Εργαστήρια Δεξιοτήτων. Θεματικός κύκλος:”Ενδιαφέρομαι και ενεργώ-Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη”.

Τίτλος προγράμματος: “Συνεργασία στο Νηπιαγωγείο- Όλοι μαζί στην σχολική ζωή”.

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, Δεξιότητες για τη Ζωή, Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη επιλέξαμε το θέμα ” H Συνεργασία στο Νηπιαγωγείο”

Το παρόν πρόγραμμα εντάσσεται στον κύκλο «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ: Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη», πιο συγκεκριμένα στην επιμέρους θεματική ενότητα της προώθησης του αλληλοσεβασμού και της συνεργασίας και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες νηπιαγωγείου.

Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση της έννοιας της συνεργασίας στο νηπιαγωγείο. Κατά την υλοποίηση του προγράμματος τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν σε πολλά παιχνίδια σε ζευγάρια, μικρές ομάδες, αλλά και στην ολομέλεια με σκοπό να εξοικειωθούν με τον «άλλο», να αλληλοεπιδράσουν, να επικοινωνήσουν, να βρουν λύσεις σε τυχόν διαφωνίες και συγκρούσεις προκειμένου να αναπτύξουν δεξιότητες συνεργασίας.

Στις ποικίλες δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν αξιοποιήθηκαν παιχνίδια σε ζευγάρια και σε ομάδες, τεχνικές θεάτρου, δραματοποίηση, τραγούδια, κατασκευές ομαδικής αφίσας, πίνακες ζωγραφικής, παραμύθια και θεατρικό παιχνίδι.  Ακολούθησαν συζήτηση,  φύλλα εργασίας με στόχο να συσχετιστεί το περιεχόμενο των δράσεων- δραστηριοτήτων με το περιεχόμενο του θέματος των εργαστηρίων ώστε να αναπτυχθεί η κριτική ικανότητα, η κριτική σκέψη, να ενεργοποιηθεί η σκέψη και το συναίσθημα.

Εργαστήριο 1.

Επιδιώκεται η ανίχνευση των αρχικών ιδεών των παιδιών για την έννοια της συνεργασίας. Καταγράφηκαν οι αρχικές ιδέες των παιδιών σε πίνακα. Διαβάσαμε το παραμύθι “Άουτς”, συζητήσαμε και συνεργαστήκαμε για να βοηθήσουμε τον σκατζόχοιρο. Ακολούθησε ομαδική εργασία με τις ιδέες μας.

Εργαστήριο 2.

Συνεργασία το μαγικό ραβδί…

‘Ολοι μαζί μέσα από συζήτηση συμφωνήσαμε τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε για να είμαστε χαρούμενοι και να περνάμε καλά στην τάξη μας. Είμαστε μια ομάδα και συνεργαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία της. Ακούμε το τραγούδι “Συνεργασία” από την παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου και ζωγραφίζουμε την εικόνα συνεγασίας που μας άρεσε.

 

Εργαστήριο 3.

Με αγάπη και συνεργασία όλα γίνονται!

Διαβάσαμε το πραμύθι “Η σκάλα της αγάπης”, της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη.

Συζητήσαμε για την αξία της Συνεργασίας και πόσο σημαντικό ρόλο έχει στη ζωή μας. Έπειτα, μιμηθήκαμε και λεκτικά και με κινήσεις τα ζώα-ήρωες της ιστορίας μέχρι που συνεργαστήκαμε όλοι να φτιάξουμε με το σώμα μας τη δική μας σκάλα της Αγάπης και να σηκώσουμε το αστέρι ψηλά στον ουρανό. Στην αρχή δυσκολευτήκαμε, ακούσαμε ιδέες, αλλά στο τέλος τα καταφέραμε! Σώσαμε το αστεράκι μας!

Εργαστήριο 4.

Στο εργαστήριο αυτό έγιναν δραστηριότητες και παιχνίδια που απαιτούν συνεργασία αρχικά σε ζευγάρια και έπειτα σαν ομάδα. Κάθε φορά προσδιορίζουμε τον στόχο και πως θα τον πετύχουμε. Με το σήνθημα “όλοι μαζί όλοι μαζί είμαστε πάντα πιο δυνατοί”.

Ζωγραφίζουμε μαζί, “Ζωγράφος και καβαλέτο”, “Να μη μείνει κανείς χωρίς καρέκλα” κλπ.

Όλοι μαζί σαν μια ωραία ομάδα δημιουργήσαμε το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν και στολίσαμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της τάξης με τα στολίδια μας από τα σχολεία της Ευρώπης!!!

Εργαστήριο 5.

Με αφορμή το παραμύθι “Του σκοινιού τα μανταλάκια”, του Αντώνη Παπαθεοδούλου εκδόσεις Πατάκη, τα παιδιά καλούνται να προβληματιστούν να παρατηρήσουν και να πουν απόψεις να συζητήσουν και να δώσουν εναλλακτικές ιδέες για το πώς μπορεί να επιλυθεί μία διαφωνία . Μαθαίνουν να διαχειρίζονται τις συγκρούσεις και ψάχνουν λύσεις.

Παρατηρήσαμε έναν πίνακα ζωγραφικής της Angela Treat Lyon με τίτλο «Εσύ κι εγώ», ο οποίος μας θύμισε το παραμύθι που διαβάσαμε και τον συσχετίσαμε με τη φιλία και την συνεργασία. Έγιναν και τα παιδιά ζωγράφοι και έδωσαν χρώμα στα δικά τους χέρια που κρατούν το χέρι ενός φίλου τους.

Εργαστήριο 6.

Δραστηριότητες αξιολόγησης.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η αποτύπωση των τελικών ιδεών των παιδιών για την έννοια της συνεργασίας και αντιπαραβολή των αρχικών και τελικών ιδεών των παιδιών. Τελικά μετά απ’ όλα όσα προηγήθηκαν τι είναι η συνεργασία; Καταγραφή των τελικών ιδεών. Από αυτό το εργαστήριο προέκυψε το παζλ της συνεργασίας και της φιλίας. Αρχικά σε υποομάδες και κατόπιν όλα τα επιμέρους κομμάτια ενώθηκαν και δημιουργήθηκε το τελικό παζλ της τάξης για να μας υπενθυμίζει ότι με καλή θέληση και συνεργασία όλα γίνονται!!!

…και επειδή όλοι μαζί είμαστε πάντα πιο δυνατοί και έχουμε και έμπνευση…με τις λέξεις που είπαμε και μας θυμίζουν την συνεργασία, φτιάξαμε και τραγουδάκι, να το ακούσει ο κόσμος όλος!!!

“Συνεργασία λέξη μαγική,

φέρνει χαμόγελα και αγάπη τρυφερή.

Χεράκι-χεράκι όλοι μαζί,

παίζουμε μαθαίνουμε στην τάξη αυτή.

Μαζί φτιάχνουμε, μαζί μοιραζόμαστε,

συνεργαζόμαστε και πάντα χαιρόμαστε.

Μαζί προχωράμε δασκάλες παιδιά,

χεράκι-χεράκι σαν μια αγκαλιά!

Παιχνίδια χρώματα και φαντασία

το μαγικό κλειδί είναι η συνεργασία

και όπως μάθαμε στην τάξη αυτή,

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ!!!

” Τι θα πει παιδί; ” Ενημερωτική συνάντηση γονέων

checose front cover

Τι θα πει «παιδί»;

Τα παιδιά είναι σαν τα σφουγγάρια.
Ρουφάνε τα πάντα: τα νεύρα,
τις κακές σκέψεις,
τους φόβους των άλλων.
Νομίζεις πως τα ξεχνούν,
όμως όλα εμφανίζονται
πάλι μέσα στη σχολική τσάντα,
κάτω από τα σκεπάσματα
ή ακόμα μπροστά σε ένα βιβλίο.
Τα παιδιά θέλουν να προσέχεις τι λένε
με τα μάτια ορθάνοιχτα.

Μέσα από αστεία και τρυφερά παιδικά πορτρέτα,
η Beatrice Alemagna μάς μεταφέρει στον γεμάτο
ποίηση και πονηριά κόσμο της παιδικής ηλικίας.

«όλοι οι γονείς πρέπει να διαβάσουν αυτό το βιβλίο
για να καταλάβουν τι είμαστε»
Ένας μικρός αναγνώστης

Μέσα από αυτό το βιβλίο και με την καταπληκτική αφήγηση της εκπαιδευτικού Μαργαρίτας Μουρτζάκη ξεκίνησε η δεύτερη συνάντηση γονέων . Από τις ιδέες του βιβλίου ξεκίνησαν συζητήσεις για τις ανάγκες των παιδιών και την δέουσα προσοχή που χρειάζονται .

Επίσης έγινε  ενημέρωση  για το σχέδιο δράσης και τις δράσεις φιλαναγνωσίας. Καταγράφηκαν προβληματισμοί και οι γονείς εξέφρασαν ιδέες για δράσεις φιλαναγνωσίας.

Τι σημαίνει να είσαι παιδί » 2

468532409 1784603312374626 8949289670357148342 n 468313061 1784603379041286 7134325598040877445 n

 

Πολυτεχνείο, δεν ξεχνώ…

Στο νηπιαγωγείο μιλήσαμε για την Δημοκρατία και την αξία της. Διαβάσαμε το παραμύθι “Η κυρά Δημοκρατία” της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου και συζητήσαμε για την εξέγερση των φοιτητών και την ιστορία του Πολυτεχνείου. Είδαμε σχετικές φωτογραφίες, βίντεο και πρωτοσέλιδα από εφημερίδες της εποχής. Τα πρωτοσέλιδα αυτά έγιναν φόντο πάνω στο οποίο κολλήσαμε  το δικό μας γαρύφαλλο για τους φοιτητές του πολυτεχνείου, γράφοντας ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ…με τον τρόπο του ο καθένας. (Πατήστε στις φωτογραφίες για να τις δείτε ολόκληρες).

Μάθαμε το γράμμα Δδ της Δημοκρατίας και το όμορφο τραγούδι της: “Ολοι μαζί, όλοι μαζί, είμαστε πάντα πιο δυνατοί!!!”, που έγινε και το σύνθημα της τάξης μας! Είπαμε πράγματα που μπορούμε να κάνουμε όταν υπάρχει Δημοκρατία και τι σημαίνει για μας η λέξη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ…

Τραγουδήσαμε τραγούδια για το Πολυτεχνείο “Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία…”, “Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο” και φτιάξαμε ομαδικό κολάζ με γκοφρε χαρτί…

Γνωρίσαμε τον χαράκτη Τάσο (Αναστάσιο Αλεβίζο) και κάποια έργα του. Διαλέξαμε το έργο του με το περιστέρι, σύμβολο ελευθερίας και ειρήνης και φτιάξαμε το μικρό μας πλακάτ για το Πολυτεχνείο γράφοντας το σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Παρακολουθήσαμε κουκλοθέατρο και με το δυνατό μας τραγούδι της κυρά Δημοκρατίας, με τα συνθήματά μας , με δυό καρδιές κι έναν ήλιο στη μέση…καταφέραμε να κάνουμε το τανκ του Πολυτεχνείου αντί για σφαίρες και τρόμο να πετάει γαρύφαλλα και αγάπη, ειρήνη, δημοκρατία, καραμέλες, μπαλόνια και πολλά άλλα όμορφα!!!

17 Νοεμβρίου – Ημέρα προωρότητας

Ένα μήνυμα αγάπης έστειλαν τα παιδιά του 3ου Νηπιαγωγείου Αρχανών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας, όπως έχει καθιερωθεί η 17η Νοεμβρίου.
Δείτε το βίντεο που έφτιαξαν με την συνδρομή των νηπιαγωγών για όλους του μικρούς-μεγάλους μαχητές της ζωής. Για όλες τις μαμάδες που έδωσαν/δίνουν μάχη μαζί με τα μωρά τους.

Και το μήνυμα διαχέεται σε όλη την κοινότητα

https://www.cretalive.gr/kriti/glyko-afieroma-ton-paidion-toy-nipiagogeioy-stin-imera-proorotitas?fbclid=IwY2xjawG6XJlleHRuA2FlbQIxMQABHavrTvOhiIkh7UfCikuMUHroOB0Uc9UZBLSLW31Jwc0E

 

Παγκόσμια ημέρα καλοσύνης

13 Νοεμβρίου : Παγκόσμια ημέρα καλοσύνης .
Είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία αφιερωμένη στην προώθηση της καλοσύνης, της ενσυναίσθησης και της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων.

Μικρές πράξεις καλοσύνης, όπως ένα χαμόγελο, μια ευγενική χειρονομία, ή η προσφορά βοήθειας σε κάποιον που το έχει ανάγκη, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής, τόσο για το άτομο που τις εκφράζει, όσο και για εκείνον που τις δέχεται.

https://www.notospress.gr/kosmos/story/111851/pagkosmia-imera-kalosynis/amp
IMG 4275

” Από το κουτσό στο χαρτί “

Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου μια εξαιρετική ομιλία πρόκειται να λάβει χώρα στην Παλιά Ηλεκτρική για γονείς και εκπαιδευτικούς …

” Από το κουτσό στο χαρτί ”

• Πως η αδρή κινητικότητα επηρεάζει την ανάπτυξη και της λεπτής κινητικότητας ;

• Πως συνδέονται μεταξύ τους και αλληλοεπηρεάζονται προκειμένου το παιδί να καταστεί ικανό στην τεχνική του γραψίματος και στην ολόπλευρη ανάπτυξη του ;

Μια ενδιαφέρουσα ομιλία που θα λύσει πολλές απορίες και θα βοηθήσει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να εμβαθύνουν στο κομμάτι της εργοθεραπείας που είναι αρκετά σημαντική.

IMG 3541

Εβδομάδα μητρικού θηλασμού 7 Νοεμβρίου

ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ
Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 1-7 Νοεμβρίου, το Δίκτυο Πρωτοβάθμιών Υπηρεσιών Υγείας Μαιών/των και η Δ/νση Δημόσιας Υγείας της 7ης ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχανών- Αστερουσίων και το Κ.Υ. Αρκαλοχωρίου, πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης γονέων, εκπαιδευτικών και παιδιών για τα οφέλη του Μητρικού Γάλακτος τόσο για το βρέφος, όσο και για την μητέρα στο νηπιαγωγείο μας
Στόχος των δράσεων αυτών, είναι η προώθηση και η υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού.
Και ενημερωθήκαμε και παίξαμε και ζωγραφίσαμε και δημιουργήσαμε !!!
Αφού παρακολουθήσαμε ένα βιντεάκι για τα θηλαστικά ζώα της unicef
μιλήσαμε για την σχέση μητέρας παιδιού, τον θηλασμό και τα συναισθήματα που προσφέρει …
Τα παιδιά ζωγράφισαν τα ζωάκια που τους έκαναν εντύπωση , ξεφύλισσαν βιβλία σχετικά με το θέμα και εξέφρασαν συναισθήματα και απορίες…
θ1 θ2 θ3 θ4 θ5 θ6 θ7
Έπειτα τα παιδιά παρατήρησαν τον πίνακα του Auguste Renoir ” Mητρότητα”
images
μίλησαν για τα χρώματα , για τα συναισθήματα που διέπουν αυτή την τρυφερή σχέση και έπειτα με την μεικτή τεχνική του κολλάζ ,του ψηφιδωτού και της ζωγραφικής αναπαρήγαγαν τον πίνακα με τον δικό τους τρόπο στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την ημέρα θηλασμού
θ9 θ10 θ11 θ12 θ13 θ8
και η σχετική δημοσίευση για διάχυση του μηνύματος στην ευρύτερη κοινότητα

Διεθνής ημέρα Υπαίθριας Εκπαίδευσης 7 Νοεμβρίου 2024

1 2 1 2 1 3 1 4 1 5 1 6 1

7 1

Διεθνής ημέρα Υπαίθριας Εκπαίδευσης
Για ακόμη μία χρονιά το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε σε εκπαιδευτικές δράσεις έξω από την τάξη στην αυλή του σχολείου .
Η Διεθνής Ημέρα Υπαίθριας Εκπαίδευσης ξεκίνησε στη Βρετανία το 2012 κι έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα πάνω από 10 εκατομμύρια μαθητές σε 170 χώρες. Διεθνείς έρευνες έχουν δείξει ότι η υπαίθρια εκπαίδευση συμβάλλει στην :
😍ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών
😍ενισχύει τη δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων και τις δεξιότητες δημιουργίας ομάδας και, βέβαια
😍είναι διασκεδαστική για τα παιδιά.
Τα μαθήματα που γίνονται στην ύπαιθρο είναι μια σημαντική βιωματική εμπειρία που συχνά μας ακολουθεί μια ζωή. Το ενεργητικό και φυσικό παιχνίδι, το παιχνίδι στη φύση είναι ο πρωταρχικός τρόπος με τον οποίο μαθαίνουν τα παιδιά.
Και αφού διαβάσαμε το βιβλίο « Τι βλέπεις όταν κοιτάζεις ένα δέντρο ; » ζωγραφίσαμε, παίξαμε μαθηματικά κινητικά παιχνίδια και φυτέψαμε μικρά σποράκια…
Κάπως έτσι ενισχύσαμε την αγάπη μας για την φύση και εντάξαμε τις δραστηριότητες μας στη συλλογική δράση του ΚΕΠΕΑ ΒΑΜΟΥ για άλλη μια φορά ….
Συγκεκριμένα :
Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία ΚΕΠΕΑ (ΚΠΕ) Βάμου, στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» με κωδικό ΟΠΣ 6004470, του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή (ΠΑΔΚΣ) 2021-2027» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και στα πλαίσια των Περιφερειακών Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Αλλάζω για το Κλίμα», «Αλλάξτε συμπεριφορές: ΑνακυκλωS.O.S.τε!» και «Ένας Κήπος στο σχολείο μου», που συντονίζει και της Διεθνούς Ημέρας Υπαίθριας Εκπαίδευσης καλεί εκπαιδευτικούς και σχολεία να οργανώσουν την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2024, κοινή δράση με θέμα:
«Υπαίθρια Εκπαίδευση»
Σκοπός της δράσης αυτής είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών κι εκπαιδευτικών, γονέων και τοπικής κοινωνίας κάθε σχολείου σχετικά με τη σημασία και τα οφέλη της υπαίθριας εκπαίδευσης. Στόχοι της δράσης είναι να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα σχετικά με την κλιματική κρίση, την σημασία της μείωσης των απορριμμάτων, της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης, της σωστής διαχείρισης του νερού και των φυσικών πόρων. Να γνωρίσουν οι μαθητές τον πλούτο της τοπικής χλωρίδας και τη σημασία του για τη διατροφή μας, την υγεία, την οικονομία και την οικολογική ισορροπία και να ευαισθητοποιηθούν γι’ αυτά με βιωματικό τρόπο έξω στη φύση. Παράλληλα, στόχος είναι να αλλάξει η αυλή του σχολείου με την καλλιέργεια τοπικών φυτών, να πρασινίσει η σχολική αυλή και να καλλιεργηθούν δεξιότητες φροντίδας και χρήσης των φυτών σαν πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον.
Για το σκοπό αυτό, προτείνουμε, για την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2024 να δράσουμε από κοινού και ταυτόχρονα εκπαιδευτικοί, μαθητές και σχολεία των Δικτύων και όχι μόνο, για την Υπαίθρια Εκπαίδευση.
Όλες οι δράσεις του Δικτύου αποτυπώνονται στον παρακάτω σύνδεσμο :

Το αρχικό μου γράμμα και το όνομά μου!!!

Ποιο είναι το γράμμα μου το αρχικό; Θα σας δείξω στο λεπτό!!!

Αρχικά το ψαρέψαμε…ναι κανονικά, με τρυπητό κουταλάκι και νερό!!! (Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για να τις δείτε κανονικά).

Στολίσαμε το πάτωμα με τα αρχικά μας….τι χαρά!!!

Τα αρχικά μας που ψαρέψαμε έγιναν ρολόγια και στόλισαν τα χεράκια μας!!!

7

Σχεδιάσαμε τα αρχικά μας σε εφημερίδες και τα κόψαμε. Φτιάξαμε χρωματιστό φόντο με τέμπερες και τα μεταμορφώσαμε στον αστείο μας εαυτό!!!

Κολλήσαμε χαρτοταινία σε χάρτινα πιάτα φτιάχνοντας ο καθένας το αρχικό του γράμμα, βάψαμε τα πιάτα με νερομπογιές και όταν στέγνωσαν τραβήξαμε και βγάλαμε την χαρτοταινία….μαγικό….το γράμμα μας το αρχικό!!! Για να στολίσουμε το δωμάτιό μας!!!

Με κόλλα και άμμο το γράψαμε…

Σε ταψάκι με αλεύρι το χαράξαμε…

Με την αγαπημένη μας Beebot το ψάξαμε…την προγραμματίσαμε και την στείλαμε να το βρει!!!

17

Βρήκαμε την κάρτα με την λέξη που αρχίζει από το ίδιο γράμμα με το όνομά μας…και δώσαμε οδηγίες στην Beebot να βρει και αυτή την κάρτα που ψάχνουμε!!!

Αφού μάθαμε να ξεχωρίζουμε το αρχικό μας…ήρθε η ώρα να μάθουμε και ολόκληρο το όνομά μας!!!

Ο καθένας εντόπισε το όνομά του μέσα σε όλα τα υπόλοιπα, γραμμένα σε μαγνητικές κάρτες που τις κολλήσαμε στον πίνακα και όποτε θέλουμε να γράφουμε το όνομα στην εργασία μας θα παίρνουμε την κάρτα μας και θα το αντιγράφουμε όπως μπορεί ο καθένας!

Παρατηρήσαμε πόσα ονόματα αρχίζουν με το ίδιο γράμμα και τα κάναμε ομαδούλες. Μετρήσαμε τα γράμματα που έχει το όνομά μας και κόψαμε χρωματιστά χαρτάκια τόσα όσα χρειάζεται ο καθένας και φτιάξαμε τον πύραυλο του ονόματός μας…το ταξίδι στο διάστημα αρχίζει τραγουδώντας!!!

Φωνάξαμε το όνομα μας ΔΥΝΑΤΑ!!! Το γράψαμε όπως μπορούσε ο καθένας…

Σπάσαμε τον κώδικα!!! Βάλαμε στη σειρά τα καπάκια με τα γράμματα του ονόματός μας κοιτώντας το ξυλάκι και έτοιμο το όνομά μας!!! Προσπαθήσαμε και χωρίς να κοιτάμε το ξυλάκι μας…μια χαρά τα καταφέραμε!!! Παιχνιδάκι για εξάσκηση στο σπίτι!

Ο φίλος μας το πουλάκι ο Τσιριτρό, μας έφερε λουλουδάκια με το όνομά μας. Παίζοντας αντιστοιχίσαμε το λουλουδάκι μας με το πουλάκι που γράφει το όνομά μας και τα τοποθετήσαμε στην πόρτα ώστε κάθε πρωί να βρίσκουμε το λουλουδάκι μας και να το τοποθετούμε στο σωστό κουτάκι.

και το ταξίδι συνεχίζεται…