ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Α΄ΤΑΞΗΣ

Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών  της Α΄ τάξης του Σχολείου μας,   να φροντίσουν για την εγγραφή των μαθητών/τριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) στο σύνδεσμο: https://register.sch.gr/students/

Για τη διαδικασία εγγραφής επισημαίνουμε τα ακόλουθα σημεία:

Οι γονείς/κηδεμόνες  θα πρέπει  να ακολουθήσουν προσεκτικά τις οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η εγγραφή.

Κατά την εγγραφή  θα ζητηθεί ο Α.Μ. (αριθμός μητρώου) του/της μαθητή/τριας.

Οι γονεί ς/κηδεμόνες μαθητών/τριών   που πιθανόν δεν γνωρίζουν τον ΑΜ του μαθητή μπορούν να επικοινωνούν με το σχολείο για να τον πληροφορηθούν.

Είναι αναγκαία η ορθή αναγραφή της διεύθυνσης e–mail του  και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.

Στο πεδίο «Τμήμα» αν υπάρχει μόνο ένα τμήμα, πρέπει να οριστεί ο αριθμός 1.

Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας αποστέλλεται  μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο (e-mail), στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας, με τα στοιχεία εγγραφής.

 

Δημοσιεύθηκε στη ανακοινώσεις | Σχολιάστε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

Από σήμερα, Δευτέρα 28/09/2020, αρχίζει η χορήγηση των σχολικών γευμάτων.

Σας ενημερώνουμε ότι τα παιδιά που είναι στο ΟΛΟΗΜΕΡΟ και  έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα θα σιτίζονται από εδώ και στο εξής στο εστιατόριο του σχολείου μας.

Τα υπόλοιπα παιδιά που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα θα παίρνουν το γεύμα στο σπίτι. Γι αυτό σας παρακαλούμε  απαραίτητα να εφοδιάσετε τα παιδιά σας με ένα ασφαλές ισοθερμικό τσαντάκι  κατάλληλο για γεύματα, ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα από διαρροές φαγητού  κατά τη μεταφορά του μέσα στο  λεωφορείο.

Δημοσιεύθηκε στη ανακοινώσεις | Σχολιάστε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι  και φέτος  το σχολείο μας είναι στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα». Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά . Όσοι γονείς επιθυμούν  τα παιδιά τους να παίρνουν το γεύμα παρακαλούμε να συμπληρώσουν την Υπεύθυνη Δήλωση. Εάν το παιδί έχει αλλεργία σε κάποια τροφή παρακαλούμε να αναγραφεί στη Δήλωση.

Τα παιδιά που παρακολουθούν Ολοήμερο θα σιτίζονται στην τραπεζαρία του σχολείου μας τα υπόλοιπα θα παίρνουν το γεύμα κατά την αποχώρησή τους από το σχολείο.

Η προθεσμία δήλωσης είναι μέχρι την Παρασκευή  18-09-2020

Επίσης θα θέλαμε να συμπληρώσετε το έντυπο με τα ατομικά στοιχεία του μαθητή και να το επιστρέψετε άμεσα  για να προβούμε σε άμεση επικαιροποίηση των στοιχείων.

Τα έντυπα θα δοθούν στα παιδιά.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ.

ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Δημοσιεύθηκε στη ανακοινώσεις | Σχολιάστε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει με τον καθιερωμένο αγιασμό των μαθητών/τριών στο σχολείο μας, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Η προσέλευση των μαθητών/τριών  θα γίνει στις 10:30 π.μ. και η αποχώρησή τους στις 12μ.μ.

Ο αγιασμός του σχολείου μας θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου μας με την παρουσία  μόνο των παιδιών  της Α΄ τάξης και ενός εκ των γονέων τους. Στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφτεί τους υπόλοιπους  μαθητές και εκπαιδευτικούς που  θα βρίσκονται στις αίθουσές τους.

Οι μαθητές/τριες  θα έχουν μαζί τους τη σχολική τους τσάντα για να παραλάβουν τα βιβλία της τάξης τους. Επίσης σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ με αριθμ. Πρωτ.Φ7/118240/Δ1/09-09-2020 «Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων». 

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στα πλαίσια πρόληψης της διασποράς covid-19.  Σας επισυνάπτουμε το υλικό που έχει σταλεί στις σχολικές μονάδες για την ενημέρωσή σας.

01 02 03 04 05 07 08

Το σχολείο μας θα λειτουργήσει  την επόμενη μέρα, Τρίτη 15-09-2020 κανονικά.

Τα παιδιά που είναι μόνο στον πρωινό κύκλο θα τελειώνουν στις 13:15. Τα παιδιά που έχουν κάνει εγγραφή στο  ΟΛΟΗΜΕΡΟ θα τελειώνουν στις 15:00 ή στις 16:00 ανάλογα με τη δήλωσή τους. Επίσης τα παιδιά που έχουν δηλώσει Πρωινή Ζώνη θα προσέρχονται από τις 7:00-8:00

Τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν κανονικά το δρομολόγιό τους από την Τρίτη 15-9-2020

Ευχόμαστε σε όλους μια καλή και δημιουργική χρονιά!

Δημοσιεύθηκε στη ανακοινώσεις, τα νέα μας | Σχολιάστε

Τέλος σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί γονείς,

Η φετινή χρονιά έφτασε αισίως στο τέλος της! Μια χρονιά αλλιώτικη από τις άλλες. Μια χρονιά ξεχωριστή που θα τη θυμόμαστε όλοι: εκπαιδευτικοί ,  μαθητές , γονείς.

Ήταν όλα πρωτόγνωρα  για όλους μας, μιας και κληθήκαμε να εφαρμόσουμε για πρώτη φορά στη χώρα μας την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Τελικά τα καταφέραμε όλοι μαζί!

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε και να σας ευχηθούμε να περάσετε ξένοιαστα και όμορφα με τα παιδιά σας  τις διακοπές του καλοκαιριού!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του  Σχολείου

Δημοσιεύθηκε στη τα νέα μας | Σχολιάστε

Αποχαιρετιστήρια γιορτή της Στ΄ τάξης

    

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας οργάνωσε

μια αποχαιρετιστήρια βραδιά για τους μαθητές και μαθήτριες της Στ τάξης, την Πέμπτη 25 Ιουνίου,  στο χώρο του «Μάικ», στο Μελισσοχώρι.

Ήταν μια ξεχωριστή, ζεστή  βραδιά αφιερωμένη στους τελειόφοιτους του σχολείου μας.

Ο δάσκαλος της Έκτης,  Γκαβανάσιος  Κώστας  μίλησε από καρδιάς στους μαθητές του  και πρόβαλε ένα συγκινητικό  βίντεο με τις πιο σημαντικές στιγμές που πέρασαν μαζί.

Μαζί τους  ήταν και οι προηγούμενοι δάσκαλοι τους η κ. Σοφία και ο κ. Σάκης που αποχαιρέτισαν με τη σειρά τους τους μαθητές τους.

Στο τέλος ο Σύλλογος πρόσφερε ένα μπλουζάκι  στους μαθητές της ΣΤ΄ως αναμνηστικό.

Εμείς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Σύλλογό μας  για την προσφορά του μιας και ήταν φέτος δύσκολο να διοργανώσουμε  ως Σχολείο, λόγω covid-19, την τελετή λήξης.

Δημοσιεύθηκε στη ΣΤ΄ τάξη, σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, τα νέα μας | Σχολιάστε

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ /ΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι όλοι οι μαθητές/τριες της  Στ΄τάξης του σχολείου μας  με Απόφαση της Περιφερειακής Δ/νσης  Πρωτ. &  Δευτερ. Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας  εγγράφονται στο 5ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου.

Στο Γυμνάσιο μπορείτε να προσέρχεστε από τις 19/06/2020 μέχρι 30/06/2020

από τις 8:00 – 13:00  μόνο με την Αστυνομική σας Ταυτότητα   για την εγγραφή.

Την εγγραφή μπορεί να κάνει ο γονέας που θα είναι ο κηδεμόνας του μαθητή/τριας.

Τηλ. Επικοινωνίας 5ου  Γυμνασίου Ωραιοκάστρου :  23940 33371

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Δημοσιεύθηκε στη ανακοινώσεις, τα νέα μας | Σχολιάστε

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ για μετακίνηση μαθητών/τριών με λεωφορεία

Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε  ότι όσοι επιθυμείτε τα παιδιά σας να μετακινούνται με το λεωφορείο από και προς το Σχολείο για το σχ. έτος 2020-2021, πρέπει να συμπληρώσετε την Υπεύθυνη Δήλωση που σας επισυνάπτουμε  και να την επιστρέψετε το γρηγορότερο  (μέχρι την Παρασκευή 19-06-2020) μέσω email στο σχολείο μας ή μέσω του εκπαιδευτικού της τάξης.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Μεταφορά δικαιούνται μόνο όσοι διαμένουν σε απόσταση 1.201μ. και άνω.

Η απόσταση από τη στάση στο Βενζινάδικο στο Μελισσοχώρι  είναι περίπου 2.400μ.

Για το έγκαιρο  και σωστό προγραμματισμό του σχολείου, θα παρακαλούσαμε να συμπληρώσετε την Υ.Δ. σε περίπτωση πραγματικής ανάγκης.

Η Διευθύντρια

Κουτέλη Σεβαστή Αικατερίνη

Δημοσιεύθηκε στη ανακοινώσεις, τα νέα μας | Σχολιάστε

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:

αα) οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα ή κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί.

ββ) οι μαθητές, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως,

πολύτεκνοι/τρίτεκνοι/μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένοι,

 πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολικές μονάδες Π.Ε με εγγραφή στο πρωινό πρόγραμμα, και δεν είναι ενταγμένα στις λειτουργούσες Δ.Υ.Ε.Π.

Η εγγραφή των μαθητών Ρομά στο Ολοήμερο Πρόγραμμα γίνεται χωρίς προϋποθέσεις.

Έως τις 16-06-2020 θα πρέπει να έχει κατατεθεί συμπληρωμένο από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών στην σχολική μονάδα, που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, το παρακάτω έντυπο:

Έντυπο «ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

aitisi_dilosi_gonea_1

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ:

ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΕΥΔΙΑΚΡΙΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ

Ν Α ΕΠΙΣΥΝΑΨΕΤΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Δημοσιεύθηκε στη ανακοινώσεις, τα νέα μας | Σχολιάστε

Επαναλειτουργία σχολικών μονάδων

Αγαπητοί γονείς,

1. Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες  του Υπουργείου Παιδείας  για τον «Τρόπο επαναλειτουργίας σχολικών μονάδων μετά την λήξη της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας  τους» ΦΕΚ. 1739/τεύχοςΒ/6-5-2020  κάθε τάξη του σχολείου μας χωρίστηκε σε 2 υποτμήματα κατά  απόλυτη αλφαβητική σειρά, φροντίζοντας παράλληλα οι μαθητές που είναι αδέλφια να είναι στο ίδιο υποτμήμα. Θα σας σταλεί e-mail για το υποτμήμα στο οποίο ανήκει ο κάθε μαθητής.

Το 1ο υποτμήμα από όλες τις τάξεις θα ξεκινήσει την Δευτέρα 1η Ιουνίου και θα έρχεται

 τις ακόλουθες μέρες:

Δευτέρα 1/6 /2020   –  Τετάρτη 3/6/2020  – Παρασκευή 5/6/2020

Τρίτη 9/6/2020   – Πέμπτη 11/6/2020

Δευτέρα 15/6/2020  –   Τετάρτη 17/6/2020   – Παρασκευή 19/6/2020

Τρίτη 23/6/2020  – Πέμπτη 25/6/2020

Το 2ο υποτμήμα από όλες τις τάξεις θα ξεκινήσει την Τρίτη 2η Ιουνίου και θα έρχεται

 τις ακόλουθες μέρες:

Τρίτη 2/6/2020    – Πέμπτη 4/6/2020

Τετάρτη 10/6/2020  -Παρασκευή 12/6/2020

Τρίτη 16/6/2020  –  Πέμπτη 18/6/2020

Δευτέρα 22/6/2020   – Τετάρτη 24/6/2020  – Παρασκευή 26/6/2020

2.Επίσης σας ενημερώνουμε ότι τα σχολικά λεωφορεία ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου θα ξεκινήσουν κανονικά τα δρομολόγιά τους με μειωμένο αριθμό μαθητών όπως έχει προβλεφθεί.

3.Το Ολοήμερο και η Πρωινή Ζώνη ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ. Η πρωινή προσέλευση θα γίνεται από τις 8:00 έως τις 8:15  ΑΥΣΤΗΡΑ. Η αποχώρηση όλων των μαθητών θα γίνεται στις 13:15.

4.Από την Δευτέρα θα χορηγούνται κανονικά και τα σχολικά γεύματα.

5.Το πρόγραμμα των μαθημάτων θα συνεχιστεί ως έχει.

6.Οι μαθητές που έχουν δανειστεί βιβλία από την βιβλιοθήκη θα πρέπει να τα επιστρέψουν άμεσα.

7.Για τους μαθητές που θα απουσιάσουν, επειδή ανήκουν σε ευπαθή ομάδα οι ίδιοι ή μέλος της οικογένειάς τους, θα πρέπει ο γονέας τους να υποβάλλει Υπεύθυνη Δήλωση  στο σχολείο για να μην προσμετρούνται οι απουσίες του.

Το σχολείο έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επαναλειτουργία του με βάση τις οδηγίες για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Εσείς από την μεριά σας,  είναι σημαντικό να συζητήσετε και να προετοιμάσετε τα παιδιά σας  για την επάνοδο στο σχολείο και τους κανόνες  που θα πρέπει να ακολουθούν. Σας επισυνάπτουμε κι ένα έντυπο για ενημέρωση και συζήτηση.

Κανόνες υγιεινής για τον κορωνοϊό

Με συνεργασία και ψυχραιμία όλοι θα τα καταφέρουμε!

Από  το σχολείο

Δημοσιεύθηκε στη ανακοινώσεις, τα νέα μας | Σχολιάστε