Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία από το Β2

Οι συνεδριάσεις του 5-μελούς  είναι μια από τις πιό σημαντικές στιγμές της σχολικής ζωής. Αποτελούν το χώρο για την ανάπτυξη της μαθητικής πρωτοβουλίας μέσα στο σχολείο και είναι κύτταρο δημοκρατικής ζωής καθώς με τον διάλογο και   με πνεύμα συνεργασίας οι μαθητές ασκούνται στην δημοκρατική διαδικασία και στην συμμετοχή τους στα κοινά, μελετώντας και προτείνοντας λύσεις για τα προβλήματα που τους αφορούν έτσι ώστε να γίνουν οι ενεργοί πολίτες του αύριο.

Σε μια τέτοια συνέλευση το τμήμα Β2 πήρε μια αξιέπαινη απόφαση, να διαθέσει ποσό χρημάτων του ταμείου της τάξης για κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό. Με θαυμαστή ωριμότητα οι μαθητές του Β2 αποφάσισαν να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο αντί να ξοδέψουν τα χρήματα τους σε κάποια ομαδική έξοδο για διασκέδαση.

Το σχολείο δεν μπορεί παρά να επαινέσει την πρωτοβουλία αυτή και να την ενισχύσει αγκαλιάζοντάς την και εμπλέκοντας σε αυτήν όλη την σχολική κοινότητα του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου.

 

Ήδη προτάθηκε στον Σύλλογο Διδασκόντων να συμμετέχει στην πρωτοβουλία των μαθητών καθώς επίσης και το 15-μελές αποφάσισε να συμμετέχουν και τα υπόλοιπα τμήματα.

Ανάλογο κάλεσμα θα γίνει και προς τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά του Β2 που δείξαν τον δρόμο της αλληλεγγύης!

Οι μαθητές του Β2 ανοίξαν τον δρόμο προς τον εθελοντισμό και την προσφορά.  

Με μεγάλη μας  χαρά, όλοι οι υπόλοιποι Εκπαιδευτικοί, Γονείς, Μαθητές τον ακολουθήσαμε.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων