Η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΜΠΟΥΓΑΔΑ ΜΑΣ!

 Η ιστορία της  ξεχασμένης μπουγάδας.

Μένω στο σπίτι και προσπαθώ όπως όλοι μας να “γεμίσω” το χρόνο μου. Δεν σας κρύβω πως ότι και αν κάνω η σκέψη μου πολλές φορές “τρέχει” σε στιγμές που περάσαμε με τους αγαπημένους μου φίλους στην Πριγκιποτάξη. Δεν ξεχνώ και δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο ξαφνικά σταμάτησε η ρουτίνα του σχολείου μας! θυμάμαι πως όταν άκουσα ότι θα κλείσουν τα σχολεία λόγω πανδημίας του Κορονοϊού δεν μπορούσα να το πιστέψω. Άρχισα να φωνάζω μες στο σπίτι μου και να λέω:

«Αδύνατον, αυτό δε γίνεται, δε μπορώ να φανταστώ ότι αύριο δεν θα πάω στο σχολείο. Άσε που αφήσαμε και την μπουγάδα μας απλωμένη στην τάξη».

Τα μέλη της οικογένειάς μου με κοιτούσαν με απορία και προσπαθούσαν να καταλάβουν τι εννοούσα με αυτά που τους έλεγα.  Αμέσως τους εξήγησα ότι τη συγκεκριμένη μέρα το πρωί κάναμε με τα παιδιά τη δραματοποίηση του ποιήματος «Η Μάνα του Μάρτη» και συνέχισα  μονολογώντας:

«Ο Μάρτης πότε κλαίει και πότε γελάει». Είδαμε μέρα καλή και απλώσαμε κι  εμείς την μπουγάδα μας όπως έκανε η μάνα του Μάρτη. Που να το ξέραμε ότι έρχονταν η «καταιγίδα του Κορονοϊού». Τα ρουχαλάκια των παιδιών τώρα είναι εκεί. Ποιος θα τα μαζέψει; 

Όλοι τους με κοίταζαν με απορία και γελούσαν. Κι όμως εγώ είχα μείνει να σκέφτομαι την απλωμένη μπουγάδα………

Στην πραγματικότητα όμως αυτό που με ενόχλησε δεν ήταν η απλωμένη μπουγάδα αλλά το ότι δεν θα έβλεπα τα παιδιά. Ήμουν χωρίς υπερβολές σε πανικό. Ευτυχώς η επικοινωνία με τα παιδιά δεν χάθηκε. Προσαρμοστήκαμε στη νέα σχολική πραγματικότητα. Μένουμε σπίτι και με την εξ αποστάσεως μάθηση και δημιουργία συνεχίζουμε την επαφή μας! Την απλωμένη όμως μπουγάδα μας νομίζω πως ούτε εγώ ούτε τα παιδιά θα την ξεχάσουμε ποτέ !

Για το λόγο αυτό μία από τις δραστηριότητές μας την αφιερώσαμε σε αυτή. Βασικό διδακτικός στόχος της ήταν η εξάσκηση στη γραφή του ονόματός μας αλλά και στην καλλιέργεια δεξιοτήτων λεπτής κινητικότητας,  Αφού λοιπόν τα ρούχα μας τα αφήσαμε στο σχολείο, απλώσαμε την μπουγάδα του ονόματός μας και ξανασυστηθήκαμε εξ αποστάσεως! Όσοι δεν είχαν μανταλάκια συστήθηκαν γράφοντας με μαγικό τρόπο!!!!

Τι εννοούμε με αυτό; Δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε!!!!

1 σχόλιο στο “Η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΜΠΟΥΓΑΔΑ ΜΑΣ!

  1. Είναι οι πιο δύσκολες μέρες όλων αλλά περισσότερο για τα μικρά παιδιά που ξαφνικά Θα πρέπει μα αντιμετωπίσουν την πανδημία όχι μόνο σαν λέξη αλλά σαν μια έννοια ,να στερηθούν φίλους , δασκάλες συγγενείς ,να κλειστούν στο σπίτι να μάθουν να αυτοεξυπηρετηθούν και καλο σχολαστικό καθαρισμό χεριών ,να μην εκδηλώνουν την αγάπη μου και την χαρά τους με αγκαλιές Και φιλια …ποσο δύσκολο για ένα μικρό παιδάκι όλα αυτά ….σκεφτείτε ότι ακόμα και εμείς που μεγαλώσαμε πνιγόμαστε σε όλη αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση ,σας ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας και δίπλα τους ,που τα στηρίζετε που ανυπομονούν να δούνε εργασία σας …Που την πράττουν με χαρά …..καλη δύναμη κ καλη συνέχεια …..Η ξεχασμένη μπουγάδα είναι δύναμη ελπίδας κ ένα βήμα προς ένα διαφορετικό καλύτερο αύριο ????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *