Η Εθελοντική Ομάδα του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου “εν δράσει”

                   «Ουδέν  μονιμότερον του προσωρινού» … Κάπως έτσι ξεκίνησε η εθελοντική ομάδα τις δράσεις της πριν 5 χρόνια περίπου. Ήταν το ξεκίνημα…. Ήταν μια  δράση,  μέσα από την οποία προσφέραμε  τρόφιμα σε φορείς που προσπαθούσαν να βοηθήσουν οικογένειες που είχαν ανάγκη, ενισχύοντας το κοινωνικό τους έργο. Κανείς μας δεν μπορούσε να φανταστεί πώς θα εξελισσόταν η δράση αυτή . Μετά από 5 χρόνια είμαστε πιο πλούσιοι σε εμπειρίες, είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι γι’ αυτό που κάνουμε, για την αλληλεγγύη και την βοήθεια που προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας. Μια εθελοντική δράση που ενώ την υλοποιούσαμε μια φορά το χρόνο (Χριστούγεννα), τώρα πλέον  επεκτάθηκε και στο Πάσχα, αλλά και όποτε παραστεί ανάγκη.

                    Έτσι και φέτος, η εθελοντική ομάδα αγόρασε τρόφιμα και τα πρόσφερε την Μ. Δευτέρα, στην Τράπεζα τροφίμων των Ι.Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου και  Αγίου Αθανασίου αντίστοιχα. Επίσης, επισκέφθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ωραιοκάστρου και πρόσφερε και εκεί τρόφιμα. Τα χρήματα για να αγορασθούν τα τρόφιμα; Μα από τα κάλαντα που έψαλλε η ομάδα μας παραμονές Χριστουγέννων, αλλά και από προσφορές των ίδιων  των μαθητών.

Και φυσικά, δεν σταματήσαμε  μόνο σε αυτό.  Οι δράσεις κάθε χρόνο γίνονται περισσότερες και πολύπλευρες.

Πλέον οι παλιοί μυούν τους νεώτερους  μαθητές.

Γιατί  το θεωρούν πια υποχρέωσή τους .

Μια ευχάριστη υποχρέωση, πλήρως εναρμονισμένη με το ρόλο του σχολείου στη σύγχρονη κοινωνία και την υποχρέωση να γίνουν τα παιδιά ευαισθητοποιημένοι  πολίτες που πέρα και πάνω από κάθε γνώση και δεξιότητα θα αποκτούν αξίες, όπως αυτή της αλληλεγγύης προς τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Καλό Πάσχα – Καλή Ανάσταση!!

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση