ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ

Οι γυναικοκτονίες μάς αφορούν
Την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση « Οι γυναικοκτονίες μας αφορούν». Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μαθητές/ τριες του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών και αντιπροσωπεία από μαθητές/τριες των σχολείων: 4ο Γυμνάσιο, 2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών και 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών.
Για το θέμα των γυναικοκτονιών μίλησαν η συγγραφέας Ελένη Καρασαββίδου, η ποιήτρια Χλόη Κουτσουμπέλη, η ποιήτρια Μαρία Λάτσαρη και η ψυχολόγος Άννα Νανούδη.
Χαιρετισμό απεύθυνε η Φωτεινή Σιάνου, Συντονίστρια Πρωτοβουλίας κατά των Γυναικοκτονιών.
Η πρόσκληση των εκλεκτών ομιλητριών έγινε από τον κ. Χατζημωυσιάδη Παναγιώτη.
Ποιήματα διάβασαν ο μαθητής Σύκας Δημήτριος ( Β4 ) και η μαθήτρια Ηλιοπούλου Σοφία ( Γ2).
Την εκδήλωση πλαισίωσε η ομάδα των Βουλευτών Εφήβων του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών, η οποία παρουσίασε το υλικό που δημιούργησε και συγκέντρωσε για το φαινόμενο της βίας, φαινόμενο πολύπλοκο, παγκόσμιο, που επηρεάζει σημαντικά την καθημερινότητά μας, στο σχολείο, την οικογένεια, στους χώρους εργασίας, υπονομεύοντας την κοινωνική συνοχή. Το μήνυμα που μετέφεραν είναι να έχουμε « έναν βίο χωρίς βία, η υιοθέτηση της ενσυναίσθησης και αποδοχή της διαφορετικότητας, ας γίνει η σιωπή φωνή»
Την ομάδα εκπροσωπούν οι υποψήφιοι βουλευτές – έφηβοι:
Αποστολίδης Ευάγγελος( Α4 ), Δήμτση Ευαγγελία ( Α1 ), Μαυρομάτη Ελένη ( Β2 ), Τσούφη Βασιλική ( Β4 ), Χατζηιωάννου Ευαγγελία ( Β4 ) .
Υπεύθυνες καθηγήτριες: Κάζογλου Αυγή , Σύρμαλη Κυριακή.
Συγχαρητήρια σε όλους /ες για την εξαιρετική εκδήλωση.
Για να παρακολουθήσετε πατήστε: https://www.youtube.com/watch?v=QQyVYwVcIX4&t=4s