμένη εκπαιδευτική πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την αναγνώριση των συμπτωμάτων ενός εγκεφαλικού επεισοδίου και την ανάγκη για άμεση δράση.

Τα παιδιά ,λοιπόν, μαθαίνουν και μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις τους στην υπόλοιπη οικογένειά τους, ιδιαίτερα στους παππούδες και στις γιαγιάδες τους.

Για 5 εβδομάδες από τις 10\1\2024 ως τις 5\2\2024 τα παιδιά μαθαίνουν και εκπαιδεύονται στην αναγνώριση και την αντιμετώπιση ενός εγκεφαλικού επεισοδίου μέσα από βίντεο και διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Ραντεβού σε λίγο καιρό, για να σας δείξουμε όλα όσα μάθαμε και όσα δημιουργήσαμε.

IMG 438f77cb57118f91bc2b8c2f57a21469 V

ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ Οι δράσεις των παιδιών από τα τμήματα Α1,Γ2,Ε1,Ε2

Με πολλή χαρά τα παιδιά του σχολείου μας ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ. Συζήτησαν, παρατήρησαν κι έμαθαν να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου. Ζωγράφισαν, έκαναν κατασκευές και τραγούδησαν, έχοντας πάντα ως πρωταγωνιστές τους ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ : Τον Πέτρο, τον Χάρη, την Όλγα και τον Αλέξη. Η αποστολή εξετελέσθη!! Μπορούμε πλέον να σώσουμε τους δικούς …

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση