1η Ιουνίου.Τα Νηπιαγωγεία μας ανοίγουν και πάλι.

Αγαπητοί γονείς και παιδιά,

Τη Δευτέρα 1η Ιουνίου τα Νηπιαγωγεία μας ανοίγουν ξανά μετά από 3 μήνες περίπου χωρισμού. Οι νηπιαγωγοί καλούμαστε να υπερβούμε τα εμπόδια και να αντιμετωπίσουμε με ευρηματικότητα τη νέα αυτή πραγματικότητα της πανδημίας. Πραγματική πρόκληση η παρούσα κατάσταση. Καλούμαστε να σκηνοθετήσουμε και να σκηνογραφήσουμε με παιδαγωγική ματιά το πλάνο της οριοθέτησης της τάξης, των σχέσεων και της συνύπαρξης των παιδιών αναζητώντας μία «άλλη εγγύτητα» μη σωματική, ενώ ταυτόχρονα να  προσπαθήσουμε για την αίσθηση μιας μεγάλης «λεκτικής αγκαλιάς». Όλοι μας πρέπει αυτή τη στιγμή να προσπαθήσουμε για να είμαστε όλοι ασφαλείς.

Μελετώντας τις εγκυκλίους, διαμορφώσαμε τις τάξεις για να υποδεχθούν τα παιδιά σύμφωνα με τη νέα τάξη πραγμάτων. Δεν θα βρεθούμε όλοι μαζί, αλλά θα χωριστούμε σε δύο ομάδες όπως ήδη έχετε ενημερωθεί.

Από 1 έως 5 Ιουνίου:

Η Α’ ομάδα θα έρχεται: Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή  και

η Β’ ομάδα : Τρίτη – Πέμπτη.

Από 8 έως 12 Ιουνίου :

Η Β’ ομάδα θα έρχεται: Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή  και

Η Α’ ομάδα:  Τρίτη – Πέμπτη.

Από 15 έως 19 Ιουνίου:

Η Α’ ομάδα  θα έρχεται: Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή  και

η Β’ ομάδα : Τρίτη – Πέμπτη.

Από 22 έως 26 Ιουνίου:

Η Β’ ομάδα θα έρχεται:  Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή  και

Η Α’ ομάδα:  Τρίτη – Πέμπτη.

Γονείς από πλευρά σας θα θέλαμε πριν έρθουν στο σχολείο τα παιδιά να τα ενημερώσετε  όχι μόνο ότι θα βρουν κάπως διαφορετικό το Νηπιαγωγείο μας αλλά και για τον  διαφορετικό τρόπο που θα ζούμε για να είμαστε ασφαλείς.

Σας παραθέτουμε και σχετικό video για να τους δείξετε:

https://www.youtube.com/watch?v=LULXShDOthI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3V0Lv9eeM2Q918R873dAflXXuvqjIWOo9VLO6vgfIGlvXxQQfGd66oALk

Η προσέλευση των παιδιών θα γίνεται ως εξής:

Το πρωί θα αφήνετε τα παιδιά στην πόρτα της αυλής, όπου θα τα παραλαμβάνει η υπεύθυνη νηπιαγωγός. Παρακαλούμε να κρατάτε τις αποστάσεις περιμένοντας να παραλάβουμε τα παιδιά το πρωί, καθώς και στην αποχώρηση το μεσημέρι. Επίσης το μεσημέρι η παραλαβή των παιδιών θα γίνεται από την πόρτα της αυλής. Παρακαλούμε να μη μπαίνει κανείς στο χώρο του σχολείου. Για οτιδήποτε χρειάζεστε θα επικοινωνούμε μεσω  email ή με το τηλέφωνο.

Θα λειτουργήσει μόνο το πρωινό πρόγραμμα 8:15π.μ  έως 13 μ.μ. χωρίς πρωινή ζώνη και ολοήμερο πρόγραμμα. Τα παιδιά θα έχουν το κολατσιό τους στη τσάντα τους με το παγουρίνο και θα την έχουν στην τάξη. Παρακαλούμε όχι κολατσιό που χρειάζεται ψυγείο.

Ακολουθώντας τις εγκυκλίους δεν θα υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στα παιδιά των άλλων τμημάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στην αυλή έχουν καθοριστεί τα σημεία που θα παίζει το κάθε τμήμα ή θα κάνει κάποιες οργανωμένες δραστηριότητες. Οι αίθουσες θα αερίζονται διαρκώς και θα γίνεται καθαριότητα και απολύμανση μια φορά κατά τη διάρκεια του ωραρίου και ενώ τα παιδιά θα είναι διάλειμμα και μια με το πέρας του ωραρίου. Στο χώρο έχει γίνει ήδη απολύμανση και απεντόμωση. Κάθε μέρα τα παιχνίδια που χρησιμοποιούνται θα απολυμαίνονται για την επόμενη μέρα. Έχουν αποσυρθεί τα περισσότερα παιχνίδια και έχουν παραμείνει τόσα ώστε τα κάθε παιδί να έχει το δικό του.

Το κάθε παιδί έχει τη δική του θέση στο τραπεζάκι όπου κάθονται μόνο δύο παιδιά και στην παρεούλα κάθονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχουν τη συνιστώμενη απόσταση.

Τα παιδιά θα πλένουν τα χέρια τους πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα χρησιμοποιούν αντισηπτικά κάθε φορά που τελειώνουν μια δραστηριότητα. Έχουμε προμηθευτεί με τη βοήθεια της Σχολικής Επιτροπής και του Υπουργείου όλα τα απαραίτητα για καθαρισμό και απολύμανση.

Κάθε πρωί, πριν την προσέλευση στο σχολείο, θα κάνετε θερμομέτρηση των παιδιών από το σπίτι. Στο παραμικρό σύμπτωμα (βήχας, δέκατα, μπούκωμα, διάρροια κλπ) κρατάμε το παιδί σπίτι και επικοινωνούμε με τον γιατρό.  Αν το παιδί παρουσιάσει κάποιο τέτοιο σύμπτωμα στην ώρα του σχολείου, ενημερώνεστε και έρχεστε και το παίρνετε το ταχύτερο δυνατόν.

Στο σχολείο έχει ορισθεί ειδικός χώρος αναμονής των παιδιών που παρουσιάζουν συμπτώματα.

Ζητάμε από σας να εφαρμόζετε με τα παιδιά και εκτός σχολείου αυτά που θα μαθαίνουμε στο Νηπιαγωγείο, για να τα εκπαιδεύσουμε μαζί σωστά για τους σωστούς τρόπους προστασίας. Να γίνουν υπεύθυνα για να προστατέψουν τον εαυτό τους και τους άλλους.

Εμπιστευθείτε μας όπως κάνετε διαρκώς μέχρι τώρα!

Σας περιμένουμε και το χαμόγελό σας θέλουμε να συναντάει κάθε πρωί το δικό μας, όπως κάθε μέρα πριν τρεις μήνες.

Εμείς θα νικήσουμε σε αυτή τη μάχη!

Οι μικροί μας θησαυροί πρέπει να χαμογελούν ξένοιαστοι και πάλι μαζί με όλους μας!

Καλώς να ορίσετε!