ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ…Λήψη αρχείου

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ…και το Εργαστήριο Σχολικής Ψυχολογίας τουΤμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μας στηρίζει στέλνοντας ένα σημαντικό έντυπο που περιλαμβάνει χρήσιμες επισημάνσεις για την ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών, παιδιών και εφήβων κατά τη διάρκεια παραμονής στο σπίτι λόγω των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό – Covid-19.

Μένουμε σπίτι”: η καμπάνια του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ…και το Εθνικο θεατρο διαθέτει στην επίσημη σελίδα του, ψηφιοποιημένες πολλές και καλές παιδικές θεατρικές παραστάσεις, προηγούμενων ετών, σκηνοθετημένες από γνωστούς καλλιτέχνες, όπως η Κάρμεν Ρουγγέρη, η Μαριάννα Τόλη κ.α., τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε είτε ηχητικά είτε μέσω βίντεο. Μπορείτε να επισκεφθείτε, λοιπόν, το ψηφιοποιημένο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου και να απολαύστε online, μαζί με τα παιδιά σας, την «Ωραία Κοιμωμένη» και τον «Τσάρο με τη μακριά γενειάδα» της Κάρμεν Ρουγγέρη, τον «Γύρο του Κόσμου σε 80 ημέρες» της Μαριάννας Τόλη και τον «Δον Κιχώτη» του Σταύρου Τσακίρη.* Στα δεξιά της κάθε παράστασης, εκεί που αναφέρεται το «Οπτικοακουστικό Υλικό», θα δείτε και θα επιλέξετε τις δυνατότητες που δίνει η κάθε παράσταση (ήχου ή βίντεο).

 

 

YE2002_08_PH005Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΜΕΡΕΣ

Η αγάπη και τα τρία πορτοκάλια 

 

YE2000_13_PH024ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ

 

MΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ…και πάμε ΜΟΥΣΕΙΟ…ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ on line

NASA KIDS’ CLUB: ο ιστότοπος της ΝΑΣΑ για τα παιδιά, με δραστηριότητες που βοηθούν στη μάθηση, όπως παιχνίδια, χρωματίζοντας σελίδες και εικονογραφημένες σελίδες με επεξηγηματικές εικόνες.

 

VIRTUAL EGYPTIAN ANTIQUITY MUSEUM: ιστότοπος με πληροφορίες για τα παιδιά, για την ιστορία της Αιγύπτου, τα μνημεία της, τις αρχαίες θρησκείες, τη ζωή στην Αρχαία Αιγυπτο, τη ζωή στη σημερινή Αίγυπτο και online παιχνίδια. Γράψτε το όνομα σας με ιερογλυφικά εδώ!

 

THE BRITISH MUSEUM (Young Explorers): Οι μικροί εξερευνητές μπορούν να μάθουν για το μουσείο και τις συλλογές του, να ανακαλύψουν αντικείμενα και να παίξουν παιχνίδια.

 

CANADA SCIENCE and TECHNOLOGY MUSEUM: τα παιδιά ανακαλύπτουν παίζοντας παιχνίδια.

GUGGENHEIM: το γνωστό μουσείο τέχνης με εκπαιδευτικά προγράμματα και για παιδιά.

 

NATIONAL LIBRARY of AUSTRALIA: βραβευμένος ιστότοπος με online εκθέσεις και εκπαιδευτικό υλικό για τα παιδιά.

 

LOUVRE MUSEUM Παρίσι, Γαλλία: Στην υποσελίδα «Through Children’s Eyes» περιέχονται βιντεάκια με τις απαντήσεις των ειδικών του μουσείου, σε ερωτήσεις παιδιών από 5 – 11 χρονών. Επίσης μπορείτε να απολαύσετε virtual (εικονικές) «Online Tours» και να μην σας λείψει ποτέ μία επίσκεψη από κοντά!

 

VAN GOGH MUSEUM in Amsterdam, Holland: η ζωή και το έργο του Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Για παιχνίδια και χρωμάτισμα on line, επισκεφτείτε την υποσελίδα «Games and Colouring«.

 

Artsy’s Vincent Van Gogh page: Ανακαλύψτε την τέχνη μέσα από τα μουσεία, τις γκαλλερί και ιδιωτικές συλλογές. Η αποστολή του Artsy’s είναι να γνωρίσει την τέχνη σε όλους όσους έχουν υπολογιστή και ίντερνετ. Και οι σελίδες του για τον Βαν Γκογκ, με το βιογραφικό, περισσότερα από 70 έργα του, αποκλειστικά άρθρα και ενημερωμένα exhibition listings, είναι μία καλή αφορμή να εξερευνήσουμε οικογενειακώς την τέχνη του!

 

THE METROPOLITAN MUSEUM OF ART: η ενότητα «interactives» περιέχει πολλές ιστορίες, εξερευνήσεις και πληροφορίες για τα μικρά μας.

 

ART PROJECT powered by Google, έχει συγκεντρωμένα έργα ζωγράφων σε υψηλή ανάλυση και δίνει την δυνατότητα στον εικονικό επισκέπτη να δημιουργήσει τη δική του βιβλίοθήκη έργων. Προς το παρόν το Art Project by Google συνεργάζεται με 17 μουσεία ανά τον κόσμο, τα οποία επέλεξαν τα ίδια,  τα έργα που θα δημοσιοποιήσουν κατά αυτόν τον τρόπο. Απολαύστε τα!

cretAquarium https://cretaquarium.gr/el/anakalypste/enydreio

Παιδικό Μουσείο https://www.hcm.gr/

Dinosaur walk https://museumsvictoria.com.au/longform/dinosaur-walk/

Παιδικό μουσείο Συναισθημάτων http://https://www.mce.gr/

Μουσείο κυκλαδικής τέχνης https://cycladic.gr/page/paizontas-sto-spiti?slide=1

Μουσείο ελληνικής παιδικής τέχνης http://http://www.childrensartmuseum.gr/

Μουσείο Ακρόπολης http://https://www.theacropolismuseum.gr/

Μουσείο Πειραμάτων http://http://www.mouseiopeiramaton.gr/

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής ιστορίας http://https://www.gnhm.gr/education-page/programs/

ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ http://https://www.eef.edu.gr/