Ευχαριστίες

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ωραιοκάστρου  και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την αγορά και τοποθέτηση κουρτινών συσκότισης στις αίθουσες διδασκαλίας του σχολείου μας. Έτσι καθίσταται πλέον εφικτή η χρήση  προτζέκτορα  απαραίτητο μέσο της σύγχρονης διδασκαλίας.

Έχουμε τονίσει και στο παρελθόν τέτοιου είδους συνεργασίες φέρνουν θετικά αποτελέσματα και συμβάλουν στην αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας  για την κάλυψη του κόστους της ημερήσιας εκδρομής  μας  για τους μαθητές/τριες του σχολείου μας, που θα πραγματοποιηθεί στις 30-05-2019 στην Αλιστράτη και στην Κατασκήνωση Τσαφ Τσουφ.

Ευχαριστούμε  και πάλι για την καλή συνεργασία και τη διαρκή υποστήριξη στο έργο μας.

Δημοσιεύθηκε στη σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, τα νέα μας | Σχολιάστε

2o Φεστιβάλ Άνοιξης

Πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 11 και 12 του Μάη  με μεγάλη επιτυχία το 2ο Φεστιβάλ  Άνοιξης όλων  των Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων  των Σχολείων Μελισσοχωρίου με πλήθος εκδηλώσεων.

Το σχολείο μας συμμετείχε με δημιουργίες  κοσμημάτων για τη γιορτή της μητέρας, με τη συμβολή της εικαστικού του σχολείου μας κ. Βuruiana Mihaela.

Επίσης με ένα μικρό δρώμενο  «Ο Ερμής και ο ξυλοκόπος»  από τους μαθητές της  Β’ τάξης :

Γεωργιάδου Ειρήνη, Κοτοφώλη Μαρίνα, Ράγκου Λουκία, Περπερίδη Λευτέρη και Χουτουριάδη Χρήστο.

 

Δημοσιεύθηκε στη δραστηριότητες, σύλλογος γονέων και κηδεμόνων | Σχολιάστε

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη λίμνη Κερκίνη

 

Την Παρασκευή   10 του Μάη 2019 οι μαθητές /τριες  της Ε΄τάξης του σχολείου μας μαζί  με το δάσκαλος τους  Γκαβανάσιο  Κ.  και την  εκπαιδευτικό της Φ.Α.  Τσίντσιφα Β. πραγματοποίησαν στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης  μια εκδρομή στη λίμνη Κερκίνη.

………Μόλις φτάσαμε στη λίμνη Κερκίνη μας υποδέχτηκε ο κ. Γιάννης ο υπεύθυνος του Περιηγητικού Οικολογικού Κέντρου. Κατευθυνθήκαμε αμέσως στην αίθουσα ενημέρωσης. Εκεί ακούσαμε και μάθαμε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία  για τη δημιουργία αυτής της τεχνητής λίμνης.πατήστε έδώ

Μετά την επιμόρφωση σειρά τώρα είχε η δράση. Φορέσαμε τα κράνη  μας , ανεβήκαμε στα ποδήλατα και ξεκινήσαμε. Διασχίσαμε μια διαδρομή 10 χλμ δίπλα στη λίμνη. Ήταν πολύ ευχάριστο να ποδηλατούμε αντικρίζοντας άγρια πουλιά, νεροβούβαλους, νούφαρα και άλογα.

Αφού ολοκληρώσαμε τη διαδρομή σειρά τώρα είχε η βαρκάδα. Φορέσαμε τα σωσίβια μας  και επιβιβαστήκαμε στις παραδοσιακές  πλάβες.

Απολαύσαμε τη μαγεία της λίμνης . Φτάσαμε πολύ κοντά στις φωλιές των αργυροπελεκάνων , κορμοράνων σταχτοτσικνιάδων. Ήταν όνειρο να αντικρίζουμε από πολύ κοντά όλα αυτά τα πουλιά.

 

Μετά από την παρατήρηση των πουλιών, ξαποστάσαμε , πήραμε το κολατσιό μας  και τέλος γευτήκαμε  το περίφημο παγωτό από βουβαλίσιο γάλα.

Ήταν μια εκδρομή που τα είχε όλα: επιμόρφωση, δράση, διασκέδαση  και σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη!

Δημοσιεύθηκε στη δραστηριότητες, Ε΄τάξη, επισκέψεις, Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Το πρόβλημα της εβδομάδαςΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Γριφομανία | Σχολιάστε

Το πρόβλημα της εβδομάδαςΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Γριφομανία | Σχολιάστε

Γεωγραφικά όρια 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου

 

Σας ενημερώνουμε ότι δικαίωμα εγγραφής στο Σχολείο μας  έχουν όσοι μαθητές διαμένουν  στις παρακάτω περιοχές Μελισσοχωρίου:

  • Από τα όρια της κεντρικής εισόδου (Τοπική Κοινότητα Λητής έως τη γέφυρα του Αγ. Ευσταθίου, ένθεν και ένθεν της οδού.
  • Από τη γέφυρα του Αγ. Ευσταθίου (οδός 19ης Ιουνίου) και μέχρι την έξοδο προς το Ωραιόκαστρο (Οδός Ωραιοκάστρου – Μελισσοχωρίου) και στις περιοχές που βρίσκονται νοτιοδυτικά και αριστερά της κεντρικής οδού (19ης Ιουνίου).
  • Επίσης δικαίωμα εγγραφής έχουν οι μαθητές που διαμένουν στο Μονόλοφο.
Δημοσιεύθηκε στη ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Επίσκεψη στα Οθωμανικά Μνημεία της πόλης μας

 

Την Τετάρτη  ,17 Απριλίου, οι μαθητές των  Στ΄και Δ΄ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν  στα οθωμανικά μνημεία της πόλης μας. Η ξενάγηση έγινε στα πλαίσια της γνωριμίας μας με ιστορικές πτυχές και φάσεις της Θεσσαλονίκης , ώστε οι μαθητές να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της ιστορικής συνέχειας.

Έτσι λοιπόν περπατώντας σε άγνωστες γειτονιές είδαμε κτίσματα της οθωμανικής περιόδου όπως τζαμιά σαν το Αλατζά Ιμαρέτ αλλά και λουτρά της εποχής σαν το Μπέη Χαμάμ αλλά και σκεπαστές αγορές όπως το Μπεζεστένι .

Διαπιστώσαμε λοιπόν ότι η Θεσσαλονίκη στη μακραίωνη ιστορία της είναι ένα μωσαϊκό λαών που πέρασαν και που ο καθένας άφησε τα ίχνη του που σήμερα αποτελούν τον πολιτισμό της πόλης.

Δημοσιεύθηκε στη Δ΄τάξη, επισκέψεις, ΣΤ΄ τάξη, τα νέα μας | Σχολιάστε

Ευχές

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας εύχεται σε όλους

 καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση

με υγεία και αισιοδοξία.

Δημοσιεύθηκε στη τα νέα μας | Σχολιάστε

Εγγραφή Μαθητών στην Α΄ τάξη

Ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν στην Πρώτη Τάξη  του Δημοτικού Σχολείου, κατά  το σχολικό έτος 2019-20,  αρχίζουν

τη Δευτέρα  6  Μαΐου 2019 και λήγουν  τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019.

Τη σχολική χρονιά 2019-2020 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα εγγραφούν τα παιδιά  που γεννήθηκαν από 1-1-2013 έως 31-12-2013.

Οι εγγραφές θα γίνονται  από τις 9:00 π.μ.-11:00π.μ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2394032966

Υποβάλλονται κατά την εγγραφή:

α. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση γονέα για εγγραφή στην Α΄τάξη (Θα σας δοθεί από το σχολείο και θα συμπληρώσετε τα απαραίτητα στοιχεία).

β.   Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ.  Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, (Θα σας δοθεί από το σχολείο για να συμπληρωθεί από το γιατρό σας).

δ.  Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

ε.  Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου.(Θα την πάρετε από το Νηπιαγωγείο).

——————————————————————————————

στ. Αίτηση – Δήλωση γονέα για το Ολοήμερο (Θα σας δοθεί από το σχολείο, σε περίπτωση εγγραφής του παιδιού στο Ολοήμερο).

ζ.  Υπεύθυνη Δήλωση μετακίνησης μαθητή (Θα σας δοθεί από το σχολείο σε περίπτωση που θέλετε το παιδί σας να έρχεται στο σχολείο με το λεωφορείο).

Η  Διευθύντρια

Κουτέλη Σεβαστή – Αικατερίνη

Δημοσιεύθηκε στη ανακοινώσεις, τα νέα μας | Σχολιάστε

Το πρόβλημα της εβδομάδαςΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Γριφομανία | Σχολιάστε