Τα Λαζαράκια και τα Κάλαντα του Λαζάρου ζωντάνεψαν στο σχολείο μας! υπεύθυνες δράσης κ Ζαχάκη και κ Βρίζα

27f85c90 fcd4 40cb 9304 3e3de4699571

 

Με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό, οι μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν σε μια όμορφη πασχαλινή δράση, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κας Ζαχάκη και κας Βρίζα.

Τα παιδιά, με δημιουργική διάθεση και συνεργασία, έφτιαξαν παραδοσιακά λαζαράκια, ζυμώνοντας και πλάθοντας τη ζύμη μαζί με τις δασκάλες τους. Μέσα από τη διαδικασία αυτή, γνώρισαν ένα όμορφο έθιμο της λαϊκής μας παράδοσης, συνδυάζοντας τη μάθηση με τη χαρά της δημιουργίας.

Η δράση ολοκληρώθηκε με έναν ξεχωριστό τρόπο, καθώς οι μαθητές τραγούδησαν τα κάλαντα του Λαζάρου σε όλο το σχολείο, σκορπίζοντας χαμόγελα και γιορτινή ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν και το 4ο Νηπιαγωγείο, όπου μετέφεραν το ίδιο χαρούμενο μήνυμα, ενισχύοντας τους δεσμούς συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των σχολικών μονάδων.

Συγχαρητήρια στις εκπαιδευτικούς και στους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους σε αυτή τη ζεστή και παραδοσιακή δράση, που ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας και της διατήρησης των εθίμων μας.

Με εκτίμηση,

Αλεξακούδη Γεωργία

 

27f85c90 fcd4 40cb 9304 3e3de4699571

Μαθαίνουμε την Προστακτική… γλυκά και δημιουργικά! υπεύθυνη δράσης κ Ζαχάκη

469197da 8157 443b ab43 d16aaea610f9

Την Τετάρτη 1 Απριλίου, η Γ’ τάξη του σχολείου μας συμμετείχε σε μια ιδιαίτερα δημιουργική και γευστική μαθησιακή δραστηριότητα, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κας Ζαχάκη.

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας, οι μαθητές μας γνώρισαν την Προστακτική με έναν πρωτότυπο και βιωματικό τρόπο. Ακολουθώντας τη συνταγή του σχολικού βιβλίου (σελ. 41), τα παιδιά μετατράπηκαν σε μικρά «κουζινοξωτικά» και είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη όσα έμαθαν.

Με ενθουσιασμό, συνεργασία και δημιουργική διάθεση, οι μαθητές εκτέλεσαν τα βήματα της συνταγής, κατανοώντας τη χρήση της Προστακτικής μέσα από οδηγίες και ενέργειες. Το αποτέλεσμα ήταν απολαυστικό: οι πιο νόστιμες τρουφομπαλίτσες, φτιαγμένες με αγάπη και ομαδικό πνεύμα!

Συγχαρητήρια στην κα Ζαχάκη για την εμπνευσμένη αυτή δράση, που απέδειξε πως η μάθηση μπορεί να είναι ταυτόχρονα διασκεδαστική και ουσιαστική. Ανυπομονούμε για τις επόμενες δημιουργικές εμπειρίες των μαθητών μας!

Με εκτίμηση,

Αλεξακούδη Γεωργία

d57c1353 3d15 41d5 b1a4 051249264da6016c51e4 e18b 4db8 b90c db0341814c76

eb7b902c 9f1a 4ac2 a4b0 fe648eddf98e

Παγκόσμια μέρα παιδικού Βιβλίου – υπεύθυνη δράσης κ Δραγάνη

b481d637 ccb4 4f0a 9b59 601388eabc50

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου την Πέμπτη 02.04.26 το σχολείο μας διοργάνωσε μια ξεχωριστή εκδήλωση γεμάτη φαντασία, αγάπη και δημιουργικότητα για τη λογοτεχνία. Συγκεκριμένα οι μαθητές της Α, Β ,Γ & Δ τάξης εμπνεύστηκαν από την ιστορία ” Το δέντρο που έδινε” και προχώρησαν σε μια δημιουργική κατασκευή: δημιούργησαν το δικό τους «δέντρο», το οποίο διακόσμησαν αποτυπώνοντας με τον δικό τους τρόπο την έννοια της προσφοράς. Η δράση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των μαθητών των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄, οι οποίοι έγραψαν τα δικά τους ποιήματα, εμπνευσμένα από το έργο «Το κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο». Μέσα από τη δημιουργική γραφή, τα παιδιά εξέφρασαν βαθύτερες σκέψεις για την ολοκλήρωση, τη φιλία και την αυτογνωσία. Η εκδήλωση αποτέλεσε μια όμορφη ευκαιρία για όλους να έρθουν πιο κοντά στον κόσμο του βιβλίου, να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και να ανακαλύψουν τη χαρά της δημιουργικής έκφρασης.

 

Η δράση πραγματοποιήθηκε από την εκπαιδευτικό Δραγάνη Χρυσούλα.

Με εκτίμηση,

Αλεξακούδη Γεωργία

 

7d9cf1a4 9cbf 4b9d 9a3e fff39f1d7500