Εκδηλώσεις για γονείς

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι οι Σύλλογοι Γονέων και οι Σύλλογοι Διδασκόντων των δύο δημοτικών σχολείων Μελισσοχωρίου συνδιοργανώνουν τρεις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες συναντήσεις γονέων με εξειδικευμένους συμβούλους του δικτύου ΑΛΦΑ:

  • Τρίτη 3 Μαρτίου 2020 και ώρες 18:00 – 20:00

Θέμα: “ Η επικοινωνία στην οικογένεια. «Ακούγοντας» τα συναισθήματα των παιδιών “

  • Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 και ώρες 18:00 – 20:00

Θέμα: “ Η διαχείριση των συγκρούσεων με τα παιδιά “

  • Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 και ώρες 18:00 – 20:00

Θέμα: “ Βάζοντας όρια που οδηγούν στην υπευθυνότητα “

Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Μελισσοχωρίου

Για την αρτιότερη οργάνωση των εκδηλώσεων παρακαλούμε να μας επιστρέψετε το δελτίο συμμετοχής σημειώνοντας τις συναντήσεις που σας ενδιαφέρουν.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

 

Δημοσιεύθηκε στη ανακοινώσεις, σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, τα νέα μας | Σχολιάστε

Tσικνοπέμπτη στο Σχολείο

Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, τήρησε το πατροπαράδοτο έθιμο  του ‘Τσικνίσματος», προσφέροντας  διάφορα εδέσματα  στα παιδιά και στο διδακτικό προσωπικό. Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά όλα τα μέλη του Συλλόγου για την προσφορά τους!

Δημοσιεύθηκε στη σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, τα νέα μας | Σχολιάστε

Το πρόβλημα της εβδομάδαςΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Γριφομανία | Σχολιάστε

Το πρόβλημα της εβδομάδαςΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Γριφομανία | Σχολιάστε

Εσωτερικός κανονισμός βιβλιοθήκης

Το σχολείο μας εντάχθηκε από φέτος, σχ. έτος  2019-2020, στο Σύστημα Σχολικών Βιβλιοθηκών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το δίκτυο ως σκοπούς του έχει:

α) την  παροχή σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της σχολικής μονάδας ενός χώρου που επιτρέπει τη φυσική και διανοητική πρόσβαση στην πληροφόρηση και στον κόσμο των ιδεών
β) την υιοθέτηση των αρχών διακήρυξης της UNESCO/IFLA για τις Σχολικές Βιβλιοθήκες, με έμφαση σε αυτές που αναφέρονται στην ελεύθερη και ισότιμη πρόσβαση των χρηστών στα μέσα, τις πηγές και τις υπηρεσίες μάθησης που προσφέρονται
γ) την καλλιέργεια μίας μακρόχρονης σχέσης των μαθητών/τριών με τον κόσμο του έντυπου λόγου και της εικόνας, μέσα από την απόλαυση του διαβάσματος
δ) την υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου.

Ο εσωτερικός κανονισμός της βιβλιοθήκης εγκρίθηκε με την αριθ. 26/4-02-2020 Πράξη του Συλλόγου Διδασκόντων.

Υπεύθυνη για την σχολική βιβλιοθήκη ορίστηκε η εκπαιδευτικός Αικατερίνη Καφετζοπούλου.

Για να διαβάσετε τον κανονισμό της βιβλιοθήκης δείτε εδώΛήψη αρχείου

 

Δημοσιεύθηκε στη Βιβλιοθήκη, Βιβλιοθήκη | Ετικέτες: , | Σχολιάστε

Υπάρχει και το «Μαύρο θέατρο» !

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με ένα πρωτότυπο είδος θεάτρου: Το μαύρο θέατρο! Παρακολουθήσαμε την παράσταση «Ο Ηρακλής και οι άθλοι της ζωής μας» μέσα σε μία διαφορετική , θεατρική ατμόσφαιρα με κυρίαρχο χρώμα το μαύρο αλλά και φωσφορούχα χρώματα και αντικείμενα που αιωρούνταν στον αέρα.

Ήταν κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο που μας ενθουσίασε. Κυρίως όμως αυτό που μάθαμε ήταν ότι στην πραγματικότητα οι άθλοι του Ηρακλή συμβολίζουν την αιώνια προσπάθεια που κάνει ο άνθρωπος να ξεπεράσει τους φόβους του και και να οδηγηθεί στην αυτοεπίγνωση.

Ήταν μια διαφορετική εμπειρία!

Δημοσιεύθηκε στη τα νέα μας | Σχολιάστε

Το πρόβλημα της εβδομάδαςΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Γριφομανία | Σχολιάστε

Το πρόβλημα της εβδομάδαςΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Γριφομανία | Σχολιάστε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι την ημέρα των Τριών Ιεραρχών ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας αποφάσισε να παραστούν όλες οι τάξεις του σχολείου μας στον εκκλησιασμό που θα πραγματοποιηθεί  στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Μελισσοχώρι.

Θα παρακαλούσαμε  για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου όλοι οι μαθητές/τριες να προσέλθουν στο σχολείο κανονικά το πρωί.

Η μετάβαση τους προς την Εκκλησία καθώς και η επιστροφή τους (9:00π.μ.  –  10:15π.μ.) θα πραγματοποιηθεί με  συνοδεία των εκπαιδευτικών κάθε τάξης με λεωφορεία του ΚΤΕΛ  χωρίς κανένα κόστος (Είναι προσφορά του ΚΤΕΛ ). Μετά τον εκκλησιασμό θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας, και στη συνέχεια θα λειτουργήσει το ΟΛΟΗΜΕΡΟ .

Δημοσιεύθηκε στη ανακοινώσεις | Σχολιάστε

«Χωρίς οικογένεια» : Μια υπέροχη ταινία!

Την Τρίτη ,21 Ιανουαρίου 2020, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την θαυμάσια ταινία «Χωρίς οικογένεια» βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Έκτορ Μαλό .

Στην ταινία παρακολουθήσαμε τον υιοθετημένο, μικρό Ρεμί στον αγώνα του για την αναζήτηση της πραγματικής του οικογένειας, ο οποίος μέσα από περιπέτειες, χαρές και λύπες έφτασε στη κατάκτηση της αληθινής του ταυτότητας.

Μαζί του συγκινηθήκαμε και χαρήκαμε αλλά και προβληματιστήκαμε πάνω στο μοίρασμα της αγάπης ανάμεσα στους βιολογικούς και τους θετούς γονείς.

Ήταν μια έξοχη ταινία που άγγιξε μικρούς και μεγάλους!

Δημοσιεύθηκε στη ανακοινώσεις, επισκέψεις, τα νέα μας | Σχολιάστε