Φτιάχνουμε ψωμί

Ο καθένας παίρνει το ψωμί του στο σπίτι

Έτοιμο να το φάμε....

Φτιάξαμε και μαύρο ψωμί

Το αφήνουμε να φουσκώσει

Έτοιμο το ζυμάρι

Λιώνουμε τη μαγιά

Τα υλικά που χρειαστήκαμε

Με αφορμή το σύνθημα “ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” των φοιτητών του Πολυτεχνείου και απομονώνοντας τη λέξη “ΨΩΜΙ”, μιλήσαμε στο σχολείο μας για αυτό το βασικό στοιχείο της διατροφής μας.
Αφού αφηγηθήκαμε παραμύθια σχετικά με το ψωμί, αποφασίσαμε να φτιάξουμε ψωμί στο σχολείο μας.
Κάναμε εκτίμηση για τα υλικά που θα χρειαστούμε και με τη βοήθεια μιας συνταγής που μας έδωσε ένας φούρναρης φτιάξαμε ψωμί στο σχολείο μας.
Οι γονείς μας συνέβαλλαν τα μέγιστα σε αυτό καθώς κινητοποιήθηκαν με μεγάλη ευχαρίστηση και ενθουσιασμό, μας έφεραν τα υλικά και ανέλαβαν και το ψήσιμο.
Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.Χωρίς τη δική τους ενεργή συμμετοχή δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτού του είδους η δραστηριότητα!!

Δεύτερη συνάντηση με τους γονείς

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 15 Νοεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα η δεύτερη συνάντηση με τους γονείς των νηπίων που φοιτούν στο σχολείο μας.
Βασικό θέμα της συζήτησής μας ήταν:

“Η γραφή και η ανάγνωση στο Νηπιαγωγείο-τί σημαίνει αναδυόμενος εγγραμματισμός”.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ενημέρωσαν τους γονείς για την μέθοδο με την οποία θα προσεγγίσουμε την γραφή και την ανάγνωση στο σχολείο μας και απάντησαν σε απορίες που δημιουργήθηκαν μετά από την θεωριτική προσέγγιση .
Επίσης, οι γονείς ενημερώθηκαν τόσο για την εξέλιξη του προγράμματος όσο και για άλλα θέματα που αφορούν σε δραστηριότητες εντός και εκτός σχολείου.
Επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.