Επιστροφή σε Καινοτόμες Δράσεις

eTwinning πρόγραμμα (2023-24)-“Ο χρυσός της γης, τα φρούτα και τα λαχανικά”

Το σχολείο μας φέτος με μαθητές/τριες της Ε’ τάξης συμμετέχει σε ένα Ευρωπαϊκό eTwinning  πρόγραμμα με τίτλο “Ο χρυσός της γης, τα φρούτα και τα λαχανικά.

fruits and vegetables

Ο σκοπός είναι μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα γίνουν από κοινού με μαθητές/τριες από σχολεία της Ελλάδας, Ιταλίας, Ρουμανίας και Τουρκίας να ανοίξουν ένα παράθυρο στον κόσμο και να γνωρίσουν την  Ατζέντα του 2030 των Ηνωμένων Εθνών για βιώσιμη ανάπτυξη.

τιτλος

Οι επιμέρους στόχοι είναι:

  • μέσα από διαπολιτισμικές δραστηριότητες να  οικοδομηθεί η έννοια της  ευρωπαϊκής ιθαγένειας
  • να ενισχυθεί η  πολιτιστική ταυτότητα με μια ευρωπαϊκή προοπτική
  • να αναπτύξουν  δημιουργικότητα και να βελτιωθεί η μάθηση μέσω της χρήσης των ΤΠΕ
  • να δοθούν κίνητρα για τη βελτίωση δεξιοτήτων ανάγνωσης και κατανόησης
  • να γνωρίσουν την ατζέντα του 2030
  • να χρησιμοποιήσουν μουσικές δεξιότητες
  • να μάθουν για τα επιστημονικά χαρακτηριστικά ορισμένων φυτών
  • να κατανοήσουν τη σημασία των φρούτων και των λαχανικών σε μια σωστή και υγιεινή διατροφή
  • να εκφραστούν μέσα από καλλιτεχνικές δημιουργίες
IMG 20231201 110351

Μαθήματα για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές/τριες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να κάνουν συνεργατικά εκπαιδευτικές δραστηριότητες, για να επικοινωνήσουν σύγχρονα με τα άλλα μέλη και να εκφράσουν τις απόψεις τους με αφορμή το περιεχόμενο που παράγεται κάθε φορά. Για το λόγο αυτό μία από τις πρώτες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους μαθητές/τριες ήταν κάποια μαθήματα για την …

IMG 20231211 090935

Παρουσιάζω τον εαυτό μου

Οι μαθητές/τριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έφτιαξαν μία μικρή παρουσίαση του εαυτού τους, τη μετέφρασαν στα αγγλικά και έφτιαξαν το άβατάρ τους. Στη συνέχεια ανέβασαν το υλικό στην πλατφόρμα του προγράμματος όπου βρίσκονται και οι παρουσιάσεις των μαθητών άλλων σχολείων που συμμετέχουν.    

IMG 7ace0b00b4cbc535ca429658bced6f53 V

Δημιουργία logo

Μία από τις αρχικές κοινές δραστηριότητες ήταν η δημιουργία logo για το πρόγραμμα. Οι μαθητές/τριες χωρισμένοι σε ομάδες, δημιούργησαν με θέμα την αξία των φρούτων και των λαχανικών, διάφορα logo που παρουσιάστηκαν στο σύνολο των μαθητών/τριών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ώστε να επιλέξουν ένα το οποίο θα αποτελούσε την πρόταση του σχολείου μας για το …

IMG 20231218 113240

Λέμε τα κάλαντα και ανταλλάσσουμε δώρα!!

Τον μήνα Δεκέμβριο οι δραστηριότητες είχαν γιορτινό χαρακτήρα. Φτιάξαμε βίντεο με κάλαντα και τα διαμοιραστήκαμε σε έναν κοινό τόπο στο canva. Επίσης δημιουργήσαμε χριστουγεννιάτικες κάρτες για να στείλουμε τις ευχές μας σε άλλους συμμετέχοντες του προγράμματος. Το δικό μας σχολείο αντάλλαξε κάρτες με το 2ο Δημοτικό σχολείο Σταυρούπολης!!!

IMG 20231220 102148

Live meeting με τους μαθητές!

Λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων όλοι οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί από όλα τα σχολεία και χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συναντηθήκαμε online! Ανταλλάξαμε ευχές και τραγουδήσαμε ο καθένας στη γλώσσα του. Ήταν μια υπέροχη συνάντηση και προσδοκούμε ήδη την επόμενη!!

logo2

Ψηφοφορία και επιλογή του καλύτερου logo

Με την ολοκλήρωση των logo από όλους τους συμμετέχοντες ακολούθησε ψηφοφορία από μαθητές και εκπαιδευτικούς! Το έργο που επικράτησε και έγινε το επίσημο logo του έργου ήταν του 3ου Δημοτικού Παλαμά Καρδίτσας:

IMG 3c131e700d20b86ea82a5b909f52b36f V

Ανακαλύπτωντας το χρυσό της γης στην περιοχή που ζω

Μια από τις δραστηριότητες του Μαρτίου ήταν να εντοπίσουν τα παιδιά τον πλούτο της φύσης στην περιοχή που ζουν. Το δικό μας σχολείο βρίσκεται σε αστικό περιβάλλον και σε μια βόλτα στον περίγυρο βρήκαμε νεραντζιές και ελιές!!

IMG e00a80e5841a2f7d6e13a6358dcdac4f V

Δημιουργία κάθετων κήπων

          Μια υπέροχη ιδέα όταν δεν υπάρχει χώρος είναι οι κάθετοι κήποι! Δημιουργήσαμε κι εμείς το μικρό μας κήπο στην αυλή και τις τάξεις μας!!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση