4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΤΑΣ

Παρέχεται από το Blogs.sch.gr

Δελτίο τύπου και παραγόμενο υλικό του εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα ‘Πρόληψη και Αντιμετώπιση Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού’

Ιούν 20228

Στα πλαίσια του προγράμματος αξιολόγησης σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2021-2022, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η δράση με θέμα ‘Πρόληψη και Αντιμετώπιση Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού’.

Η ομάδα δράσης αποτελείται από τους:

Συντονιστής: Τόλη Χαρίκλεια

Μέλη: Παπασωτηρίου Αργυρή, Δημητρίου Γιολάντα, Ασημακοπούλου Δήμητρα, Τσιούρης Αλέξανδρος.

Στις δράσεις της ομάδας καθ’όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς συμμετείχαν οι μαθητές των Β1 και Β2 τμημάτων του 4ου Γυμνασίου.

Μεταξύ όλων των άλλων δραστηριοτήτων που διεξήχθησαν σχετικά με το φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού (BULLYING), σαν ομάδα είμαστε υπερήφανοι για την δημιουργία του Antibullying Blog (‘Speak upLine) σε συνεργασία με την Κοινωνική Λειτουργό του σχολείου μας κ.α Τσιλιβίγκου Παρασκευή και την Ψυχολόγο του σχολείου κ.α Μουλατζίκου Φωτεινή και στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές των παραπάνω τμημάτων του σχολείου. Ευελπιστούμε το blog αυτό να καθιερωθεί μόνιμα στο σχολείο μας έτσι ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό οι μαθητές όλων των τάξεων.

Είμαστε επίσης υπερήφανοι για την δημιουργία του παρακάτω πίνακα που ζωγράφισε το μέλος της ομάδας μας κ. Αλέξανδρος Τσιούρης (από τη συλλογή έργων του Αμερικανού εικονογράφου Matt Mahurin)  ως αφετηρία για κάποιους προβληματισμούς και που ευελπιστούμε να κοσμήσει την είσοδο του σχολείου μας έτσι ώστε να είναι προσβάσιμο σε όλους τους μαθητές και επισκέπτες του 4ου Γυμνασίου.

pinakas

Το ψηφιακό υλικό που παρήχθη κατά την διάρκεια της δράσης είναι το εξής:

Βίντεο με τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του προγράμματος  https://content.e-me.edu.gr/wp-admin/admin-ajax.php?action=h5p_embed&id=1183441

-Flipbook: https://flipbookpdf.net/web/site/0f7931e8ec876cebdcfa76e30f10be6868632d9f202205.pdf.html

Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά τους:

Την Εκπαιδευτικό Πληροφορικής κ. Γ. Κολοβάτσιου που συνέβαλλε στην δημιουργία του Anti-bullying Blog, και στην δημιουργία βίντεο με όλες τις δράσεις της ομάδας.

Την Εκπαιδευτικό Τεχνολογίας κ. Χ. Νικολού που βοήθησε τους μαθητές της ομάδας στην δημιουργία του Επιτραπέζιου Παιχνιδιού.

Την Υποδιευθύντρια του 4ου Γυμνασίου κ. Κ. Μήτση για την υποστήριξη και την συνδρομή της στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος.

Τους μαθητές και μαθήτριες των Β1,Β2 τμημάτων του σχολείου που πήραν μέρος σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος για τον Σχολικό Εκφοβισμό.

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δελτίο τύπου και παραγόμενο υλικό του εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα ‘Πρόληψη και Αντιμετώπιση Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού’    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

     

       4ο    ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΤΑΣ

    Πώς θα έρθετε στο σχολείο μας: ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

     

     

     

     12

    Στεγαζόμαστε σε κτηριακό συγκρότημα το οποίο πληροί τις προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία του σχολείου. Το σχολείο βρίσκεται σε κοινό αύλειο χώρο με το  4ο ΓΕΛ Άρτας.

    Το κτήριο είναι παλαιό, αποτελείται από 6 αίθουσες των κανονικών τμημάτων εκ των οποίων οι 4 διαθέτουν υπολογιστές και προτζέκτορα ενώ οι υπόλοιπες με συμβατικούς πίνακες, 1 εργαστήριο πληροφορικής εξοπλισμένο με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προτζέκτορα και οθόνη προβολής, 1 αίθουσα φυσικών επιστημών με προτζέκτορα, 1 αίθουσα ξενόγλωσσων μαθημάτων με προτζέκτορα, 1 αίθουσα μουσικής μη εξοπλισμένη, 1 αίθουσα των καλλιτεχνικών. Επίσης δύο μικρές αίθουσες των τμημάτων ένταξης και 1  αίθουσα της ομάδας ΕΔΥ. Διαθέτει δυο αύλειους χώρους, εκ των οποίων ο 1ος  διαθέτει ένα διαγραμμισμένο γήπεδο Καλαθοσφαίρισης και ο 2ος ένα γήπεδο Πετοσφαίρισης,  καθώς και κλειστό Γυμναστήριο κοινό με το 4ο Λύκειο.

                                                                            ΑΥΛΗ

                                                                     

                                                                       ΕΙΣΟΔΟΣ

    Οι Τοιχογραφίες είναι έργα του κ.Τσιούρη Αλέξανδρου Καθηγητή Καλλιτεχνικών του σχολείου μας με τη συνδρομή των μαθητών μας.

                                     

                                                      ΣΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΦΟΙ

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

    252607991 276070464451897 2121704300769815085 n

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

     

                                                  ΓΡΑΦΕΙΟ  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

     

     

    ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

           ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

    1.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

    2.ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ(ΓΑΛΛΙΚΗΣ)

    IMG 20220204 134204

     

    3.ΦΥΣΙΚΗΣ

    ΚΑΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  

     



    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων