Δείτε το στο slideshare.net
Δείτε το στο slideshare.net
Δείτε το στο slideshare.net

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΙΣΘΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

Δείτε την παρουσίαση!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ & 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, 

με την ΕΛΛΑΔΑ στην καρδιά τους, στην «καρδιά» της ΕΥΡΩΠΗΣ!

(Πατήστε πάνω στην εικόνα αριστερά ή εδώ για να δείτε ολόκληρη την παρουσίαση)

 

Το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου και το 2ο Λύκειο Κορίνθου συνεργάστηκαν, για πρώτη φορά και πραγματοποίησαν ένα κοινό Πρόγραμμα στις Κάτω Χώρες (Ολλανδία-Βέλγιο). Τα σχολεία μας προσκεκλημένα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Κέντρο Πληροφόρησης ΟΗΕ), από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης(Palai de la Paix / Παλάτι της Ειρήνης) αλλά και από το Κεστεκίδειο Ελληνικό Σχολείο των Βρυξελλών,  πραγματοποίησαν ένα πρόγραμμα «Μαμούθ», με  επιστημονικό και άκρως παιδαγωγικό χαρακτήρα. Το Πρόγραμμα μας που υλοποιήθηκε  στην Ολλανδία και το Βέλγιο (Κάτω Χώρες), πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική ακρίβεια και απόλυτη επιτυχία, αφού τα παιδιά μας παρακολούθησαν ενημερωτικά σεμινάρια, για σπουδές στην Ευρώπη από Έλληνες και ξένους καθηγητές Πανεπιστημίων, καθώς και για το ρόλο και την προσφορά των Διεθνών Οργανισμών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο «γίγνεσθαι».

Πανεπιστήμιο Leiden της Ολλανδίας, Πανεπιστήμιο Γάνδης του Βελγίου, Πολυτεχνείο TU Delft της Ολλανδίας, με το ROBOVALLEY και το Robotics Institute, το Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ-UNRIC στις Βρυξέλλες, το ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ(Peace Palace / Ποινικό Δικαστήριο του ΟΗΕ), το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ στις Βρυξέλλες και το Parlamentarium, το Μουσείο Van Gogh στο Άμστερνταμ, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας ESA –  ESTEC  (European Space Research and Technology Centre / Space Expo) στο Noordwijk της Ολλανδίας, το Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο των Βρυξελλών(ΚΕΣΤΕΚΙΔΕΙΟ), το Αδαμαντοκοπείο – εργαστήριο κοπής και επεξεργασίας διαμαντιών COSTER DIAMONDS, το RIJKS MUSEUM (Κρατικό Μουσείο της Ολλανδίας), το SCHEVENINGEN και τις περιοχές του DELTA WORKS  στην επαρχία ZEELAND, για να δουν οι μαθητές μας τα αναχώματα που εμποδίζουν την θάλασσα να μπει στην ξηρά, την Άμπωτι και την Παλίρροια, καθώς  και τα τεχνητά φράγματα ώστε να κατανοήσουν γιατί λέγονται Κάτω Χώρες. Ακόμη οι μαθητές μας απόλαυσαν και διέπλευσαν με ηλεκτροκίνητα πλοιάρια, το ωραιότερο χωριό της Ολλανδίας, το GIETHOORN, το μοναδικό χωριό που δεν έχει καθόλου δρόμους, αφού οι άνθρωποι κυκλοφορούν αναγκαστικά…. μόνο με βάρκες, έκαναν κρουαζιέρα στα κανάλια του Άμστερνταμ και εντέλει επισκέφθηκαν αξιοθέατα και πόλεις όπως Ουτρέχτη,  Μπρυζ, Νόρντγουικ,  Γάνδη, Χάγη, Άμστερνταμ, Ρότερνταμ, Βρυξέλλες, Σεβενίγκεν, Giethoorn, Λέηντεν, Ντελφτ, Γκραντ Πλας, ATOMIUM, τα παλάτια του Βελγίου κ.α.

Ταξιδεύοντας στο εξωτερικό, – οι άξιοι συγχαρητηρίων για την συμπεριφορά τους μαθητές μας – και κουβαλώντας στην καρδιά τους την πατρίδα μας, δεν δίστασαν να προβάλλουν και να διαφημίσουν την ΕΛΛΑΔΑ μας από την μια άκρη της μέχρι την άλλη, από την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας και μέχρι τις εσχατιές του ΑΙΓΑΙΟΥενόψει μάλιστα τουριστικής περιόδου στην «καρδιά» της Ευρώπης, σηκώνοντας το σχετικό πανό στην Είσοδο με τις σημαίες των Ευρωπαϊκών κρατών, αλλά και στην Αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην είσοδο του ΟΗΕ, καθώς και μπροστά από το κτίριο της ΚΟΜΙΣΙΟΝ(Ευρωπαϊκής Επιτροπής), όπως  και μπροστά και μέσα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης!   Τους αξίζουν ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Εμείς οι συνοδοί καθηγητές – Παραδείση Δήμητρα, Τέσση Αγγελική, Σκάζα Σοφία, Παρασκευόπουλος Κων/νος και Χρήστος Ρουμελιώτης – εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους μαθητές και στους γονείς τους, για την εμπιστοσύνη  που επέδειξαν  σε μας για άλλη μια φορά, καθώς και στους 40 περίπου Έλληνες και ξένους στις δυο χώρες που «επιστρατεύσαμε», ώστε  να συμβάλλουν στην επιτυχή υλοποίηση του Προγράμματος μας. Επίσης ευχαριστούμε θερμά και όσους στην Ελλάδα, μας έδωσαν την δυνατότητα με δώρα και τοπικά προϊόντα,  να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στους παραπάνω 40 συμπαραστάτες μας. Ευχαριστούμε, για άλλη μια φορά, θερμά την APSTAGE PAPPA DIMITRA για την προσφορά του banner-πανό, με το οποίο προβάλλαμε την Ελλάδα, την Οινοποιία SEMELI, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορινθίας, τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας, το κατάστημα ειδών συσκευασίας ΣΑΖΑΚΛΗΣ, την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, την Οξοποιία ΨΑΡΡΟΥ και την ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ.

Για το 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ / 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Χρήστος Ρουμελιώτης(ΘΕΟΛΟΓΟΣ)

 

Το 2ο Γυμνάσιο για 9η φορά στο Άγιο Όρος.

Πατήστε εδώ για να δείτε την παρουσίαση.

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Α΄Τάξης σε τρία Μουσεία

Πατήστε εδώ για να δείτε την παρουσίαση.

Διδακτική επίσκεψη στο Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείου Κορίνθου

“Νέοι Εθελοντές για τη Ζωή”

Στο πλαίσιο του προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων “Νέοι Εθελοντές για τη Ζωή” επισκεφθήκαμε το Κοινωνικό Ιατρείο Κορίνθου με σκοπό τα παιδιά μας να ευαισθητοποιηθούν στις εθελοντικές κοινωνικές δομές.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν κα συμμετείχαν ενεργά στις δράσεις των εθελοντών!