Το σχολείο μας συμμετείχε στις αρχές Μαρτίου στην 1η ελληνική διοργάνωση του Μαθητικού Διαγωνισμού Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης Bebras. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 68 μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου.

Στη δοκιμασία διάρκειας 45 λεπτών της ώρας, οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε 15 προβλήματα ή ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών διαβαθμισμένης δυσκολίας, που απαιτούν την εφαρμογή λογικής και υπολογιστικής σκέψης, διατυπωμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην απαιτείται προηγούμενη τυπική γνώση για να απαντηθούν, αλλά λογική σκέψη και υπολογιστική νοοτροπία.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού έχουν ανακοινωθεί στους μαθητές, οι οποίοι έλαβαν ειδική βεβαίωση συμμετοχής, ενώ οι συμμετέχοντες με τις υψηλότερες επιδόσεις στο σχολείο μας έλαβαν βεβαίωση διάκρισης.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους και τα θέματα του διαγωνισμού στη διεύθυνση  https://challenge.bebras.gr/, ενώ όλοι μπορούν να εξασκηθούν σε θέματα παλαιότερων διαγωνισμών. Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση του διαγωνισμού https://bebras.gr/

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τη συμμετοχή και την προσπάθειά τους! Ραντεβού τον Νοέμβριο, για τον Bebras-Κάστορα 2019-2020!