Ήρθε η Άνοιξη!

Οι αμυγδαλιές άνθισαν, τα μαρτάκια μπήκαν στα χέρια και ο κήπος μας ανανεώθηκε! Με τη βοήθεια των παιδιών φυτέψαμε λουλούδια, λαχανικά αλλά και δέντρα και η αυλή μας μοσχομύρισε άνοιξη!

(Ευχαριστούμε για την ευγενική χορηγία των φυτών στο σχολείο μας το Φυτώριο Μπίρδας και το Φυτώριο Κεσίδης)

1 4 2 5 3 5 4 4 5 5 6 1 7 1 8 9 10 11 12 13 14 15

“Θάλα-SoS-α χωρίς πλαστικά”

Στα πλαίσια του εργαστηρίου δεξιοτήτων “Θάλα-SoS-α χωρίς πλαστικά”, μάθαμε για τα θαλάσσια ζώα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν από τη μόλυνση των Ωκεανών. Πλαστικές συσκευασίες, αλουμίνιο, δίχτυα, καλαμάκια, χειρουργικές μάσκες καταλήγουν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να μολύνεται η θαλάσσια ζωή και το οικοσύστημα της. Με πείραμα σε ατομικά μπουκάλια είδαμε πως οι θαλάσσιες χελώνες δεν αναγνωρίζουν τις πλαστικές σακούλες και τις τρώνε, καθώς μέσα στο νερό εκείνες μοιάζουν με μέδουσες. Επιπλέον, είδαμε τρόπους που μπορούμε να για να συμβάλλουμε στη διάσωση αυτών των ζώων αλλά και ολόκληρου του πλανήτη που καλεί S0S!

1 3 2 4 3 4 4 3 5 4 6 7

Ημέρα αγάπης (Αγίου Βαλεντίνου)

Η αγάπη δεν γιορτάζεται μία μόνο μέρα, αλλά η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι η αφορμή για να χαρίσουμε μία χειροποιήτη καρδιά, μία κάρτα, ένα φιλί, ένα σ’ αγαπώ στους ανθρώπους μας. Εκτός από αυτά ασχοληθήκαμε και με το bee bot το ρομπότ-μελισσάκι μας και η αποστολή ήταν ότι θα έπρεπε να το στείλουμε κατευθείαν στην φωλιά της αγάπης.

 

1 2 1 3 1 4 5 1

Εκδρομή στο θέατρο “Αυλαία” – Παράστασης “Ο γαργαληστής”

Επισκεφθήκαμε το θέατρο “Αυλαία” και παρακολουθήσαμε την παράσταση “Ο γαργαληστής”. Τα παιδιά διασκέδασαν με τη νέα τους εμπειρία και με την επιστροφή μας στην τάξη συζητήσαμε για την παράσταση, καθώς και για τη χαρά, τη λύπη και γενικότερα για τα συναισθήματα, που ήταν και η βάση του έργου.

 

1α 2 2α 3 5