3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. – Επιμορφωτική Συνάντηση για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Πόσο ασφαλής είναι η σύνδεση σας;

Το 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. σε συνεργασία με το 1ο, 2ο & 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και  το Παρατηρητήριο Πρόληψης και διαχείρισης Κρίσεων της Περιφερειακής Διεύθυνσης            Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του Διαπεριφερειακού Δικτύου «Ασφάλεια στο διαδίκτυο» θα πραγματοποιήσει  επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο Ασφάλεια στο Διαδίκτυο-2022», την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου και ώρα 20:10-21:30.

   Η ενημερωτική – επιμορφωτική συνάντηση απευθύνεται στους/στις εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, των σχολικών μονάδων που δεν αποτελούν μέλη του Διαπεριφερειακού Θεματικού Δικτύου Ασφάλεια στο Διαδίκτυο (https://isecurenet.sch.gr/portal/), το οποίο λειτουργεί από το 2014 έως σήμερα.

Οι θεματικοί άξονες της ενημερωτικής – επιμορφωτικής συνάντησης, ενδεικτικά,   είναι οι εξής:

  • Παρουσίαση του περιεχομένου, του ρόλου και της στοχοθεσίας του Δικτύου.
  • Ενημέρωση για τις δυνατότητες υλοποίησης δράσεων για την αντιμετώπιση κινδύνων του Διαδικτύου.
  • Τρόποι αξιοποίησης του Δικτύου, στο πλαίσιο των θεματικών αξόνων των «Εργαστηρίων δεξιοτήτων».
  • Τρόποι και πρακτικές πρόληψης κινδύνων σε σχέση με τα κοινωνικά δίκτυα αλλά και άλλες αναδυόμενες τεχνολογίες και φαινόμενα που έχουν σχέση με το διαδίκτυο.

Κεντρικός εισηγητής στην επιμορφωτική-ενημερωτική συνάντηση θα  είναι ο Δρ. Απόστολος Παρασκευάς, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και ένας εκ των 120 Συντονιστών του Διαπεριφερειακού Θεματικού Δικτύου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο».

 Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να παρακολουθήσουν την επιμορφωτική συνάντηση μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

 https://minedu-primary.webex.com/meet/aparaske