Ψηφιακές πλέον οι βεβαιώσεις φοίτησης των μαθητών/τριών

gov gr beta

Τη δυνατότητα  χρήση ψηφιακής υπηρεσίας μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (ΕΨΠ- gov.gr) για την ηλεκτρονική χορήγηση βεβαίωσης φοίτησης μαθητή/ τριας,  δίνει απόφαση του υπουργού Παιδείας.Λήψη αρχείου

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΛήψη αρχείου

Μεγάλοι-μικροί κυνηγοί

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ “ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ”;

Οι Μεγάλοι-μικροί κυνηγοί είναι μια δράση ευαισθητοποίησης των μαθητών απέναντι στην Κυκλική Οικονομία και ειδικότερα στην ανακύκλωση μπαταριών.

Στόχο έχει τη συστηματική επιμόρφωση των παιδιών με διαδραστικό τρόπο, ώστε να τα καθοδηγήσει στην ευσυνείδητη συλλογή χρησιμοποιημένων μπαταριών στους κάδους ΑΦΗΣ.

Στη δράση αυτή μπορεί να συμμετέχει όλη η οικογένεια, συγκεντρώνοντας σε ειδικό σημείο στο σπίτι όλες τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες, προτού αυτές καταλήξουν στον Κάδο ΑΦΗΣ του σχολείου.

ΣΗΜΕΡΑ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ -ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ! ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Σήμερα 30 Ιανουαρίου η Εκκλησία γιορτάζει τους τρεις Ιεράρχες, τους προστάτες των Γραμμάτων.

Χρόνια πολλά σε όλους τους διδάσκοντες και διδασκόμενους!

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι μια σημαντική ημέρα για την εκπαίδευση και τη γνώση. Οι Τρεις Ιεράρχες, ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ήταν σπουδαίοι λόγιοι και θεολόγοι, που άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία της χριστιανικής σκέψης. Η σοφία και το έργο τους συνέβαλαν στην ανάπτυξη της ελληνικής παιδείας και γραμματείας.

Εγκύκλιος για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών - Εκδηλώσεις και ...

Ο Εκκλησιασμός του Σχολείου μας πραγματοποιήθηκε σήμερα των τριών Ιεραρχών και στη συνέχεια τηρήθηκε το ωρολόγιο πρόγραμμα καθώς και το πρόγραμμα του ολοήμερου.

          ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

“Στο μουσείο με το ρομπότ” εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Δ΄ και Ε΄ τάξη

robot banner

Το μέλλον συναντά το παρελθόν και η τεχνητή νοημοσύνη μας  μαθαίνει ιστορία. Πού; Μα που αλλού… στο Αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης ,στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται για τους μαθητές της Δ΄ και Ε΄ τάξης και πραγματοποίησαν οι μαθητές των αντίστοιχων τάξεων του σχολείου μας.

Το ρομπότ  έπαιξε  παιχνίδια μέσα στο αρχαιολογικό μουσείο με τους μαθητές . Πρόκειται για παιχνίδια γρίφων όπου τα παιδιά χωρίστηκαν  σε ομάδες και τους ζητήθηκε  να ανακαλύψουν διάφορες πληροφορίες μέσα στο μουσείο. Με τη βοήθεια μιας φορητής συσκευής τα παιδιά όσο πλησίαζαν σωστά στο να βρούνε την απάντηση, αυτή χτυπούσε, όπως με το ζεστό – κρύο που παίζαμε παλιά. Έτσι, μόλις την έβρισκαν, επέστρεφαν στο ρομπότ, έδιναν  την απάντησή τους και εξελισσόταν το παιχνίδι.

Η χαρά της διαδραστικότητας, ο βιωματικός χαρακτήρας της μάθησης, η παιγνιώδης μορφή της γνώσης και η μοναδική επιδραστικότητα του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος μας εντυπωσίασε και μας βοήθησε να μάθουμε παίζοντας. Η εμπειρία ήταν ξεχωριστή και η χαρά και η συγκίνηση που πρόσφερε στους μαθητές μας συμβάλλει στη υιοθέτηση θετικών στάσεων απέναντι στις επισκέψεις στα μουσεία.

Μετά το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα αποχαιρετίσαμε το ρομποτάκι και περιηγηθήκαμε στις αίθουσες του μουσείου και εντυπωσιαστήκαμε από το χρυσό των Μακεδόνων και τον αρχαίο μας πολιτισμό.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τους αρχαιολόγους και τους μουσειοπαιδαγωγούς για την φιλοξενία και την πολύτιμη βοήθειά τους. Περάσαμε υπέροχα!

εικόνα Viber 2024 01 25 12 08 27 105 εικόνα Viber 2024 01 25 12 08 27 599 εικόνα Viber 2024 01 25 12 08 26 947

Επίσκεψη της Πυροσβεστικής στο Σχολείο μας

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 μια μικρή έκπληξη περίμενε τους μαθητές του Σχολείου μας.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία Λαγκαδά ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα του σχολείου μας, για ενημέρωση των μαθητών και εκπαιδευτικών σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (Πυρκαγιάς, Σεισμών), βρέθηκε κοντά μας.

Έγινε μια εξαιρετική παρουσίαση για τους τρόπους πρόληψης της πυρκαγιάς στο σπίτι ή στο δάσος. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές για την απόκτηση καλών πρακτικών σε καταστάσεις κινδύνου σε περίπτωση πυρκαγιάς και λύθηκαν όλες τις απορίες τους. Παιδιά και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον την ενημέρωση.

Ακολούθησε επίδειξη ενός Πυροσβεστικού οχήματος, του εξοπλισμού και της χρήσης τους, καθώς και η ενημέρωση για τον εξοπλισμό του Πυροσβέστη. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τον εξοπλισμό και έριξαν νερό με τη μάνικα.

Έτσι, μέσα από τη βιωματική προσέγγιση οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί κατανόησαν τις δυσκολίες και τους κινδύνους του επαγγέλματος του Πυροσβέστη, καθώς και τη σημαντικότατη και σπουδαία προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, σε θέματα και ζητήματα πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών.

Ο Διευθυντής κ. Μιλτιάδης Πέντας και το Διδακτικό προσωπικό ευχαρίστησαν θερμά για την καταπληκτική ενημέρωση – επίδειξη, αλλά και για τη ζεστή προσέγγιση -επικοινωνία και την άριστη συνεργασία των πυροσβεστών προς τους μαθητές. Πράγματι ήταν μια υπέροχη εμπειρία!

Το σχολείο μας ευχαριστεί δημόσια την Πυροσβεστική Υπηρεσία  Λαγκαδά, τον Διοικητή και όλο το Πυροσβεστικό σώμα   για την κοινωνική προσφορά τους και εύχεται καλή δύναμη στο σημαντικό τους έργο!

IMG 2908 IMG 2910 IMG 2913 IMG 2915

Εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) και τα Εκκλησιαστικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΘΕΜΑΤΑ ΑΓΧΟΥΣ

STRESS FLYER

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ 2023 – 2024 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ

Η μεγάλη οικογένεια των Αστερούληδων σάς εκφράζει την απεριόριστη ευγνωμοσύνη της.
Με τη συμβολή σας θα εκπληρωθεί η παρακάτω ευχή:
Εύχομαι να πάω στη Legoland
Ξ., 6 ετών
*Οι γονείς δεν επιθυμούν τη δημοσιοποίηση της ασθένειας
Υβέτ-Λουίζα Κοσμετάτου
Πρόεδρος

Πιστοποιητικό υιοθεσίας 9521109 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ page 0001

1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο του Εθνικού Δικτύου «Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης»

cropped IMG 20230921 204511 3

Αγαπητοί γονείς,

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου συμμετέχει στο  «Εθνικό Εκπαιδευτικό Δίκτυο Δράσης «Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης».

Σκοπός του Δικτύου είναι να λειτουργήσει ως πεδίο συνάντησης, εκπαίδευσης και διαλόγου μεταξύ μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών από σχολεία της Ελλάδας και της ομογένειας (ελληνικά σχολεία της Πόλης, της Ίμβρου και του εξωτερικού) σε θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας αξιοποιώντας την περιβαλλοντική Ατζέντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης της UNESCO (Ατζέντα 2030) με έμφαση στο πεδίο της συμμετοχής και δράσης. Το Σχολείο μας έχει ενταχθεί στο Δίκτυο κι έχει την ευκαιρία οι μαθητές της  Ε’ και ΣΤ’ τάξης να παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους και των Προγραμμάτων τους στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο του Δικτύου, που θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου, στις 4-7 Απριλίου 2024 στην Κωνσταντινούπολη στο Ζωγράφειο Λύκειο.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων στο Μαθητικό Συνέδριο θα καθορισθεί από το σύνολο των δηλώσεων συμμετοχής. Διευκρινίζεται ότι τα έξοδα βαρύνουν τον κάθε συμμετέχοντα. Σκοπός του Μαθητικού Συνεδρίου, που έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, είναι να παρουσιάσει το έργο των μαθητικών ομάδων που έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Δίκτυο χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών από σχολεία της Ελλάδας και της ομογένειας σε θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας.

Οι μαθητές θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από τον γονέα/κηδεμόνα.

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να συμμετέχουν τα παιδιά τους στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο του Εθνικού Δικτύου «Κωνσταντινούπολη Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης», που θα διεξαχθεί στις 4-7 Απριλίου 2024 στην Κωνσταντινούπολη στο Ζωγράφειο Λύκειο, παρακαλούνται να δηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής τους συμπληρώνοντας την παρακάτω δήλωση.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ο/Η ………………………………………………………………………………………….. γονέας/κηδεμόνας του/της …………………………………………………………………………………………….. μαθητή/τριας της ……………. τάξης ενδιαφέρομαι να συμμετέχει το παιδί μου στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο του Εθνικού Δικτύου «Κωνσταντινούπολη Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης».Λήψη αρχείου

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση