CHRISTOS   MANTZOROSHARVARD

   Το 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ευχαριστεί θερμά τον κορυφαίο καθηγητή του Πανεπιστημίου του HARVARD για την μεγάλη τιμή που έκανε στο σχολείο μας,  να ταξιδέψει από την Αμερική και να μιλήσει στους Κορίνθιους μαθητές μας!

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία,  η εκδήλωση του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου, κατά την οποία ο κορυφαίος και Διεθνώς αναγνωρισμένος Ερευνητής – καθηγητής Ιατρικής, του ΠΡΩΤΟΥ στην Παγκόσμια κατάταξη Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ κ. Χρήστος Μαντζώρος, απευθύνθηκε όχι μόνον στους μαθητές του σχολείου μας, με μια καταπληκτική και μεστή περιεχομένου ομιλία του,  αλλά και στους μαθητές όλων σχεδόν των σχολείων της πόλης μας, Δημοσίων και Ιδιωτικών,  τα οποία συμμετείχαν με αντιπροσωπείες τους.  Το Θέμα του κ. καθηγητή: «Ο μαθητής μπροστά στις προκλήσεις μιας παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας»,  άκρως ενδιαφέρον και επίκαιρο, όπως είναι προφανές καθήλωσε το μαθητικό κοινό αλλά και τους Κορίνθιους γιατρούς και πολίτες της τοπικής μας κοινωνίας, οι οποίοι παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν με «θρησκευτική ευλάβεια» και προσήλωση  τον λόγο του μεγάλου Ερευνητή και επιστήμονα του Χάρβαρντ.  Ο Chris Mantzoros,  δεν τιμά και δοξάζει μόνον την Κορινθία και την Ελλάδα, αλλά  τιμά την Ιατρική  Επιστήμη και τον Ιατρικό κόσμο στο σύνολο του, αφού κατέχει άπειρες περγαμηνές και βραβεύσεις από Πανεπιστήμια, εταιρείες  και Ιδρύματα για την έρευνά του και τις ανακαλύψεις του,  όχι μόνο από την Αμερική, αλλά από όλο τον κόσμο.   Γι’ αυτό το λόγο διατρέχει συνεχώς και τις 5 Ηπείρους, προσκεκλημένος από τα καλύτερα Πανεπιστήμια και τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα του κόσμου, δίνει διαλέξεις και προσφέρει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του από την συνεχή και συστηματική του έρευνα, σε κάθε ενδιαφερόμενο Επιστήμονα, φοιτητή Ιατρικής, Ερευνητικό Κέντρο,  ή Πανεπιστημιακό Ίδρυμα.

Ο Δήμος Κορινθίων θέλησε να τιμήσει αυτόν τον μεγάλο Επιστήμονα και Πατριώτη,  ο οποίος  δοξάζει και τιμά με τις επιτυχίες του την Ιατρική Επιστήμη και την Ελλάδα, με  μια απλή τελετή κατά την οποία τον ανακήρυξε σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Κορινθίων. Ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει για   τον διαπρεπή και πολυβραβευμένο   Έλληνα και Κορινθιακής καταγωγής (Αρχαίες Κλεωνές),  καθηγητή του Πανεπιστημίου του HARVARD κ. Χρήστο Μαντζώρο. Τον άνθρωπο,  ο οποίος έχει τιμηθεί με διεθνή βραβεία σε συνέδρια, στα οποία είχαν παρουσία 20.000 και 30.000 γιατροί, οι οποίοι χειροκροτούσαν ασταμάτητα ένα Ελληνόπουλο, που έφυγε από την επαρχία της Πελοποννήσου και έφτασε στην κορυφή της Ιατρικής του κόσμου!!!

Το σχολείο μας, το οποίο προετοίμαζε αυτή την εκδήλωση από το 2017, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλα εκείνα τα σχολεία,  Ιδιωτικά & Δημόσια, που συμμετείχαν στην εκδήλωση με  αντιπροσωπείες μαθητών, καθώς και όλους τους Κορίνθιους πολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους, το τιμώμενο από τον Δήμο Κορινθίων πρόσωπο, τον διακεκριμένο και διεθνώς αναγνωρισμένο καθηγητή, του κορυφαίου Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ,  Χρήστο Μαντζώρο. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές για την άψογη συμπεριφορά τους, κατά την διάρκεια της Τελετής Ανακήρυξης και κυρίως της ομιλίας του καθηγητή Μαντζώρου, παρά το γεγονός ότι η διάρκεια της όλης εκδήλωσης ήταν μεγάλη, αλλά  κυρίως για τις εύστοχες και μεστές προβληματισμού ερωτήσεις που υπέβαλλαν οι μαθητές μετά το τέλος της ομιλίας  στον κ. Καθηγητή,  γεγονός που μας το επεσήμανε και ο ίδιος λέγοντας: «με εκπλήσσει η ωριμότητα των παιδιών. Εμείς  κάναμε την εκδήλωση για τα παιδιά και χαίρομαι που ήλθαν  εκεί και που παρακολούθησαν με τόσο μεγάλη προσοχή, η οποία με συγκίνησε»!!!

Αξίζουν συγχαρητήρια επίσης στους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολείων εκείνων, που γνωρίζουν να εκτιμούν και να αξιολογούν πρόσωπα και εκδηλώσεις, χρήσιμες και πολλαπλά ωφέλιμες για τους μαθητές και με ευαισθησία και προθυμία περισσή, συνόδευσαν τους μαθητές των σχολείων τους σ’ αυτό το «πνευματικό Συμπόσιο»!  Τέλος Διευθυντής, Σύλλογος διδασκόντων, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου, εκφράζουμε τις άπειρες ευχαριστίες μας στον  γιατρό – ερευνητή Χρήστο  Μαντζώρο για την αποδοχή της Πρόσκλησης μας να βρεθεί κοντά μας και να μας προσφέρει «κάτι» από τον πλούτο των γνώσεων και της σοφίας του.

Να συγχαρούμε τέλος τον κ. καθηγητή, όχι μόνο γιατί υπήρξε ο μοναδικός  στο Χάρβαρντ που μέσα σε επτά χρόνια απέσπασε τρεις τίτλους Ιατρικών ειδικοτήτων και δύο Μάστερς,  όχι μόνο για τα καινοτόμα ερευνητικά του προγράμματα  και τις άπειρες βραβεύσεις του, όχι μόνο για την κοινωνική του προσφορά προς τους πάσχοντες και οικονομικά ενδεείς ασθενείς, αλλά κυρίως για την προσωπικότητα και το ήθος του, όπου μέσα στην καταξίωση και στην παγκόσμια αποδοχή και αναγνώριση,  καταφέρνει να παραμείνει απλός, ταπεινός και προσηνής, πιστός Χριστιανός και Έλληνας πατριώτης.

Ας ευχηθούμε,  όλοι εμείς που είχαμε την τύχη να βρεθούμε κοντά σας, κ. Καθηγητά και να σας ακούσουμε, να καταφέρουμε να «αντλήσουμε» κάτι από το ήθος, τις αρετές  και την προσωπικότητά σας, ώστε να βοηθήσουμε την πατρίδα μας να ξεφύγει από τις αγκυλώσεις της ανευθυνότητας, της μιζέριας, της επιπολαιότητας, του «ωχαδερφισμού», της ήσσονος προσπάθειας, της έπαρσης, της αλαζονείας και  της μικροψυχίας!

Σας είμαστε ευγνώμονες κ. Μαντζώρο και ευελπιστούμε, ότι σύντομα θα είστε και πάλι κοντά μας!

Οι Υπεύθυνοι καθηγητές του 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Δ. Παραδείση – Α. Παπαδοπούλου – Κ. Παρασκευόπουλος- Ν. Τζούλης  &

Χρήστος Ρουμελιώτης

Πατήστε εδώ για να δείτε βίντεο από την εκδήλωση.