Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

Οι όμορφες μέρες των γιορτών πλησιάζουν και ήρθε η ώρα να μετρήσουμε αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα! Έφτιαξα, λοιπόν, ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης γεμάτο αφηγήσεις βιβλίων, μικρές όμορφες ταινίες, κάλαντα και τραγούδια για να σκεφτούμε, να ονειρευτούμε και να γεμίσουμε όμορφα συναισθήματα. Όταν ένα παράθυρο ανοιχτεί , μπορείτε να το παρακολουθήσετε όσες φορές θέλετε!  Και για να μην είστε βιαστικοί… δεν ανοίγουν πιο μπροστά τα παραθυράκια των επόμενων ημερών! Κάθε πράγμα στην ώρα του! Έτοιμοι … ξεκινάμε!

Η χριστουγεννοφύλακας της βιβλιοθήκης

Κυρία Κατερίνα


Μετάβαση στο calendar.myadvent.net.

Δημοσιεύθηκε στη ανακοινώσεις, Βιβλιοθήκη, Βιβλιοθήκη, τα νέα μας | Σχολιάστε

Αγιασμός-Έναρξη σχολικής χρονιάς

Σας ενημερώνουμε ότι  ο αγιασμός στο σχολείο μας θα γίνει την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 10:00 π.μ.  στο αυλειο χώρο του σχολείου.

Δρομολόγιο λεωφορείου θα γίνει για την Δευτέρα μόνο από  τον Μονόλοφο – Μελισσοχώρι . Το λεωφορείο θα ξεκινήσει από τον Μονόλοφο στις 9:15 π.μ. Οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν από το σχολείο στις 11:00 π.μ.

Επειδή θα δοθούν τα βιβλία , θα πρέπει οι μαθητές να φέρουν μαζί τους την σχολική τους τσάντα.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!!

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου

Δημοσιεύθηκε στη ανακοινώσεις, τα νέα μας | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αγιασμός-Έναρξη σχολικής χρονιάς

Πρόσκληση σε παρουσίαση βιβλίου που θα συμμετέχει το σχολείο μας

Η Α΄ τάξη του σχολείου μας θα συμμετέχει στην διαδραστική παρουσίαση του καινούριου βιβλίου της Μαρίας Κουτσανοπούλου «Τι κι αν…»  που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου στο χώρο του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου, την Κυριακή 29 Μαίου 2022 στις 11:οοπ.μ. Μα χαρά θα σας περιμένουμε όλους να μας χειροκροτήσετε και να χαρείτε μαζί μας!

Afisa Ti Ki An

Δημοσιεύθηκε στη Α΄τάξη, ανακοινώσεις, Βιβλιοθήκη, γιορτές, δραστηριότητες, τα νέα μας, Τάξεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόσκληση σε παρουσίαση βιβλίου που θα συμμετέχει το σχολείο μας

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ- ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ee699d000b085a36db115fed6c1a9489 XLΚάθε χρόνο στις 2 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, μια μέρα ιδιαίτερα σημαντική για όλα τα παιδιά- ανεξαρτήτως ηλικίας- και για την επαφή τους με τα βιβλία. Τα βιβλία που οξύνουν την φαντασία μας, διευρύνουν τους ορίζοντές μας, εξάπτουν την περιέργειά μας και μας ταξιδεύουν σε φανταστικούς ή μη κόσμους.
Με αφορμή την ημέρα αυτή ασχοληθήκαμε με 11 διαφορετικά παιδικά βιβλία και οι μαθητές- ανά δύο- πραγματοποίησαν κάποιες εργασίες ντυμένες με φαντασία τις οποίες φωτογράφισαν, ανέβασαν και μπορείτε να τις θαυμάσετε στο παρακάτω padlet.

Εδώ πατήστε για το padlet

Δημοσιεύθηκε στη ανακοινώσεις, Βιβλιοθήκη, τα νέα μας, Το σχολείο μας | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ- ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η συγγραφέας Μαρία Κουτσανοπούλου στο σχολείο μας

Στο σχολείο μας, πριν από μερικές μέρες, υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά την βραβευμένη Viber 2022 04 02 20 32 47 494συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Μαρία Κουτσανοπούλου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄και Β΄τάξης περίμεναν με ανυπομονησία να την συναντήσουν και να μιλήσουν μαζί της, καθώς στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς διαβάσαμε και αγαπήσαμε τα βιβλία της ¨Το νου σου!¨, ¨Ας πούμε αυτή τη λέξη¨, ¨Τα χέρια δεν χτυπάνε, τα χέρια αγαπάνε¨ και το ¨Χαρτί τσαλακωμένο¨. 
Η αγαπημένη συγγραφέας δεν ήρθε μόνη της αλλά έφερε μαζί της και το μαγικό της βαλιτσάκι που από μέσα του ξεπήδησαν ένα σωρό χρήσιμα και πανέμορφα αντικείμενα φτιαγμένα από τα χέρια της που μας βοήθησαν να δραματοποιήσουμε μια από τις πιο ωραίες ιστορίες της, το ¨Χαρτί τσαλακωμένο¨. Με πολλή φαντασία, κέφι, μεράκι γίναμε όλοι μια ομάδα και ζωντανέψαμε επί σκηνής τις περιπέτειες του χαρτιού! Ταξιδέψαμε, διασκεδάσαμε και νιώσαμε πως τα βιβλία δεν είναι μόνο σελίδες τυπωμένες αλλά ολόκληροι κόσμοι που μπορούμε να βουτήξουμε μέσα του!

Κι ύστερα ήρθαν οι ερωτήσεις! Βροχή ερωτήσεων από τα παιδιά που ήθελαν να γνωρίσουν πολλά για τα βιβλία και τη ζωή της συγγραφέως που με πολλή προθυμία απάντησε. Μια όμορφη κουβέντα με ενδιαφέρον που θα θυμόμαστε με αγάπη!

Μαθητές και εκπαιδευτικοί στέλνουμε μέσα από την καρδιά μας ένα μεγάλο ευχαριστώ στην συγγραφέα για την υπέροχη συνάντηση μας, την δραματοποίηση και την συνεργασία. 

Να και δυο λόγια που μας είπε και άρεσαν ιδιαίτερα στα παιδιά: « Κάθε φορά που διαβάζετε ένα βιβλίο, ανοίγει ένα παραθυράκι στο μυαλό σας και μπαίνει φως! Ας ανοίξουμε όσα πιο πολλά παραθυράκια μπορούμε, για να φωτίσουμε το μυαλό μας!»

Viber 2022 04 02 20 46 07 050

Στο Παρίσι

Viber 2022 04 02 20 46 06 848

Στον αέρα

Viber 2022 04 02 20 32 47 828

Στην Κίνα

Viber 2022 04 02 20 32 47 750

Στην Κίνα

Viber 2022 04 02 20 32 47 667

Αρμενίζοντας στη θάλασσα

Viber 2022 04 02 20 32 47 987

Το αγαπημένο βιβλίο

Viber 2022 04 02 20 32 48 072

Κουβεντιάζοντας

 

Δημοσιεύθηκε στη Α΄τάξη, ανακοινώσεις, Β΄ τάξη, Βιβλιοθήκη, Βιβλιοθήκη, τα νέα μας | Ετικέτες: , , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η συγγραφέας Μαρία Κουτσανοπούλου στο σχολείο μας

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ /ΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-23

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Εγγραφές μαθητών/τριών στην Α’ Δημοτικού για το σχολικό έτος 2022-23

Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις , οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2022-2023, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2022.

 • Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στις παρ. 7 και 8 του άρθρου 7 του ΠΔ 79/2017 (Α’ 109), όπως η τελευταία παράγραφος αντικαταστάθηκε και ισχύει (παρ. 1δ του άρθρου 204 του Ν.4610/2019 (Α΄70).
 • Κατά το σχολικό έτος 2022-2023 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2016 έως και 31-12-2016.

 

Επισημαίνεται ότι τα γεωγραφικά όρια της σχολικής περιφέρειας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου είναι:

 1. Από τα όρια κεντρικής εισόδου ( Τοπική Κοινότητα Λητής έως τη γέφυρα Αγίου Ευσταθίου, ένθεν και ένθεν της οδού.)
 2. Από τη γέφυρα Αγίου Ευσταθίου ( οδός 19ης Ιουνίου) και μέχρι την οδό που διέρχεται του Μελισσοχωρίου η έξοδος προς  Ωραιόκαστρο (Οδός Ωραιοκάστρου-Μελισσοχωρίου) και οι περιοχές που βρίσκονται νοτιοδυτικά και αριστερά της οδού 19ης Ιουνίου.
 3. Επίσης δικαίωμα εγγραφής στο 5ου Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου έχουν και οι μαθητές /τριες που διαμένουν στην κοινότητα Μονολόφου.

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ:

 • α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. (Διευκρινίζεται ότι για την εγγραφή των μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ )

 

 • β. Βιβλιάριο Υγείας του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. (παρ. 4, του άρθρου 7 του Π.Δ 79/2017 (Α’ 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 44 του Ν. 4777/2021 (Α’ 25).
 • γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ (Α.Δ.Υ.Μ.).

 

 • δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας.

 

 • ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

 

 

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ:

 • Στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα μπορούν να εγγραφούν όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές/τριες κατόπιν αίτησης των κηδεμόνων στη Διεύθυνση του Σχολείου, με επιλογή αποχώρησης στις 15:00 ή στις 16:00

 

 • Στο τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00-8:00) έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι μαθητές/τριες που φοιτούν στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα, ύστερα από αίτηση των κηδεμόνων στη Διεύθυνση του Σχολείου.

 

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ:

 

Οι εγγραφές των μαθητών/τριών θα γίνονται καθημερινά από 1-20 Μαρτίου και από τις 8:00-  8.45 και  12.30 – 13:30

 

Για την αποφυγή συνωστισμού και τον κίνδυνο διασποράς του covid-c19 , παρακαλείσθε να προσέρχεσθε κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας

στο τηλ: 23940 32966, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας , μάσκα και δήλωση  αρνητικού self test στην πλατφόρμα edupass GOV.GR ως επισκέπτες σε σχολικές δομές.

Δημοσιεύθηκε στη ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ /ΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-23

Ο κατάλογος όλων των βιβλίων της δανειστικής βιβλιοθήκης μας

Η αγαπημένη μας δανειστική βιβλιοθήκη έγινε και ψηφιακή! Μπορείτε πλέον να δείτε όλους τους τίτλους των βιβλίων που  διαθέτει η βιβλιοθήκη μας.  Στην αναζήτησή σας, μπορείτε να ψάξετε και να βρείτε όποιο βιβλίο σας ενδιαφέρει με βάση τον συγγραφέα ή τον τίτλο του βιβλίου Επίσης μπορείτε να δείτε εάν το βιβλίο είναι δανεισμένο ή διαθέσιμο ώστε να βρείτε πιο εύκολα αυτό που ψάχνετε στην επόμενή σας επίσκεψη στη δανειστική βιβλιοθήκη. Για να δείτε τον κατάλογο των βιβλίων μας πατήστε στο μενού μας στο θέμα Τα βιβλία μας και θα το βρείτε!

η Φύλακας της Υπερφανταστικής βιβλιοθήκης μας , κυρία Κατερίνα !!!

δείτε και στην εικόνα πως να βρίσκετε τον κατάλογο μας

οθόνης 2022 01 26 204636

οθόνης 2022 01 26 205407

 

Δημοσιεύθηκε στη ανακοινώσεις, Βιβλιοθήκη, τα νέα μας | Ετικέτες: , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο κατάλογος όλων των βιβλίων της δανειστικής βιβλιοθήκης μας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Βεβαιώσεις self-test για τον covid-19

Αγαπητοί γονείς και μαθητές

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, και μέχρι νεοτέρας, οι μαθητές και μαθήτριες θα πρέπει κάθε Τρίτη και Παρασκευή να προσέρχονται στο σχολείο με εκτυπωμένες ή χειρόγραφες βεβαιώσεις διενέργειας self-test .

Επισημαίνεται ότι  όπως στις εκτυπωμένες έτσι και στις χειρόγραφες βεβαιώσεις, θα πρέπει να αναγράφεται ο αριθμός δήλωσης του test που διενεργήσατε.

Τέλος, για λόγους πρόληψης και ασφάλειας των μαθητών αλλά και μείωσης του ενδεχομένου διασποράς του ιού, κρίνεται ωφέλιμο οι μαθητές και μαθήτριες να παραμένουν προληπτικά στο σπίτι , στην περίπτωση που παρουσιάζουν συμπτώματα συναφή με του ιού.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία!

Δημοσιεύθηκε στη ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Βεβαιώσεις self-test για τον covid-19

14 ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τα μέτρα προστασίας και το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων για το έτος 2021-2022

Σας παραθέτουμε  το σύνδεσμο από την επίσημη  σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που αφορά  14 ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τα μέτρα προστασίας και το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων για το έτος 2021-2022. Είναι σημαντικό να ενημερωθείτε για αυτό το σημαντικό ζήτημα.

https://www.minedu.gov.gr/news/50000-10-09-21-14-erotiseis-kai-apantiseis-sxetika-me-ta-metra-prostasias-kai-to-protokollo-leitourgias-ton-sxoleion-gia-to-etos-2021-2022

 

Δημοσιεύθηκε στη Βιβλιοθήκη | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 14 ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τα μέτρα προστασίας και το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων για το έτος 2021-2022

Σχολικός αγιασμός 2021-22

Αγαπητοί μαθητές, μαθήτριες και γονείς .

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός του σχολείου μας για την έναρξη της νέας ,σχολικής χρονιάς  θα γίνει τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ . Ώρα προσέλευσης 9:30 π.μ 

-Το λεωφορείο θα παραλάβει τους μαθητές  του Μονολόφου στις 9:10 π.μ και στη συνέχεια τους μαθητές του Μελισσοχωρίου στις 9:25 π.μ

– Την ημέρα του αγιασμού οι μαθητές, -τριες , θα παραλάβουν τα βιβλία τους. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχουν μαζί τη σχολική τους τσάντα.

-Κατά τον αγιασμό , στην αυλή του σχολείου, θα παρευρεθούν μόνο οι μαθητές, -τριες της Α΄ Δημοτικού για λόγους ασφάλειας και προστασίας από τον covid-19 και στη συνέχεια θα γίνει αγιασμός στις  υπόλοιπες τάξεις.

Η αποχώρηση με τα λεωφορεία από το σχολείο θα γίνει στις 10:45 π.μ 

Επισημαίνεται ότι : Οι μαθητές, -τριες θα πρέπει να έχουν μαζί τους εκτυπωμένη βεβαίωση self-test που θα έχει διενεργηθεί την προηγούμενη ημέρα. Επίσης, θα πρέπει να φορούν μάσκα προστασίας από τον covid-19

Σας ευχόμαστε μια χαρούμενη, γόνιμη και δημιουργική , σχολική χρονιά!

Δημοσιεύθηκε στη Βιβλιοθήκη | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σχολικός αγιασμός 2021-22