Θέατρο, μια τέχνη μαγική!

Την Τετάρτη , 27 Μαρτίου οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια έξοχη, θεατρική παράσταση που μάγεψε μικρούς και μεγάλους στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου της πόλης μας.

Η παράσταση είχε τον τίτλο  “Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου” βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Άλκης Ζέη. Μέσα από θαυμάσια σκηνικά και κοστούμια εποχής και με κεντρικό ήρωα τον 12χρονο Πέτρο ,ταξιδέψαμε στα “μαύρα” χρόνια της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα. Ζήσαμε τον ηρωισμό αλλά και την κατάπτωση του λαού μας με  τον αυθορμητισμό ενός παιδιού που πολύ γρήγορα πέρασε στην ωριμότητα.  Τα σκηνικά υπέροχα , οι ερμηνείες εξαιρετικές και το συναίσθημα διάχυτο σε όλη τη διάρκεια της παράστασης!

Φύγαμε όλοι ενθουσιασμένοι , γιατί για άλλη μια φορά είδαμε τη μαγική δύναμη του θεάτρου να μας μεταφέρει σε άλλους κόσμους . Ωστόσο, νιώσαμε και προβληματισμένοι για τις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου στις ζωές των ανθρώπων και μέσα μας μια νέα δύναμη μάς υπαγόρευε τη φράση : Ποτέ πια πόλεμος ! Ποτέ πια φασισμός!

   

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση