«ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» – Επαφή με τη νέα σχολική πραγματικότητα.

Μένουμε σπίτι και η εξ αποστάσεως μάθηση και δημιουργία αρχίζει….

ΚΟΛΑΖ 1 ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

Κατά τη διάρκεια της  1ης εβδομάδας καραντίνας  προτάθηκαν από τη νηπιαγωγό στοχευμένες δημιουργικές δραστηριότητες  στους γνωστικούς τομείς της Γλώσσας, των Μαθηματικών και της Έκφρασης και Δημιουργίας με την μέθοδο της ασύγχρονης εκπαίδευσης μέσω e-mail. Βασικός στόχος όλων των δραστηριοτήτων είναι να διατηρηθεί με τρόπο δημιουργικό η επαφή των νηπίων με την εκπαιδευτικό τους, το νηπιαγωγελιο και γενικά με τη νέα σχολική πραγματικότητα.  Επιμέρους στόχοι ήταν η εξάσκηση στη γραφή,  η ενημέρωσή τους σχετικά με τον Κορονοϊό μέσα από ένα παραμύθι, προωθώντας έτσι την φιλαναγνωσία χρησιμοποιώντας τις Τ.Π.Ε , να εξικοιωθούν στη γραφή, αρίθμηση και στο πλήθος των αριθμών μέσα από τα έργα που είχαν δημιουργήσει κατά την υλοποίηση των δύο πρώτων δραστηριοτήτων και τέλος να εκφραστούν και να δημιουργήσουν με διάφορα υλικά που έχουν στο σπίτι.

Ειδικότερα στις δραστηριότητες που προαναφέρθηκαν τους ζητήθηκε:

  1. Να γράψουν όπως μπορούν και να ζωγραφίσουν το μήνυμα: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ 
  2. Να διαβάσουν το παραμύθι της Χαράς Πάτρα  » Ένας ιός με κορώνα» αφού επισκεφτούν το σύνδεσμο που ακολουθεί και να ζωγραφίσουν ή να κατασκευάσουν τον Κορονοϊό με διάφορα υλικά. Επίσης μέσα από τα έργα τους  να εκφράσουν τα συναισθήματά τους για τον Κορονοϊό     https://FlipHTML5.co
  3. Να παρατηρήσουν 3 κολάζ με τα έργα της καραντίνας τους και: α)  Να πλάσουν με πλαστελίνη τον αριθμό που δείχνει το πλήθος των παιδιών που έπλασαν με πλαστελίνη τον Κορονοϊό και τον αριθμό που δείχνει το πλήθος των παιδιών που έκαναν κολάζ τον Κορονοϊό. (1ο κολάζ έργων.)       2. Να ζωγραφίσουν τον αριθμό που δείχνει το πλήθος των παιδιών που ζωγράφισαν τον Κοροναϊό. (2ο κολάζ έργων.)     3.  Να μετρήσουν πόσα παιδιά έγραψαν το μήνυμα: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ  και να γράψουν  τον αριθμό που δείχνει το πλήθος των παιδιών αλλά και τον αριθμό που δείχνει το πλήθος των γραμμάτων στο μήνυμα που έγραψαν. Τέλος να ζωγραφίσουν  τόσα παιδάκια όσα είναι τα παιδιά που έγραψαν το μήνυμα. (3ο κολάζ έργων).

Σας αναρτούμε φωτογραφίες των έργων  που μας  έστειλαν οι γονείς των παιδιών και δίνουμε συγχαρητήρια στους μαθητές μας και τους γονείς τους για την ανταπόκρισή τους στο εξ αποστάσεως καλεσμά μας!

Ας απολαύσουμε λοιπόν δημιουργίες των παιδιών !!!!

  1. Ζωγραφίζω και γράφω το μήνυμα: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ (Έργα νηπίων του Β΄τμήματος.)
  1. 2. Ο Κορονοϊός και τα συνασθήματά μου γι’ αυτόν! (Έργα νηπίων του Β΄τμήματος.)

3 Μετρώ, γράφω το πλήθος του αριθμού και ζωραφίζω τον αριθμό ή τον κατασκευάζω με διάφορα υλικά. (Έργα νηπίων του Β΄τμήματος.)

2 thoughts on “«ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» – Επαφή με τη νέα σχολική πραγματικότητα.

Αφήστε μια απάντηση