Συμμετοχή του Σχολείου μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM

Το Σάββατο 2/3 το σχολείο μας συμμετείχε στο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής STEM 2024 στο χώρο των Αρσάκειων σχολείων.  Η ομάδα ρομποτικής THE PREVENTERS των σχολείων Λητής και 5ου Ωραιοκάστρου παρουσίασαν το έργο NAVIBIT – Ασφάλεια πλεύσης και λιμανιού.  Κατάφερε να περάσει στον τελικό και για λίγους βαθμούς δεν κέρδισε το εισιτήριο για Αθήνα.  Το σχολείο μας εκπροσώπησε  η μαθήτρια της ΣΤ’ τάξης Κιοσέογλου Στέλα.  Επόμενος σταθμός το ΝΟΗΣΙΣ 2 με 5 Απριλίου!

Συγχαρητήρια στην ομάδα και στον προπονητή τους Σίμο Κιοσέογλου!

Image 1 00000003 censored.jpg1 Image 1 00000008 Image 1 00000009 censored.jpg1 Image 1 censored 1 Image 1 00000007 censored 2.jpg1

 

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

image0

Ξεκινάει τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 και ώρα 18:00 η Συμβουλευτική Ομάδα Γονέων και φροντιστών παιδιών υπό την καθοδήγηση της συμβούλου ψυχικής υγείας Λίνας Τσιαντή. Οι ομάδες γονέων έχουν κλειστό και βιωματικό χαρακτήρα και συγκεκριμένη θεματολογία.  Ενδεικτικά θέματα συζήτησης:

  1. Επικοινωνία με τα παιδιά: Ανάπτυξη δεξιοτήτων για αποτελεσματική επικοινωνία με τα παιδιά.
  2. Διαχείριση συναισθημάτων: Πρακτικές
  3. Καθοδήγηση και κανόνες: Δημιουργία υγιών ορίων και κανόνων στο σπίτι.

Ο τόπος συνάντησης είναι το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου και η δράση θα έχει διάρκεια 10 εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας 2 ωρών κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Εγγραφές μαθητών/τριών στην Α’ Δημοτικού για το σχολικό έτος 2024-25

eggrafes 704x375 1

  • Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις , οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2022-2023, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024.
  • Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στις παρ. 7 και 8 του άρθρου 7 του ΠΔ 79/2017 (Α’ 109), όπως η

τελευταία παράγραφος αντικαταστάθηκε και ισχύει (παρ. 1δ του άρθρου 204 του Ν.4610/2019 (Α΄70).

  • Κατά το σχολικό έτος 2024-2025 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν

οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2018 έως και 31-12-2018.

Επισημαίνεται ότι τα γεωγραφικά όρια της σχολικής περιφέρειας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου είναι:

  1. Από τα όρια κεντρικής εισόδου ( Τοπική Κοινότητα Λητής έως τη γέφυρα Αγίου Ευσταθίου, ένθεν και ένθεν της οδού.)
  2. Από τη γέφυρα Αγίου Ευσταθίου ( οδός 19ης Ιουνίου) και μέχρι την οδό που διέρχεται του Μελισσοχωρίου η έξοδος προς Ωραιόκαστρο (Οδός

Ωραιοκάστρου-Μελισσοχωρίου) και οι περιοχές που βρίσκονται νοτιοδυτικά και αριστερά της οδού 19ης Ιουνίου.

  1. Επίσης δικαίωμα εγγραφής στο 5ου Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου έχουν και οι μαθητές /τριες που διαμένουν στην κοινότητα Μονολόφου.

 

Υποβάλλονται κατά την εγγραφή:

α. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση γονέα για εγγραφή στην Α΄τάξη (Θα σας δοθεί από το σχολείο και θα συμπληρώσετε τα απαραίτητα στοιχεία).

β.   Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ.  Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, (Θα σας δοθεί από το σχολείο για να συμπληρωθεί από το γιατρό σας).

δ.  Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

ε.  Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου.(Θα την πάρετε από το Νηπιαγωγείο).

——————————————————————————————

στ. Αίτηση – Δήλωση γονέα για το Ολοήμερο (Θα σας δοθεί από το σχολείο, σε περίπτωση εγγραφής του παιδιού στο Ολοήμερο).

ζ.  Υπεύθυνη Δήλωση μετακίνησης μαθητή (Θα σας δοθεί από το σχολείο σε περίπτωση που θέλετε το παιδί σας να έρχεται στο σχολείο με το λεωφορείο).

Οι εγγραφές θα γίνονται  καθημερινά από τις 08:30 π.μ.- 09:30 π.μ.  στο χώρο του σχολείου

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2394032966Λήψη αρχείου

Ψηφιακές πλέον οι βεβαιώσεις φοίτησης των μαθητών/τριών

gov gr beta

Τη δυνατότητα  χρήση ψηφιακής υπηρεσίας μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (ΕΨΠ- gov.gr) για την ηλεκτρονική χορήγηση βεβαίωσης φοίτησης μαθητή/ τριας,  δίνει απόφαση του υπουργού Παιδείας.Λήψη αρχείου

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΛήψη αρχείου

Μεγάλοι-μικροί κυνηγοί

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ “ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ”;

Οι Μεγάλοι-μικροί κυνηγοί είναι μια δράση ευαισθητοποίησης των μαθητών απέναντι στην Κυκλική Οικονομία και ειδικότερα στην ανακύκλωση μπαταριών.

Στόχο έχει τη συστηματική επιμόρφωση των παιδιών με διαδραστικό τρόπο, ώστε να τα καθοδηγήσει στην ευσυνείδητη συλλογή χρησιμοποιημένων μπαταριών στους κάδους ΑΦΗΣ.

Στη δράση αυτή μπορεί να συμμετέχει όλη η οικογένεια, συγκεντρώνοντας σε ειδικό σημείο στο σπίτι όλες τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες, προτού αυτές καταλήξουν στον Κάδο ΑΦΗΣ του σχολείου.

ΣΗΜΕΡΑ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ -ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ! ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Σήμερα 30 Ιανουαρίου η Εκκλησία γιορτάζει τους τρεις Ιεράρχες, τους προστάτες των Γραμμάτων.

Χρόνια πολλά σε όλους τους διδάσκοντες και διδασκόμενους!

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι μια σημαντική ημέρα για την εκπαίδευση και τη γνώση. Οι Τρεις Ιεράρχες, ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ήταν σπουδαίοι λόγιοι και θεολόγοι, που άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία της χριστιανικής σκέψης. Η σοφία και το έργο τους συνέβαλαν στην ανάπτυξη της ελληνικής παιδείας και γραμματείας.

Εγκύκλιος για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών - Εκδηλώσεις και ...

Ο Εκκλησιασμός του Σχολείου μας πραγματοποιήθηκε σήμερα των τριών Ιεραρχών και στη συνέχεια τηρήθηκε το ωρολόγιο πρόγραμμα καθώς και το πρόγραμμα του ολοήμερου.

          ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

“Στο μουσείο με το ρομπότ” εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Δ΄ και Ε΄ τάξη

robot banner

Το μέλλον συναντά το παρελθόν και η τεχνητή νοημοσύνη μας  μαθαίνει ιστορία. Πού; Μα που αλλού… στο Αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης ,στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται για τους μαθητές της Δ΄ και Ε΄ τάξης και πραγματοποίησαν οι μαθητές των αντίστοιχων τάξεων του σχολείου μας.

Το ρομπότ  έπαιξε  παιχνίδια μέσα στο αρχαιολογικό μουσείο με τους μαθητές . Πρόκειται για παιχνίδια γρίφων όπου τα παιδιά χωρίστηκαν  σε ομάδες και τους ζητήθηκε  να ανακαλύψουν διάφορες πληροφορίες μέσα στο μουσείο. Με τη βοήθεια μιας φορητής συσκευής τα παιδιά όσο πλησίαζαν σωστά στο να βρούνε την απάντηση, αυτή χτυπούσε, όπως με το ζεστό – κρύο που παίζαμε παλιά. Έτσι, μόλις την έβρισκαν, επέστρεφαν στο ρομπότ, έδιναν  την απάντησή τους και εξελισσόταν το παιχνίδι.

Η χαρά της διαδραστικότητας, ο βιωματικός χαρακτήρας της μάθησης, η παιγνιώδης μορφή της γνώσης και η μοναδική επιδραστικότητα του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος μας εντυπωσίασε και μας βοήθησε να μάθουμε παίζοντας. Η εμπειρία ήταν ξεχωριστή και η χαρά και η συγκίνηση που πρόσφερε στους μαθητές μας συμβάλλει στη υιοθέτηση θετικών στάσεων απέναντι στις επισκέψεις στα μουσεία.

Μετά το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα αποχαιρετίσαμε το ρομποτάκι και περιηγηθήκαμε στις αίθουσες του μουσείου και εντυπωσιαστήκαμε από το χρυσό των Μακεδόνων και τον αρχαίο μας πολιτισμό.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τους αρχαιολόγους και τους μουσειοπαιδαγωγούς για την φιλοξενία και την πολύτιμη βοήθειά τους. Περάσαμε υπέροχα!

εικόνα Viber 2024 01 25 12 08 27 105 εικόνα Viber 2024 01 25 12 08 27 599 εικόνα Viber 2024 01 25 12 08 26 947

Επίσκεψη της Πυροσβεστικής στο Σχολείο μας

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 μια μικρή έκπληξη περίμενε τους μαθητές του Σχολείου μας.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία Λαγκαδά ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα του σχολείου μας, για ενημέρωση των μαθητών και εκπαιδευτικών σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (Πυρκαγιάς, Σεισμών), βρέθηκε κοντά μας.

Έγινε μια εξαιρετική παρουσίαση για τους τρόπους πρόληψης της πυρκαγιάς στο σπίτι ή στο δάσος. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές για την απόκτηση καλών πρακτικών σε καταστάσεις κινδύνου σε περίπτωση πυρκαγιάς και λύθηκαν όλες τις απορίες τους. Παιδιά και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον την ενημέρωση.

Ακολούθησε επίδειξη ενός Πυροσβεστικού οχήματος, του εξοπλισμού και της χρήσης τους, καθώς και η ενημέρωση για τον εξοπλισμό του Πυροσβέστη. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τον εξοπλισμό και έριξαν νερό με τη μάνικα.

Έτσι, μέσα από τη βιωματική προσέγγιση οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί κατανόησαν τις δυσκολίες και τους κινδύνους του επαγγέλματος του Πυροσβέστη, καθώς και τη σημαντικότατη και σπουδαία προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, σε θέματα και ζητήματα πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών.

Ο Διευθυντής κ. Μιλτιάδης Πέντας και το Διδακτικό προσωπικό ευχαρίστησαν θερμά για την καταπληκτική ενημέρωση – επίδειξη, αλλά και για τη ζεστή προσέγγιση -επικοινωνία και την άριστη συνεργασία των πυροσβεστών προς τους μαθητές. Πράγματι ήταν μια υπέροχη εμπειρία!

Το σχολείο μας ευχαριστεί δημόσια την Πυροσβεστική Υπηρεσία  Λαγκαδά, τον Διοικητή και όλο το Πυροσβεστικό σώμα   για την κοινωνική προσφορά τους και εύχεται καλή δύναμη στο σημαντικό τους έργο!

IMG 2908 IMG 2910 IMG 2913 IMG 2915

Εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) και τα Εκκλησιαστικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση