Οι μαθητές της Γ τάξης ακολουθήσαμε τις οδηγίες που μας δόθηκαν και προχωρήσαμε στη δημιουργία παραμυθιών βασισμένων στη ζωγραφική μας. Ας δούμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς δουλέψαμε:
- Ζωγραφική: Ξεκινήσαμε ζωγραφίζοντας στο χαρτί. Λάβαμε υπόψη τα χρώματα, τις γραμμές και τις λεπτομέρειες που θέλαμε να προσθέσουμε για να αποτυπώσουμε τη φαντασία μας και να δημιουργήσουμε μια εικόνα που να μας άρεσε και να μας εμπνέει.
- Εξαγωγή ιδεών: Αφού ολοκληρώσαμε τη ζωγραφική μας, εξετάσαμε την εικόνα που δημιουργήσαμε και απομονώσαμε στοιχεία που μπορούσαν να συνδυαστούν και ν’ αναπτύξουμε μια ιστορία. Αναρωτηθήκαμε για τους χαρακτήρες που θα μπορούσαν να ζωντανέψουν στον κόσμο της εικόνας μας, για τα γεγονότα που θα μπορούσαν να λάβουν χώρα και για το μήνυμα που θα θέλαμε να μεταφέρουμε μέσω του παραμυθιού μας.
- Δημιουργία του παραμυθιού: Έχοντας εξάγει ιδέες από τη ζωγραφική μας, πήραμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε ένα παραμύθι βασισμένο στην εικόνα μας. Με τη βοήθεια της φαντασίας μας, δημιουργήσαμε έναν κόσμο γύρω από τους χαρακτήρες και τα στοιχεία που είχαμε ζωγραφίσει. Μπορεί να προσθέσαμε έναν ήρωα ή μια ηρωίδα, να αναπτύξαμε μια πλοκή με συναρπαστικά γεγονότα και συνδέσεις και, πιθανώς, να θέσαμε ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας.
- Αφήγηση και ολοκλήρωση: Συνεχίσαμε να γράφουμε το παραμύθι μας, εμπλουτίζοντάς το με περιγραφές, διαλόγους και συναισθήματα. Από την αρχή μέχρι το τέλος προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το ενδιαφέρον του αναγνώστη, διατηρώντας μια καλή ροή και δομή στο παραμύθι μας.
Συνολικά, συνδυάσαμε τις δεξιότητες της ζωγραφικής και της δημιουργικής γραφής για να δημιουργήσουμε ένα δικό μας παραμύθι.
Ίσως δεν μπορούμε να συγκριθούμε με τον Αίσωπο ή τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, αλλά προσπαθήσαμε, στον πολύ λίγο χρόνο που διατέθηκε, να γίνουμε μικροί συγγραφείς παραμυθιών.
Σπουδαία δουλειά απ’ όλους/όλες τους/τις μαθητές/μαθήτριες…
Συγχαρητήρια στα παιδιά, στη δασκάλα της παράλληλης στήριξης που τα παρότρυνε και καθοδήγησε και στη δασκάλα της τάξης!