Την Τρίτη 16 Μαΐου 2023 , οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου και του 5ου Νηπιαγωγείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσα στον χώρο του σχολείου , την παράσταση “Ο Ηρακλής…αλλιώς”, του θεατρικού θιάσου “Μικρός Βορράς”.
“Ο Ηρακλής της παράστασης επικεντρώνεται στο μυαλό του, στη σκέψη του και όχι μόνο στη δύναμη του. Κάθε άνθρωπος μπορεί να είναι ο Ηρακλής και αυτό είναι το μήνυμα που πέρασε προς τους μικρούς θεατές”
Ο «Ηρακλής…αλλιώς» φωτίζει έναν Ηρακλή που μυείται και μαθαίνει σταδιακά, γνωρίζει βήμα βήμα τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να κάνει την ηρωική του πράξη. Μέσα από τους 12 Άθλους, οι οποίοι αναπαρίστανται με ένα διαφορετικό είδος θεάτρου ο καθένας, είδαμε την ανθρώπινη πλευρά του ήρωα που ακούει τους φόβους του, αλλά σέβεται και τον κόσμο γύρω του. Έχει δύναμη, επιμονή και εφευρετικότητα και μαθαίνει να λέει συγνώμη με τις πράξεις του.
Παράλληλα, ένας σκηνικός διάλογος έγινε με τα παιδιά, μέσα και από τη διάδραση:
- τι κάνουμε όταν φοβόμαστε ότι δεν θα τα καταφέρουμε
- φοβούνται οι ήρωες
- πώς αντιμετωπίζουν τους φόβους τους
- και τελικά τι μας οδηγεί να ξεπεράσουμε τους φόβους μας και να γίνουμε ήρωες στη δική μας ζωή.