ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Βεβαιώσεις self-test για τον covid-19

Αγαπητοί γονείς και μαθητές

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, και μέχρι νεοτέρας, οι μαθητές και μαθήτριες θα πρέπει κάθε Τρίτη και Παρασκευή να προσέρχονται στο σχολείο με εκτυπωμένες ή χειρόγραφες βεβαιώσεις διενέργειας self-test .

Επισημαίνεται ότι  όπως στις εκτυπωμένες έτσι και στις χειρόγραφες βεβαιώσεις, θα πρέπει να αναγράφεται ο αριθμός δήλωσης του test που διενεργήσατε.

Τέλος, για λόγους πρόληψης και ασφάλειας των μαθητών αλλά και μείωσης του ενδεχομένου διασποράς του ιού, κρίνεται ωφέλιμο οι μαθητές και μαθήτριες να παραμένουν προληπτικά στο σπίτι , στην περίπτωση που παρουσιάζουν συμπτώματα συναφή με του ιού.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία!

Δημοσιεύθηκε στη ανακοινώσεις | Σχολιάστε

14 ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τα μέτρα προστασίας και το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων για το έτος 2021-2022

Σας παραθέτουμε  το σύνδεσμο από την επίσημη  σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που αφορά  14 ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τα μέτρα προστασίας και το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων για το έτος 2021-2022. Είναι σημαντικό να ενημερωθείτε για αυτό το σημαντικό ζήτημα.

https://www.minedu.gov.gr/news/50000-10-09-21-14-erotiseis-kai-apantiseis-sxetika-me-ta-metra-prostasias-kai-to-protokollo-leitourgias-ton-sxoleion-gia-to-etos-2021-2022

 

Δημοσιεύθηκε στη Βιβλιοθήκη | Σχολιάστε

Σχολικός αγιασμός 2021-22

Αγαπητοί μαθητές, μαθήτριες και γονείς .

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός του σχολείου μας για την έναρξη της νέας ,σχολικής χρονιάς  θα γίνει τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ . Ώρα προσέλευσης 9:30 π.μ 

-Το λεωφορείο θα παραλάβει τους μαθητές  του Μονολόφου στις 9:10 π.μ και στη συνέχεια τους μαθητές του Μελισσοχωρίου στις 9:25 π.μ

– Την ημέρα του αγιασμού οι μαθητές, -τριες , θα παραλάβουν τα βιβλία τους. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχουν μαζί τη σχολική τους τσάντα.

-Κατά τον αγιασμό , στην αυλή του σχολείου, θα παρευρεθούν μόνο οι μαθητές, -τριες της Α΄ Δημοτικού για λόγους ασφάλειας και προστασίας από τον covid-19 και στη συνέχεια θα γίνει αγιασμός στις  υπόλοιπες τάξεις.

Η αποχώρηση με τα λεωφορεία από το σχολείο θα γίνει στις 10:45 π.μ 

Επισημαίνεται ότι : Οι μαθητές, -τριες θα πρέπει να έχουν μαζί τους εκτυπωμένη βεβαίωση self-test που θα έχει διενεργηθεί την προηγούμενη ημέρα. Επίσης, θα πρέπει να φορούν μάσκα προστασίας από τον covid-19

Σας ευχόμαστε μια χαρούμενη, γόνιμη και δημιουργική , σχολική χρονιά!

Δημοσιεύθηκε στη Βιβλιοθήκη | Σχολιάστε

Συμμετοχή της Β΄τάξης σε βιντεοκλίπ αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Η Β΄τάξη του σχολείου μας αποφάσισε να συμμετέχει στην πρόσκληση του Δήμου Ωραιοκάστρου για συμμετοχή των μαθητών σε βιντεοκλίπ  αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Με πολύ κέφι, θέληση για δημιουργία, συνεργασία και πολλές πρόβες  εμπνευστήκαμε ένα δρώμενο που τιμά την Ελλάδα ,την ιστορία και τον πολιτισμό μας.  Όλα αυτά έγιναν στον καταπράσινο κήπο μας ! Ο φωτογράφος και βιντεολήπτης  που συνεργάζεται με το Δήμο Ωραιοκάστρου  μας βοήθησε πολύ και βιντεοσκόπησε με υπομονή και επαγγελματισμό τη δράση μας! Αρωγός μας  ήταν και η κυρία Ευαγγελία Δρόσου από το Δήμο Ωραιοκάστρου. Το βιντεοκλίπ θα ετοιμαστεί και θα ανέβει στη σελίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου για να προβληθεί σε όλο το διαδίκτυο. Μόλις γίνει αυτό θα το ανεβάσουμε κι εμείς στο blog μας. Νιώθουμε πολύ περήφανοι για τους μαθητές μας και τη δουλειά μας και σύντομα θα  μας καμαρώσετε όλοι!

Υπεύθυνες για την έμπνευση και τη δημιουργία της δράσης  είναι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας  κ. Κατερίνα Καφετζοπούλου και η κ. Βάσω Τσίντσιφα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον γονέα του σχολείου μας κ. Ανδρέα Ρουμελιώτη για την προσφορά ενός πολύ νόστιμου κεράσματος σε όλους τους συμμετέχοντες.

Δημοσιεύθηκε στη Β΄ τάξη, γιορτές, δραστηριότητες, τα νέα μας | Σχολιάστε

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ! ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!!!

Την Πέμπτη 24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων στα σχολεία που έλαβαν συμμετοχή στο σχολικό μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» 2020-2021 στο πλαίσιο του προγράμματος Followgreen.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 2.023 μαθητές από 15 σχολεία και συνέλεξαν συνολικά 1.790 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, και μπαταρίες).

Με μεγάλη χαρά μάς ανακοίνωσαν ότι το σχολείο μας κατέλαβε την πρώτη θέση από όλα τα δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν καθώς, πέρα από τις πολλές δωρεές στο ψηφιακό ιστότοπο,  συνέλεξε 20,5 κιλά χαρτί, 3,4 κιλά αλουμίνιο, 22 κιλά μπαταρίες και 180 κιλά πλαστικό !!!

Για τη διάκριση αυτή δόθηκε στο σχολείο μας έπαινος συμμετοχής συνοδευόμενος από ένα δεντράκι ελιάς για να φυτευτεί στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας και ένα λάπτοπ εμπλουτίζοντας περισσότερο τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε θερμά μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς για τη ευαισθητοποίηση και συμμετοχή τους στο μαραθώνιο  . Η συμβολή τους ήταν πολύ μεγάλη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο διαγωνισμό.

Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε την υπεύθυνη προγράμματος Ανακύκλωσης του σχολείου μας κ. Χρυσάφη Μαρία – Βαλεντίνα για τη δραστηριοποίησή της.

Δημοσιεύθηκε στη ανακοινώσεις, Βιβλιοθήκη, τα νέα μας, Τάξεις | Σχολιάστε

Αποχαιρετισμός στην Στ΄ τάξη

Μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος. Ένα ζεστό, ξένοιαστο καλοκαίρι μας περιμένει όλους αλλά πριν απ’ αυτό έπρεπε να αποχαιρετίσουμε τους αγαπημένους μαθητές και μαθήτριες της Στ΄ τάξης.

Έτσι λοιπόν, καταφέραμε μετά από μια δύσκολη χρονιά, να δώσουμε και να πάρουμε ευχές, χαρά αναμνήσεις και να μοιραστούμε στιγμές έξι χρόνων σε μια μικρή εκδήλωση με τη λύπη του αποχωρισμού παρούσα.

Αποχαιρετίσαμε τα είκοσι πέντε θαυμάσια παιδιά του σχολείου μας σαν είκοσι πέντε μικρά καράβια που ξεκινούν ταξίδι στις μεγάλες θάλασσες με την υπενθύμιση ότι το δημοτικό σχολείο θα είναι πάντα πρώτο λιμάνι της παιδικής τους ηλικίας.

Ευχαριστούμε πολύ τον δάσκαλο της Στ τάξης κ. Νίκο Μοσχόπουλο, για την διοργάνωση της όμορφης αποχαιρετιστήριας εκδήκλωσης.

Καλό σας ταξίδι!

Δημοσιεύθηκε στη Βιβλιοθήκη, ΣΤ΄ τάξη, τα νέα μας, Τάξεις | Σχολιάστε

Συγχαρητήρια

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες του σχολείου μας Μαρίνα Κοτοφώλη, Ειρήνη Γεωργιάδου  και  Αγγελική Κωνσταντινίδου (αποφοιτήσασα) για τη συμμετοχή τους στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Παιδικής ζωγραφικής  της 9ης Biennale 2020-21 και τη βράβευσή τους. Τις ευχαριστίες μας  επίσης και στον εκπαιδευτικό των Εικαστικών του σχολείου μας Ιωάννη Σταμενίτη για την καθοδήγησή  και υποστήριξη που παρείχε στις μαθήτριες μας.

Το σχολείο μας χαίρεται και πάντα  ενθαρρύνει, υποστηρίζει και δίνει τη δυνατότητα  στους μαθητές/τριες   να συμμετάσχουν σε δράσεις που εκφράζουν  τα καλλιτεχνικά τους ενδιαφέροντα.

Το θέμα του Διαγωνισμού  ήταν : «Οι γειτονιές του Κόσμου» 

2ο Βραβείο στη Μαρίνα Κοτοφώλη  (Δ ΄τάξη)

3ο Βραβείο στην Ειρήνη Γεωργιάδου (Δ΄ τάξη)

3ο Βραβείο στην Αγγελική Κωνσταντινίδου

Δημοσιεύθηκε στη τα νέα μας | Σχολιάστε

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

Αγαπητοί γονείς,

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε  ότι όσοι επιθυμείτε τα παιδιά σας να μετακινούνται με το λεωφορείο από και προς το Σχολείο για το σχ. έτος 2021-2022, πρέπει να συμπληρώσετε την Υπεύθυνη Δήλωση  που έχει δοθεί στα παιδιά  και να την επιστρέψετε το γρηγορότερο  μέχρι τη Δευτέρα, 7-06-2021 στο σχολείο μας μέσω του εκπαιδευτικού της τάξης.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Μεταφορά δικαιούνται μόνο όσοι διαμένουν σε απόσταση 1.201μ. και άνω.

Η απόσταση από τη στάση στο Βενζινάδικο στο Μελισσοχώρι  είναι περίπου 2.400μ.

Η απόσταση από το Μονόλοφο είναι περίπου 9.500μ.

Η απόσταση από Ανθούπολη είναι περίπου 11.000μ.

Για το έγκαιρο  και σωστό προγραμματισμό του σχολείου, θα παρακαλούσαμε να συμπληρώσετε την Υ.Δ. σε περίπτωση πραγματικής ανάγκης.

Δημοσιεύθηκε στη ανακοινώσεις | Σχολιάστε

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε  ότι όσοι επιθυμείτε τα παιδιά σας να μετακινούνται με το λεωφορείο

από και προς το Γυμνάσιο για το σχ. έτος 2021-2022

πρέπει να συμπληρώσετε την Υπεύθυνη Δήλωση (έχει δοθεί   στα παιδιά)  και να την επιστρέψετε το γρηγορότερο   (μέχρι την Παρασκευή 4-06-2021) στο σχολείο μας.

Προσοχή !

Μεταφορά δικαιούνται μόνο όσοι διαμένουν σε απόσταση 3000μ. και άνω.

 Παρακαλώ να μας απαντήσετε και σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε ή δεν δικαιούστε,

γιατί θα σταλεί συνολική ονομαστική κατάσταση στο Γυμνάσιο.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

 

Δημοσιεύθηκε στη ανακοινώσεις, ΣΤ΄ τάξη | Σχολιάστε

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς,

Θα  θέλαμε  ενόψει των νέων οδηγιών  του ΥΠΑΙΘ για την επαναλειτουργία των σχολείων να προβούμε σε ορισμένες διευκρινίσεις:

Είναι υποχρεωμένοι όλοι οι μαθητές/τριες κάθε Δευτέρα  και  Πέμπτη κατά τη είσοδο  τους στον αύλειο  χώρο του σχολείου να επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την  ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ  ΓΙΑ COVID -19.

Όσοι μαθητές και μαθήτριες μετακινούνται με λεωφορείο  ο έλεγχος θα γίνεται από τη συνοδό κατά την επιβίβασή τους.

Μαθητές που δεν θα διαθέτουν την ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ  ΓΙΑ COVID -19 δεν θα εισέρχονται στο σχολείο ούτε θα επιβιβάζονται στο λεωφορείο.

Επειδή κατανοούμε ότι κάποιοι γονείς  δεν διαθέτουν  εκτυπωτή σας παραθέτουμε  το υπόδειγμα της σχολικής κάρτας όπου μπορείτε χειρόγραφα να την ετοιμάσετε.

ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ COVID-19

Όλα αυτά τα μέτρα επιβάλλονται για τη διασφάλιση της υγείας όλων μας και είναι χρέος μας να τα τηρήσουμε.

Σας  ενημερώνουμε επίσης ότι  τη Δευτέρα 10.5.2021 η ΣΙΤΙΣΗ ξεκινά και πάλι κανονικά όπως επίσης η Πρωινή Ζώνη καθώς και το Ολοήμερο.

Δημοσιεύθηκε στη ανακοινώσεις | Σχολιάστε