ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 

 

Σε μια  εποχή που όλα αλλάζουν και όλα αμφισβητούνται νιώθουμε επιτακτική την ανάγκη να στρέψουμε το βλέμμα μας προς τα πίσω, σ’ αυτούς που έζησαν, σ’ αυτούς που πέθαναν, σ’ αυτούς που πάλεψαν για να μπορούμε εμείς σήμερα να ζούμε ελεύθεροι και να μιλούμε τη γλώσσα μας, την ελληνική μας γλώσσα.

Επέτειος μνήμης  Μακεδονικού Αγώνα η σημερινή ημέρα και μέσα στις σχολικές μας τάξεις με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Γερασίμου, την κ. Παπαδοπούλου και την κ. Χατζηιορδάνου, ξεφυλλίσαμε σελίδες  ηρωισμού και θυσίας.

Μέσα από τη συνοπτική παρουσίαση των γεγονότων εκείνης της περιόδου προσπαθήσαμε να αφουγκραστούμε τα μηνύματα που εκπέμπει ο αγώνας των Μακεδονομάχων για να «ψηλώσουν» οι καρδιές μας και να αναλογιστούμε τη δύναμη και την πίστη που μπορεί να έχει ο άνθρωπος κάθε εποχής, όσο δύσκολη και αν είναι αυτή, αν  αγαπάει την πατρίδα του και σέβεται την ιστορία του και τον πολιτισμό του.

IMG 20241011 120426IMG 20241011 120451 IMG 20241011 120743 IMG 20241011 120756

 

Με αυτό το πνεύμα τιμούμε την επέτειο ιδιαίτερα σήμερα που κάποιοι εξακολουθούν να καπηλεύονται το όνομα  και την ιστορία  της Μακεδονίας και απευθυνόμαστε στους μαθητές και στις μαθήτριές μας με  τα επίκαιρα  λόγια του Ίωνα Δραγούμη:

«Σε σας στρέφομαι παιδιά του Ελληνισμού, αγαπημένα ελληνόπουλα και σας εξορκίζω μη λησμονήτε ποτέ το θάνατο των ηρώων που τιμήσαμε σήμερα, αλλά προ πάντων μη λησμονήτε τη ζωή τους, τον ενθουσιασμό τους, μη λησμονήτε και την ιδέα που για κείνη δούλεψαν και υπόφεραν, ούτε την πανώρια χώρα όπου  εσκοτώθησαν, γ ι α τ ί   κ α ι    η   ι δ έ α     ε κ ε ί ν η  κ α ι   η    χ ώ ρ α     θ  έ  λ ο υ ν   π ο λ λ ο ύ ς   α κ ό μ α     Ή  ρ  ω  ε  ς».

 

Χρύσα Γερασίμου

Φιλόλογος

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων