Επιστροφή σε eTwinning πρόγραμμα (2023-24)-“Ο χρυσός της γης, τα φρούτα και τα λαχανικά”

Οι περιπέτειες του Cipollino!!

Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο γνωρίσαμε την ιστορία ενός ήρωα από ένα ιταλικό παραμύθι, τον  Cipollino ή Κρεμμυδάκη. Μια υπέροχη αφορμή να μιλήσουμε για αξίες όπως η ελευθερία και η δημοκρατία.

Ο Κρεμμυδάκης, ένα πανέξυπνο, κατεργάρικο αγόρι που δεν αντέχει την αδικία, και ο πρίγκιπας Λεμόνης, ένας αντιπαθής, μοχθηρός και ανόητος κυβερνήτης, έρχονται αντιμέτωποι σε αυτό το βιβλίο. Η σύγκρουσή τους συμβολίζει τον αγώνα για την ελευθερία ενός ολόκληρου λαού, που απαρτίζεται από κολοκύθια, πράσα, φασολάκια και όλων των ειδών τα λαχανικά. Οι καλοί, οι οποίοι ζουν καταπιεσμένοι υπακούοντας τυφλά στους παράλογους νόμους του τύραννου Λεμόνη, με καθοδηγητή τους τον Κρεμμυδάκη θα καταφέρουν να κατατροπώσουν τους κακούς χάρη στα ξεκαρδιστικά κόλπα, στις φάρσες και στα μεγαλοφυή σχέδιά τους, χωρίς να ανατρέξουν ποτέ στη βία.

Διαβάσαμε το παραμύθι, είδαμε το βίντεο της ιστορίας και μιλήσαμε για τις αξίες που διαπραγματεύεται η ιστορία μας.

Οι περιπέτειες του Cipollino:  https://youtu.be/AholUFe5m-g?si=z7KrM_6d2wqg79an

Κάθε σχολείο έγραψε περίληψη από κάποια κεφάλαια και ζωγράφισε τα φύλλα εργασίας που έφτιαξαν οι δημιουργοί του etwinning έργου. Παρακάτω είναι τα κεφάλαια των μαθητών μας!

Στη συνέχεια ανέβηκαν όλα για να διαμορφωθεί η απόδοση της ιστορίας σε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο.

cipollino

Στο τέλος κάθε σχολείο δημιούργησε έναν δικό του ήρωα και μια περιγραφή του ρόλου που θα μπορούσε να έχει στην ιστορία. Εμείς δημιουργήσαμε τον Λιμονέλο, τον δίδυμο αδερφό του στρατηγού Λεμόνη και φίλο του Cipollino που τον βοηθάει να δραπετεύσει!!

λιμονελο    IMG cdf616ca3c2109f00ec95e9bb2839e69 VIMG 1ce0c7980a830b40ebab1fd4cd3758cf V

λιμονελο

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση