Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού – Οι Α’ & Β’ τάξεις «ταξιδεύουν» στη χώρα των δικαιωμάτων
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α’ και Β’ τάξεων του σχολείου μας συμμετείχαν σε μια σειρά εκπαιδευτικών και δημιουργικών δράσεων, δίνοντας το δικό τους μήνυμα για έναν κόσμο με σεβασμό, ειρήνη και ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά.
Στο πλαίσιο:
1)των Δράσεων του Ενεργού Πολίτη για την «Προαγωγή ποιότητας ζωής του γενικού πληθυσμού» (Άξονας 4), με έμφαση στους στόχους
– Στόχος 4: Ποιοτική Εκπαίδευση
– Στόχος 10: Λιγότερες Ανισότητες
– Στόχος 16: Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυροί Θεσμοί,
2)των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων της Α’ τάξης «Τα δικαιώματα των παιδιών» (Θεματική: Ενδιαφέρομαι & Ενεργώ / Κοινωνική Συναίσθηση & Ευθύνη),
3)και της 5ης ενότητας της Μελέτης Περιβάλλοντος της Β’ τάξης
«Οι ανάγκες και τα δικαιώματά μου»,
οι μικροί μας μαθητές, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Γιοβανούδη Μαρίας-Χριστίνας, Βαγγελτσίκη Μαρίνας και Σαρινάκη Γαρυφαλιάννας, συζήτησαν, προβληματίστηκαν και γνώρισαν τα θεμελιώδη δικαιώματα κάθε παιδιού στον κόσμο.
Στη συνέχεια συνεργάστηκαν και δημιούργησαν μια εντυπωσιακή ομαδική γιγαντοαφίσα με τίτλο:
«Τα παιδιά ταξιδεύουν στη χώρα των δικαιωμάτων»
Η αφίσα τοποθετήθηκε σε κεντρικό σημείο του διαδρόμου του σχολείου, ώστε να μπορούν όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί να τη βλέπουν και να προβληματίζονται γύρω από τα δικαιώματα που ανήκουν σε κάθε παιδί χωρίς εξαιρέσεις.
Παράλληλα, οι μαθητές και μαθήτριες της Β’ τάξης δημιούργησαν και μια δεύτερη ομαδική αφίσα, ειδικά για την τάξη τους, μέσα από την οποία αποτύπωσαν όσα έμαθαν και θεώρησαν σημαντικά.
Ως σχολική κοινότητα είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και την ευαισθησία που έδειξαν οι μικροί μας μαθητές. Τέτοιες δράσεις μάς υπενθυμίζουν πως η εκπαίδευση δεν περιορίζεται στις γνώσεις, αλλά διαμορφώνει υπεύθυνους, ενημερωμένους και ενεργούς πολίτες.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς τους!
Συνεχίζουμε να καλλιεργούμε ένα σχολείο που σέβεται, ενθαρρύνει και υποστηρίζει όλα τα παιδιά.
Η Διευθύντρια
Αλεξακούδη Γεωργία



