Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στο σχολείο μας

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Μέρας Γλωσσών πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα 25-28 Σεπτεμβρίου δράσεις στους χώρους του 12/θ 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους  τηρώντας τις αρχές ασφαλείας και τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

To σχολείο μας ενθάρρυνε τους μαθητές να ξεκινήσουν την εκμάθηση μιας γλώσσας και τους παρότρυνε να αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι για τις υπάρχουσες γλωσσικές τους δεξιότητες. Με την ευκαιρία της ημέρας, οργανώθηκαν μια σειρά από δραστηριότητες όπου περιλαμβάνονταν χάπενινγκ για παιδιά με προγράμματα σε διαδραστικό πίνακα, ομιλίες, ζωγραφιές, τραγούδια.

O εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών καθιερώθηκε το 2001, με σκοπό την υποστήριξη και την ανάδειξη της γλωσσικής ποικιλομορφίας της Ευρώπης, καθώς και την ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων, με στόχο την πλήρη και δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών της στη διατήρηση της πολυπολιτισμικής της ιδιαιτερότητας. Οι γενικοί στόχοι της ημέρας ήταν:

 •να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία της εκμάθησης γλωσσών και της διαφοροποίησης των γλωσσών που μαθαίνονται με σκοπό την αύξηση της πολυγλωσσίας και της διαπολιτισμικής κατανόησης•
•να προωθήσει την πλούσια γλωσσική και πολιτιστική ποικιλία της Ευρώπης•
•να ενθαρρύνει τη δια βίου εκμάθηση γλωσσών μέσα και έξω από το σχολείο.
Οι μαθητές μας  ταξίδεψαν από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη και ανακάλυψαν τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών! Το σχολείο μας  στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και στην προώθηση της παρουσίας των γλωσσών, την ευρωπαϊκή ιδέα και την ευρωπαϊκή κουλτούρα στην πόλη του Άργους και στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας. Στην εκδήλωση συμπεριλήφθηκαν:

Ομιλίες, εκπαιδευτικά και διαδραστικά προγράμματα, βιωματικές συναντήσεις με χρήση ξένων γλωσσών.
Συνοδοιπόρος το Europe Direct  που προσάρμοσε τις δράσεις του στα νέα δεδομένα του COVID19 τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας οι  μαθητές παρουσίασαν το υλικό που ετοίμασαν για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Αγγλικής  όλων των τάξεων του σχολείου μας  Κας Κούρη Άντρης, Κας  Γραμματικοπούλου Τζίνας και του διευθυντή του σχολείου κ. Μπομπέτση Γεωργίου.

 

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Μπομπέτσης Γεώργιος