Σεισμογράφος
Ήρθε η ώρα να σκεφτούμε πως θα χρησιμοποιήσουμε τη χθεσινή κούτα. Για να σκεφτούμε όμως, έπρεπε πρώτα να δούμε διάφορες πληροφορίες για τον σεισμό. Άρα θα ήταν η κούτα του σεισμού.
Είδαμε, λοιπόν, στον διαδραστικό, τον χάρτη της Ελλάδας με τα μέρη που έχει σεισμό. Πατήσαμε επάνω στις κουκίδες του χάρτη και μάθαμε πληροφορίες για το πόσο δυνατός ήταν ο κάθε σεισμός, τι ώρα έγινε και που έγινε. Μετά είδαμε έναν σεισμογράφο, πως καταγράφει τον σεισμό και από τι υλικά είναι φτιαγμένος.
Ε! και τώρα ήρθε η ώρα να σκεφτούμε πως μπορούμε μετατρέψουμε την κούτα σε σεισμογράφο. Ενώσαμε χαρτιά με χαρτοταινία. Βρήκαμε ένα κυλινδρικό αντικείμενο μέσα στην τάξη. Τυλίξαμε το χαρτί στον κύλινδρο και το περάσαμε από τις σχισμές της κούτας. Μετά κρεμάσαμε ένα ποτήρι με μαρκαδόρο από την πάνω μεριά της κούτας. Και νάτος ο σεισμογράφος μας.
Τώρα έπρεπε να περάσουμε στην πράξη. Ένα παιδί να κουνάει την κούτα και δύο παιδιά στο χαρτί, ένα να το τραβάει και ένα να κρατάει τον κύλινδρο.
Για να δούμε το αποτέλεσμα
Πολύ επιτυχημένο δεν μας βγήκε, αλλά εμείς καταγράψαμε το σεισμό και σε δικό μας χαρτί, γιατί είδαμε πόσο δυνατά κουνιόταν η κούτα.