Το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου ήταν παρόν στο 3o συνέδριο του περιοδικού SCIENTIX της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες

Το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου ήταν παρόν στο 3o συνέδριο του περιοδικού SCIENTIX της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες

 

Το 3ο συνέδριο του SCIENTIX πραγματοποιήθηκε 4-6 Μαΐου στις Βρυξέλλες και   αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά γεγονότα της χρονιάς. Συμμετείχαν 351 εκπαιδευτικοί, σχολικοί σύμβουλοι, ακαδημαϊκοί και σχεδιαστές εκπαιδευτικής πολιτικής από όλη την Ευρώπη. Ανάμεσά τους και οι:

  • Jean-David Malo (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Διευθυντής, Έρευνα και Καινοτομία)
  • Evarist Bartolo (Υπουργός Παιδείας της Μάλτας)
  • Jean Francois Taddei (Διευθυντής του CRI-Γαλλία)
  • Svein Sjoberg (Καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Όσλο, μέλος της Νορβηγικής Ακαδημίας Επιστημών και Γραμμάτων)
  • Beth Healey (Ειδικός στο Διάστημα και τα Ακραία Περιβάλλοντα, International Space University, Ηνωμένο Βασίλειο)

Είναι γνωστό ότι το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου συμμετέχει σε δύο προγράμματα Erasmus+. Αυτό όμως που δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι ότι το πρόγραμμα eHAND έχει βραβευτεί δύο φορές από το SCIENTIX για τις δράσεις που υλοποιεί.

Εύλογα, λοιπόν, η πρόσκληση του SCIENTIX για την παρουσίαση του προγράμματος δεν αποτέλεσε έκπληξη. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Οι διοργανωτές του συνεδρίου  παρείχαν ένα εκ των 20 πολυπόθητων περιπτέρων (stand) του συνεδριακού κέντρου στο eHAND, γεγονός που αποτελεί μεγάλη τιμή για τους συντελεστές του προγράμματος και, φυσικά, για το σχολείο μας.

Την παιδαγωγική ομάδα Erasmus+ του 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου  εκπροσώπησε ο Χρήστος Αλεξάκης (ΠΕ03-Μαθηματικός), ο οποίος μαζί με την Ιταλίδα συντονίστρια του προγράμματος, Franca Sormani, παρουσίασε το Σάββατο 5 Μαΐου τους στόχους του eHAND στους συμμετέχοντες του συνεδρίου.

Το stand του eHAND λειτούργησε καθόλη τη διάρκεια του συνεδρίου. Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα eHAND, έλαβαν ενημερωτικά φυλλάδια και εκπαιδευτικό υλικό, ενεπλάκησαν με STEM δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν για τις ανάγκες του προγράμματος, παρακολούθησαν σχετικό βίντεο με τους στόχους του προγράμματος το οποίο επιμελήθηκε ο κ. Αλεξάκης και είχαν την ευκαιρία να  επεξεργαστούν το astro-pi (υπολογιστής-project του Raspberry-pi, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, το οποίο χρησιμοποιείται από μαθητές για την δημιουργία κώδικα με σκοπό την χρήση του στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό).

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση